O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

REBARBORA NEBOLI REVEŇ PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 10 květen 2007
 Prvním jarním „ovocem“ v naší kuchyni bývá pravidelně rebarbora. Letos nám na zahrádce kvůli suchu zrovna moc neroste, ale na pultech obchodů je celkem běžně k dostání. Rebarbora je docela zajímavá rostlinka. Je to zelenina, i vypadá jako zelenina, ale používá se jako ovoce. Pochází ze severního Mongolska a Číny. Pro úpravu v kuchyni používáme řapíky.

    

 

     Reveň podporuje krevní oběh, je močopudná a působí protiskleroticky. Obsahuje značné množství draslíku, vápníku, fosforu a hořčíku, dále železo a jód. Vitamínu C kupodivu nemá mnoho (ačkoli chutná hrozně kysele), asi polovinu co citron, ale na jaře, v době její sklizně, je pro organismus velice cenný. Dále obsahuje provitamín A, vitamín E, vitamíny skupiny B a řadu kyselin.
Občasné použití rebarbory z jara je prospěšné (později už obsahuje příliš mnoho kyseliny šťavelové), ne však lidem s močovými kameny, žlučníkovými a jaterními chorobami. Ke zmírnění účinků kyseliny šťavelové doplňujeme vždy pokrmy z reveně mléčnými výrobky.

 

 

REBARBOROVÝ MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ

 

 na těsto:
300g polohrubé mouky
150g pískového cukru
1 balíček vanilkového cukru
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce rumu
6 lžic oleje
1/8 l vody
½  kypřícího prášku do pečiva
2 žloutky

2 bílky vyšlehané do sněhu
3-4 velké řapíky rebarbory + 3-4 lžíce pískového cukru
rozinky na ozdobu

 

na mřížky:
kostka nebo vanička tvarohu
1 vajíčko
2 lžíce pískového cukru
1 balíček vanilkového cukru
1 lžička citrónové šťávy

 

     Očistíme, oloupeme rebarboru a nakrájíme na slabé plátky – asi 3 mm silné. Ušleháme tvaroh na mřížky, kostkový tvaroh dle potřeby malounko naředíme mlékem. Všechno určené „na těsto“ společně dobře vyšleháme, pak opatrně zamícháme/zabalíme sníh, hotové těsto vylijeme na hluboký plech vyložený pečícím papírem a stěrkou rovnoměrně rozhrneme po plechu.   Na připravené těsto pravidelně rozložíme rebarboru a lehce pocukrujeme asi třemi až čtyřmi lžícemi cukru. Navrch ozdobně do mřížek nastříkáme tvaroh, pokud nám vyzbyde, tak zbytek rozdělíme do kopečků uprostřed čtverců a „esteticky doladíme“ rozinkami. Hotový koláč běžným způsobem upečeme.

P.S.  Mřížky na koláč si udělá každá kuchařinka podle toho, co má doma za cukrářské koncovky na sáčky nebo pistolku/stříkačku. Výběr je na trhu docela zajímavý a široký, takže u tvarohu záleží jen na tom, co kdo zrovna najde doma. Já dělala kopečky klasickou hvězdičkou a mřížky placatou-zubatou koncovkou :o).

 

 

Pokud ovšem třeba nemáte čas či náladu
piplat se s koláčem,
měla bych pro vás
jednoduchou rychlovku:

 

 


REBARBOROVÝ KRÉM

 

       1 - 2 velké řapíky rebarbory pokrájíme na menší kousky, maloučko podlijeme vodou a podusíme. Dušenou rebarboru přelijeme do hlubší mísy, přidáme sáček vanilkového cukru, malý kelímek bílého jogurtu (anebo dva malé jogurty, jak chcete) a společně rozmixujeme.


     K hotovému základu přidáme litr běžným způsobem uvařeného a oslazeného vanilkového pudingu a znovu promícháme nebo umixujeme. Pokud vám krém vyšel moc řídký, můžete a nemusíte do něj rozmixovat ještě kousek tvarohu v kostce (ne ve vaničce).

 

     Hotový krém, pokud je potřeba, dosladíme vanilkovým nebo obyčejným pískovým cukrem a ještě lehce promixujeme (ať se cukr rozpustí), rozlijeme do mističek a dozdobíme dle vlastního vkusu.

