O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- CSIKOS TOKANY
- VEPŘOVÉ TROCHU JINAK
- DOMÁCÍ SULC
- PŘÍRODNÍ ŘÍZKY
- KUŘE NA ZELENINĚ
- MEXICKÁ RÝŽE A TRIKY SE SEKANOU
- KEDLUBNOVÉ ZELÍ A DALŠÍ LAHŮDKY
- O VAŘENÍ, MAĎARSKÉM PAK ZVLÁŠTĚ
- LÁSKA Z ŘECKA...
- KUŘECÍ STEHÝNKA à la LOUKOTKOVÁ
- KUŘÁTKO PODLE COLONELA SANDERSE
- SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ
- PLNĚNÉ PAPRIKY
- MEDVÍDEK PO YUKONSKU
- GULÁŠEK, BOŽSKÝ GULÁŠEK
- ASPIK Z VEPŘOVÉHO KOLENA
- ŘÍZKY Z MLETÉHO MASA
- KOULE PANA NADLESNÍHO
- NADÍVANÝ ŘÍZEK
- GRILOVANÉ PRASÁTKO
- BOŽSKÉ NADÍVANÉ KUŘÁTKO
- RYBÍ ŠPÍZY
- ŠTRŮDL PRO MASOŽRAVCE
- PIKANTNÍ ROŠTĚNÁ
- HOLANDSKÉ ŘÍZKY
- CARNE ASADA
- SOFFRITTO - ZNÁTE TO?
- STEAK DIANE
- CORNED BEEF, LAHŮDKOVÉ, ŇAM!
- IRISH STEW - IRSKÉ DUŠENÉ MASO
- GRILOVÁNÍ, DÍL DRUHÝ
- GULÁŠ? JÁ GULÁM, A CO VY, GULÁTE TAKY?
- KUŘECÍ VÝVAR A JAK HO PŘIPRAVIT
- CHILLI Z KRŮTÍHO MASA
- CURRY - KARI
- SMAŽENÉ ROLÁDKY Z KRKOVICE
- ŘÍZKY SPECIÁL
- KRAVÍ MASO - A CO JE KDE
- SEKANÁ - ZASE TROCHU JINAK
- KUŘECÍ ŘÍZKY „JINAK“
Přihlášení
Anketa
KUŘECÍ CHIMICHANGA - ANEB ZNOVU V MEXIKU |
![]() |
![]() |
![]() |
Úterý, 15 září 2009 | ||||||
Strana 2 z 2
Kuřecí Chimichanga
Další důležitou ingrediencí jsou pochopitelně papriky - aztécky "chile" (odtud je anglický výraz chili nebo chilli). Většinou se papriky používají pečené, nebo sušené a rehydratované. Populární jsou jalapeňo, které se nakládají do kyselého nálevu s cibulí a mrkví, a uzené jalapeňo papričky, kterým se říká chipotle a nakládají se do nálevu (zase adobo) ze šťávy z rajčat.
Jalapeno papričky mužeme u nás nahradit zelenými feferony; v pálivosti jsou feferony o dost slabší než jalapeňos (dle staré mexické devítibodové stupnice pálivosti mají feferony sílu někde kolem 1 až 3, zatímco jalapeňos jsou hodnoceny stupněm 5 až 6), oproti maďarským feferonům jsou však jalapeňos masitější, mají méně semínek, ale hlavně, jejich slupka se téměř rozplyne na jazyku, což se o maďarských feferonech říci nedá.
Krom toho jalapeňos pálí jen jednou a to feferonky rozhodně ne... :-))) Nejpálivější papriky se stupněm 9 jsou yukatánské zelené až žlutočervené zmačkané "habaneros".
Tak, a teď ten slíbený recept:
4 moučné tortilly, 20 cm velké 2 hrnky uvařeného kuřecího masa, na kostky 1 – 1,5 cm nakrájeného 0,5 kg salsy, koupené (nebo v mé grilovací kuchařce, (html://drobek.eml.cc/index.htm, v oddělení příloh, je jich hned několik menší cibule, nadrobno 1 lžička mletého římského kmínu 1 lžička sušeného oregana sůl dle chuti 1 hrnek strouhaného čedaru olejový sprej dle potřeby Guacamole (recept je tam, co recepty na salsu) Zakysaná smetana Nadrobno nakrájený ledový salát Na kostičky nakrájené rajče
A teď - co s tím? Smichejte polovinu salsy s kuřecím masem, cibulí, římským kmínem, oreganem a solí, dejte do hrnce a povařte 5 – 10 minut, za stálého míchání. Směs rozdělte na tortilly, posypte sýrem. Přeložte dvě strany proti sobě, potom zbývající dvě, utvoří to čtverhranný balíček, ten zajistěte párátky. Položte přeloženými konci dolů na olejem posprejovaný pekáč, a posprejujte I svrchu. Pečte při 220°C (425°F) 8 minut, pak otočte a pečte dalších 5 minut. A je to hotovo, na talíři vyndejte párátka, servírujte se salsou, posypané salátem, rajčaty, na to vedle sebe nebo rovnou vedle, kopeček zakysané smetany a guacamole.
Snad vám to přijde k chuti, je to fakt moc dobrý!
Michal
|
< Předch. | Další > |
---|