O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- CSIKOS TOKANY
- VEPŘOVÉ TROCHU JINAK
- PŘÍRODNÍ ŘÍZKY
- KUŘE NA ZELENINĚ
- MEXICKÁ RÝŽE A TRIKY SE SEKANOU
- KEDLUBNOVÉ ZELÍ A DALŠÍ LAHŮDKY
- O VAŘENÍ, MAĎARSKÉM PAK ZVLÁŠTĚ
- LÁSKA Z ŘECKA...
- KUŘECÍ STEHÝNKA à la LOUKOTKOVÁ
- KUŘÁTKO PODLE COLONELA SANDERSE
- SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ
- PLNĚNÉ PAPRIKY
- MEDVÍDEK PO YUKONSKU
- GULÁŠEK, BOŽSKÝ GULÁŠEK
- ASPIK Z VEPŘOVÉHO KOLENA
- ŘÍZKY Z MLETÉHO MASA
- KOULE PANA NADLESNÍHO
- NADÍVANÝ ŘÍZEK
- GRILOVANÉ PRASÁTKO
- BOŽSKÉ NADÍVANÉ KUŘÁTKO
- RYBÍ ŠPÍZY
- ŠTRŮDL PRO MASOŽRAVCE
- PIKANTNÍ ROŠTĚNÁ
- HOLANDSKÉ ŘÍZKY
- KUŘECÍ CHIMICHANGA - ANEB ZNOVU V MEXIKU
- CARNE ASADA
- SOFFRITTO - ZNÁTE TO?
- STEAK DIANE
- CORNED BEEF, LAHŮDKOVÉ, ŇAM!
- IRISH STEW - IRSKÉ DUŠENÉ MASO
- GRILOVÁNÍ, DÍL DRUHÝ
- GULÁŠ? JÁ GULÁM, A CO VY, GULÁTE TAKY?
- KUŘECÍ VÝVAR A JAK HO PŘIPRAVIT
- CHILLI Z KRŮTÍHO MASA
- CURRY - KARI
- SMAŽENÉ ROLÁDKY Z KRKOVICE
- ŘÍZKY SPECIÁL
- KRAVÍ MASO - A CO JE KDE
- SEKANÁ - ZASE TROCHU JINAK
- KUŘECÍ ŘÍZKY „JINAK“
Přihlášení
Anketa
DOMÁCÍ SULC |
Pátek, 18 květen 2007 | |||
Sulcík jsem měla vždy ráda. A nyní, když jsem si přečetla, že: "Obsah kolagenních látek napomáhá lidskému organismu k lepší pohyblivosti kloubů. U starších lidí je přirozenou náhradou farmaceutických prostředků.", jsem se rozhodla, že si něco podobného, dietního, také vyrobím. Přiznávám, že nezvládám vařit podle receptů, ale pro vás jsem recept našla a v podstatě jsem se od něj neodchýlila :-)))
DOMÁCÍ SULC 2 - 3 vepřové nožičky 350 g vepřové plece s kůží (nebo kolínko) vodu, sůl 6 kuliček celého pepře 4 kuličky nového koření 1 bobkový list 1 cibule, oloupat 150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) asi 50 ml octa na ochucení mletý pepř
Vepřové nožičky a maso omyjeme, vložíme do hrnce (výborný je na to papiňák), zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme koření a uvedeme do varu,. Vaříme mírným varem do změknutí masa. Během varu odebíráme z povrchu tuk a pěnu, vaříme-li v papiňáku, sebereme po uvaření. Před koncem varu přidáme očištěnou, na větší kusy překrojenou kořenovou zeleninu, přepůlenou cibuli a ocet.
Dovaříme doměkka; uvařené maso a zeleninu vyjmeme z vývaru do mísy a necháme chvíli zchladnout, kůži pomeleme. Vývar přecedíme, necháme ustát (nechala jsem ztuhnout v lednici) a z povrchu sebereme naběračkou všechen tuk.
Maso nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu na drobné kostičky a v míse promícháme s vývarem. Přidala jsem ještě zbytek kukuřice, je báječná. Podle chuti opepříme, popřípadě dosolíme. Směs naběračkou nalijeme do formy na srnčí hřbet, případě do jiné vhodné. Necháme vychladnout a potom ztuhnout v lednici. Huspeninu vyklopíme z formy - lépe to jde, když dno z vnější strany na okamžik ponoříme do teplé vody. Ozdobíme vejcem, plátkem citrónu. Podáváme s nadrobno nakrájenou cibulkou, posypeme pažitkou a pokapeme citrónovou šťávou, případně přelité octem.
Dobrou chuť všem přeje spokojená d@niela (spokojená, že se to alespoň takhle povedlo :-)))
P.S. Teprve, když už "není co" opravit, jsem zjistila, že je na fotce chyba... uhodnete kde?
|
< Předch. | Další > |
---|