 

     Vřele doporučuju, pokud máte tu možnost, ozdobit lístečky čerstvé meduňky – má úžasnou jemně citrónovou vůni i chuť a ke zdobení pudingů a krémů se skvěle hodí. S poměrem pudingu, jogurtu a tvarohu lze u rebarborového krému různě experimentovat, někdy to chutná víc do pudingu, někdy spíš do ovocného tvarohu, prostě si to namíchejte tak, jak se vám bude chtít.

 

 

 

Příjemné jarní pochutnání vám všem přeje

 

Markétka

 

 

 

Komentáře (44)add feed
mám super recept : AlenaT
napřed oloupáme a pokrájíme rebarboru a svaříme ji s cukrem do měkka, pak smícháme dva tvarohy s trochou mléka, cukrem . vajíčkem a vanilkovým pudinkem. Rorvál,íme polovinu lístového těsta a vyložíme jí dortovou formu - dno trošku propícháme vidličkou a teď vrstvu trarohu, vrstvu rebarbory a tak furt až vyčerpáme ingredience a dáme péci. je to neskutečně dobrý - můžeme užít i najko neobvyklý dort a ozdobit šlhačkou
květen 10, 2007 13:44
je Rebarboru miluju, : Inka
máš moc krásný ten koláč Markétko, to já se s tím moc nehrabu, udělám hrnkouvou buchtu, posypu nahusto nakrájenou rebarboru, ocukruju a zasypu drobenkou, jé to mám na to chuť.
Ale už to pro dnešek musí stačit, ráno jsem jela tramvajkou a udělala jsem si obrovskou chuť na koláč s mákem a švestkama, naštěstí máme u práce výbornou pekárnu a tak jsem ho zakoupila k ranímu kafíčku :-)))
květen 10, 2007 15:01
... : Jarka
Aleno T. tvuj recept urcite vyzkousim, ten se mi zda suprovej.
Inko, ja jsem dneska take hresila pudinkovym dortem s cukrovou polevou. Mam posledni dobou porad chut na sledke. Dneska si udelam jahodove knedliky, uz jsem si vcera dala vykapat tvaroh. A uz se nemuzu dockat.
květen 10, 2007 16:31
Margot, : Míša šíša
ten koláč je přenádherný. Jsi kouzelnice smilies/kiss.gif U nás doma se dělá s rebarborou klasický linecký koláč. Místo jablek použijeme rebarboru podušenou s cukrem. Mřížky děláme z vyváleného těsta. Ale tyhle tvarohové mřížky jsou krásnější. Jinak se podušená reveň s cukrem nechá použít i jako náplň do kynutých knedlíků. Ovšem - mezi námi - borůvky jsou halt borůvky smilies/grin.gif
květen 10, 2007 19:53
Holky, : Margot
kdepak kouzelnice o). Tohle je koláč přesně ve stylu "za málo peněz hodně muziky" o). Základní buchta se dá udělat klidně z hrnkového těsta podle Inky (pokud má někdo k "hrnkování" bližší vztah o) ) a mřížky nastříkáte levou zadní. Já si nejdřív udělám základní úhlopříčku z rohu do rohu, pak souměrně podle ní dvě čáry vpravo, dvě vlevo, druhou úhlopříčku stejně, z toho co zbyde stříknu bobky a přidám rozinky a je hotovo. Pokud mi nezbyde tvaroh na bobky, tak dám po jedné rozince na každé překřížení tvarohu a buchta letí do trouby o) (a stříkačka od tvarou do myčky, díky bohu za ní).
