O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
ÚVOD DO PAPRIKOLOGIE - I. |
![]() |
![]() |
![]() |
Úterý, 06 říjen 2009 | |||||
Strana 1 z 3
Že se šklebí spíš jedlíci, a to dokonce dvakrát, při jídle a při - no víte kdy - dotyčného ale vůůůbec netrápí. Správně uvařené pálivé jídlo má ale dobrý vliv: například dopomáhá k lepšímu spánku a údajně i k pocitu větší nabuzenosti druhý den po konzumaci. Účinek je připisován látce zvané Capsaicin, která je chemicky odpovědná za pálivost papriček. Působí na senzory v mozku, které kontrolují spánkový cyklus. A dále: chilli prý snižuje i riziko infarktu...
NEJPRVE, MOJI DRAZÍ, TROCHA TEORIE (snad vás to nezabije)
Alkaloid Capsacin (8-methyl-N-vanillyl-6-nonenamide), který způsobuje pálení paprik, je látka bez chuti a vůně, koncentrovaná v žilkách paprik. Po požití však capsacin stimuluje mozek k uvolnění neurotransmiteru, tak zvaného substance P, který mozku poví, že se děje něco bolestivého. Mozek, který si myslí, že tělo má problém, omylem začne hasit požár. Člověk začne slinit, poteče mu z nosu a čelo se zbrodí potem. Srdce začne bušit a uvolňuje se přírodní "zabiječ bolesti" - endorfin.
|
< Předch. | Další > |
---|