Jen bych si dovolila ještě připomenout co už jsem psala výše - že by se rebarbora měla vždycky nějak nakombinovat s mlékem, jogurtem nebo tvarohem. Ta šťavelová kyselina do těla prý vůbec není zdravá, ale mléčné výrobky ji údajně nějak "zneutralizují", aby neškodila.
květen 10, 2007 20:39
no právě : AlenaT
a v kombinaci s tím tvarohem v tom dortu je to ideální. Ono to vypadá složitě, yle je to stejně jednoduchý jako tan hrnkovej koláč. Lístkové těsto se koupí.
květen 10, 2007 21:08
Álo, určitě : Margot
Z toho dortového receptu kouká na dálku, že je výroba jednoduchoučká a rychlá. Akorát - ten puding je, předpokládám, práškový (ne hrnek uvařeného pudingu) a je tam asi hlavně proto, aby vytáhl vodu z té dušené rebarbory a zpevnil tvarohovou hmotu, ne?
květen 10, 2007 21:59
jo : Margot
a dortovou formu vyložíš tím lístkovým těstem jak? jenom dno nebo i boky?
květen 10, 2007 22:03
samosebou, že práškovej pudink, : AlenaT
ono se to při pečení vlastně uvaří - jinak z těsta se vyválí kulatá placka větší než forma a tou se vyloží ta forma jak po dně tak po stranách, dobrý je dát tam napřed pečící papír, ale nemusíte, stačí formu vypláchnout vodou a pak to rozválený těsto. ta půlka kupovanýho těsta vyjde akorát na jednu klasickou dortovou formu, z druhý můžete udělat třeba pirožky
květen 10, 2007 22:07
Hmm : Margot
Kámoška kdysi plnila lístkové těsto nějakou kombinací tvarohu a uvařeného pudingu, chutnalo to taky skvěle... tak jsem si vzpomněla. smilies/smiley.gif
květen 10, 2007 22:21
Ještě k tomu, co psala Margot: : saffron
dneska ráno o tom mluvili v rádiu v nějaké zdravotní poradně, že na rebarborový koláč se má dávat tvaroh popř. použít mléčné výrobky, protože některé látky z rebarbory blokují vstřebávání (nebo využití?) vápníku a tělo si ho pak bere ze svých zásob, což není dobré...proto se to vyvažuje a doplňuje tvarohem apod.(velmi laicky přeloženo z medicínštiny:-)
květen 11, 2007 06:58
Rebarbora je kyselá od : Perda
kyseliny štavelové: HCOOH. Neblokuje vstřebávání vápníku, ale protože je to kyseina a je jí v rebarboře docela dost, je zákonité, že se musí v těle nějak zneutralizovat. A pro tělo je nejdostupnější vápník. Pokud ale je např. tvaroh už v buchtě, proběhne tenhle proces dřív a náš tělesný vápník hezky zůstane tam kde je :-) Jinak vylučování šťavelanů probíhá hlavně přes ledviny, mj. by si tedy na ni měli dávat tak trochu pozor lidi s náchylností k ledvinovým kamenům. Takže s rebarborou opravdu s rozumem. Neuškodí, ale kyselá opravdu není od vitaminu C. Ale zase je v ní vláknina, nějaké ty stopové prvky, takže na jaře určitě ano. A pokud ji spaříte, podstatnou část šťavelovky dostanete pryč.
Mj. je kyselina štavelová výborný čistič např. na ruce od pampelišek :-)



květen 11, 2007 07:48
asi budu za troubu :-) : Ája
ale holky, poradíte mi? Já totiž nikdy rebarboru neviděla nikoho zpracovávat - co přesně znamená oloupeme a očistíme? Co se ještě loupe a čistí a co se už konzumuje? :-)
květen 11, 2007 08:17
Ájo, Rebarbora vypadá jak veliký listy od lopuchu, : Inka
akorát má takový červený řapíky a velký zelený listy, ty listy uřízneš a ponecháš si jen ty řapíky, já je oplachuju vodou a jen nožíkem zvrchu (začneš od kraje) trochu sloupnu tu tuhou slupku a to co Ti zbyde nakrájíš na kolečka, někdo to ještě dusí, já je dávám rovnou na buchtu, pocukruju, někdy trošku skořice, posypu drobenkou a dám péci. Bože to je vždycky vůně!!! Pamatuju si to jak jsme za minulého režimu jezdili do Německa a ta vůně tohoto koláče z jejich pekáren.....
Jo jo Markétko, já "hrnkování" miluju, nemám moc času, tak mám ráda jednoduché a rychlé recepty. Dokonce tak, že když mám nějaký dobrý vážený recept, tak si ho navážím a přehrnkuju. Pak už to mám v hlavě a pamatuju si to. Vím, že za 5 min mám těsto a za dalších 30-40 min hotový koláč.
Jarko obávám se, že já hřeším každý den ráno ke kafíčku (je to takový malý český zvyk), třeba takový koláček s javorovým sirupem čerstvě upečený..... buchtičkám a koláčkům prostě těžko odolávám (ale jeden malý mi stačí na uspokojení)
květen 11, 2007 08:33
Já : Simča
kyselinu v rebarboře neutralizuju tak, že nakrájenou a očištěnou rebarboru posypu jedlou sodou a zaliju horkou vodou. Nechám odstát tak 10 min. vodu sliju a rebarboru vesele používám. Někde jsem to vyčetla v chytré knížce.
květen 11, 2007 08:40
... : *Vodoměrka
HCOOH je kyselina mravenčí, šťavelová je C2H2O4.
květen 11, 2007 08:56
Simčo : Perda
byla to opravdu chytrá knížka :-) Účinné, ale trochu komplikované.
květen 11, 2007 08:57
Inko, : Pavla
taky se možná zeptám hloupě, ale javorový sirup kupuješ tady v Čechách nebo ho máš dovezený? Já ho znám jen z knížek a děsně bych ho chtěla ochutnat, leč ještě jsem na něj nenarazila (možná jen špatně koukala). Snažila jsem se sehnat přímo i cukrový javor (teď nevím z hlavy správný botanický název), že bych si ho dala na zahrádku a pak si zjistila jak se ten sirup vlastně dělá, ale zatím jsem neuspěla. Tak ani nic bližšího nezjišťovala. smilies/smiley.gif
Jinak rebarborový koláč budu dělat o víkendu, asi taky hrnkový a tvaroh dám hned na těsto pod rebarboru s drobenkou. Čas bych sice měla, ale jsem taaak líná se s něčím patlat... smilies/cool.gif
květen 11, 2007 11:48
Nojo, : Pavla
teď jsem si to přečetla pořádně a ten koláček může být už koupený smilies/wink.gif Ale třeba mi někdo dáte tip, kde bych to mohla ochutnat. Kuju pěkně, ručku líbám... smilies/smiley.gif
květen 11, 2007 11:50
Pavlo : Kamila
javorový sirup koupíš v každé prodejně zdravé výživy nebo třeba v DM drogerii, případně i supermarketu. Na lívance je nepřekonatelnej!
květen 11, 2007 12:01
No tak jsem se zase předvedla.... :o) : Pavla
ale budiž mi omluvou, že prakticky nevytáhnu paty z Hloubětína a prodejna zdravé výživy se tu nevyskytuje. I když na druhou stranu jsem zrovna v DéeMku včera byla... smilies/sad.gif
Každopádně díky moc a hned jak půjdu ven, tak se tam zastavím. smilies/smiley.gif
květen 11, 2007 12:11
Pavli, : Ája
mám pocit, že jsem javorový sirup viděla prodávat v takových těch bioprodejnách - třeba v Truhlářské ulici. Já ho ochutnala, poněvadž ho přivezl kolega z Kanady a byl moooc dobrý - vylízala jsem ho jen tak samotnej :-)))
květen 11, 2007 12:21
aha - tak s křížkem po funuse :-) : Ája
prej je to moc krátký..
květen 11, 2007 12:22
Ájo, : Pavla
taky díky. "Udělalas" mi takovou chuť, že snad do tý drogerie DM půjdu ještě dneska smilies/cheesy.gif
květen 11, 2007 12:27
jo Pavli, já ten koláček kupuju už hotový, : Inka
ale někde se ten sirup koupit určitě dá, je to vážně strašná dobrota. Aha v DM drogerii? To jsem nevěděla, já koláčky doma ještě nedělala, měli jsme tu na rohu internetovou kavárnu a ráno tam pekli, nesla jsem si to do práce ještě teplej a jak to vonělo. Já jsem děsněj labužník. Ale tuhle jsem ho tu koupila i v pekárně, asi se to chce zeptat přímo.
Já s tou Rabarborou budu muset ještě počat, vysela jsem jí na zahrádce ze semínek a ještě mi neleze, to je vážně pech a to sucho?!?! Tak asi příští rok....
květen 11, 2007 12:49
no takové pletenečky : Inka
z lískového těsta s javorovým sirupem a posypaný ořechy mňam mňam, já to snad dneska doma zkusím.
květen 11, 2007 13:00
Uááááá : Pavla
vy jste děsný, jdu se oblíkat! smilies/cheesy.gif
květen 11, 2007 13:05
javorový sirup : bb
v Tescu i Intersparu, v tescu v regále s dochucovadly a surovinami k pečení - zdobení na dorty, pudinky, vanilkové cukry apod. Nevyplatí se brát ten nejlevnější, jednou jsem to udělala a byl to spíš cukerný než javorový sirup.
Mají běžný i v bio kvalitě, stejně jako třeba olivový, sezamový olej.
Nejlevnější (v poměru k ceně) je asi na internetu:
BIO : http://www.vltava2000.cz/diety/GoodsDetail.asp?strGoodsID=$00000C9C$00000001
běžný : http://www.vltava2000.cz/diety/GoodsDetail.asp?strGoodsID=$000007C5$00000001

Nějak tam ale vymizel ořechový olej, došel mi, na netu ho nevidím a na "shánění" pobíhání po městě nejsem stavěná.


květen 12, 2007 16:58
ty koláčky pletenečky : bb
u nás prodávají s pekanovými ořechy, javorovým sirupem a ještě sypané vanilkovým moučkovým cukrem, velké asi jako krajíc chleba
moc dobré, příšerně sladké smilies/smiley.gif
květen 12, 2007 17:02
bb, : Pavla
díky tvému odkazu jsem došla až k prameni - link sem psát nebudu, ale stačí si výrobce dát do googlu - a tam jsem objevila věci... Nevím jaký ořechový olej máš na mysli, ale mají tam arašídový. smilies/wink.gif
Stromek vysazovat nebudu, to bych se načekala a asi bych to ani nezvládla odchytávat mízu. smilies/cheesy.gif
Takže asi tak a já si jdu dráždit na uvedené neuvedené stránky chuťové pohárky. smilies/smiley.gif
květen 12, 2007 18:37
... : bb
z vlašských ořechů
přidávám ho leckams, do salátů, do mas, do ořechových těst, výborný je do šťávy z celeru (z odšťavňovače), chutná pak oříškově
květen 12, 2007 19:28
a tady ještě něco o javorovém sirupu :) : bb
http://www.bionebio.cz/index.php?main_page=product_info&products_id=359

My si podráždili chuťové pohárky nezdravě dobrým smaženým sýrem s ředkvičkovým salátem, a těším se na Stepfordské paničky.
květen 12, 2007 19:32
jj, : Pavla
já to tam pročetla a něco i rovnou objednala smilies/wink.gif
Stepfordské paničky jsou fajn, ale s knížkou - jak je u amíků zvykem - toho má společného pramálo. Moje kamarádka, která knížku nečetla, byla filmem nadšená a moc se jí líbil. smilies/smiley.gif
květen 12, 2007 19:38
Javorový sirup : AlenaT
si vyráběli Indiáni tím, že skutečně odebírali míru z javoru a nějak to svářeli, nebo co. Sladili tím, místo cukru. Ale mně to tzeda moc nechutnalo - osobně, když už dávám přednost medu - ale vůbec mám radši slaný. K tý rebarboře je nicméně dobrý ten tvaroh neb jednak odchytí tu šťávu a druhak to zjemní tu chuť a nemusí se to zas až tak sladit cukrem
květen 12, 2007 21:57
to bb : AlenaT
ty pletený koláčky prodávaní na Smíchoě, naproti Smíchovskýmu nádraží, hned u konečné busů a vchodu do metra.Už jsem si je několikrát taky koupila, ale je tam vždycky hrozná fronta, kterou se mi nechce čekat. Je to takoej ten stánek nějakých pekáren - ale nevím kterých - na tom Smíchově jsou tří stánky různých pekáren - a celkem se tam dá dobře nakoupit.V hale nádraží jesou uzeniny lahůdky, kde mají i jogurty, sýry, tvaroh, mléko a podobně, pak tam je spešl prodejna drůbež - kde mají nejlevnější kuřata v Praze, ale taky slepice, kachny krůty apod. Pak jsou tam tři stánky různých pekáren a na rohu u odjezdů busu má ovoce zeleninu Čong.Takže si tam člověk může v pohodlí nakoupit to nejnutnější, aniž by to musel tahat přes celou Prahu. Jo a naproti nádraží jsem objevila novou Restauraci u Peronu. Nemá chybu, tuhle mi ujel bus a musela jsem tam hodinu a půl čekat - a tak jsem tam chodila kolem dokola - když jsem uviděla tu hospodu. Je suprová, mají tam, krom milého personálu též různou nádražní výzdobu, fantastický presso, jídla za poměrně dostupné ceny, pokud netrváte na bifteku a podobně, maj tam i něco, co mě pravděpodobně probere i z věčného spánku, totiž vanilkovou zmrzlinu s horkými malinami. Maj tam různý známý koktejly - i nealkoholický! Byla jsem naprosto uchvácená.....no jo, mně už není pomoci...ne nadarmo mi všude přezdívali "gastronomický poradce!.
květen 13, 2007 07:47
... : bb
byla jsem zvědavá na moderní zpracování, knížku jsem četla a viděla i starší filmovou verzi
z této jsem nadšená nebyla, no ale to je možná jako s těmi babiččinými bramborovými plackami...nepřekonatelnost chutí dětství a mládí smilies/smiley.gif
květen 13, 2007 12:07
... : bb
zato třeba Rosemary má děťátko, se Sissy Spacek, mě nadchla stejně jako kniha
květen 13, 2007 12:08
AlenoT : bb
takže obchodní centrum-hypermarket Smíchovské nádraží smilies/smiley.gif dobrý tip, i když asi spíš pro pražáky, ale tu hospodu U Perónu naproti nádraží si zapisuju do diáře, to se může hodit

květen 13, 2007 12:19
to bb : AlenaT
jo a jsou tam dvě trafiky, malá sámoška (ale dost drahá) naprotí nádraží je slušnej řezník, kterej má i filé apod. Takže -stanice metra Smíchovswké nádraží smilies/grin.gif Do hospody u Peron budeme mít koncem května sraz s kamarádkama.
květen 13, 2007 12:57
já jsem mimopražská : AlenaT
ale jezdí mi odtamtud bus domů
květen 13, 2007 12:57
tak jsem v sobotu ráno : Inka
udělala lískový těsto, v Bio zakoupila javorový sirup 199,- Kč, a naloupala vlašáky od souseda a upekla pletenečky, byly super, nejlepší byly ještě teplé, ale ještě to musím nějak zdokonalit, aby mi ten sirup neutíkal, možná trochu zapéct těsto a pak nalejt javorový sirup a posypat ořechama. Bylo to mňam mňam o víkendu k ranímu kafíčku, nezbylo mi do práce vůbec nic. také by nebylo špatné si je tak zčásti upéci, nechat vychladnout, zmrazit a pak jen část vyndat a 10 min dopéci rovnou než se uvaří ráno voda na kafíčko.
květen 14, 2007 14:05
... : bb
no vidíš, mě ještě nenapadlo je zkusit, asi jsem se moc držela toho, že to má být z plundrového těsta jako originál - lístkové mě nenapadlo. To zkusím. A zkusím taky tvarohové co dávám na šátečky a štrůdly. Ořechy mám ještě v lednici vyloupané od vánoc, loupači měli velké oči.
květen 15, 2007 09:42
To není koláč, ale umělecké dílo :-) : DolceVita
Jedním slovem, dechberoucí rebarborová záležitost. Obdivuji smysl pro detail a uměleckého ducha toho, kdo koláč přípravoval :-)
www.dolcevita.blog.cz

květen 12, 2008 16:35
rebarbora : užovka
Rebarborový koláč peču již pár let a zde jsem se dočetla spoustu velice zajímavých obměn, receptů a nápadů na zpracování. Mám také něco málo - do těsta někdy místo prášku do pečiva dám prášek do perníku. A pravidelně, když rebarboru na těstě pocukruji, popráším ji skořicí - je tio mňamka - a na to pak normálně drobenku. Dobrou chuť
květen 08, 2009 21:00
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]