O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DOMÁCÍ SULC PDF Tisk E-mail
Pátek, 18 květen 2007

 Sulcík jsem měla vždy ráda. A nyní, když jsem si přečetla, že: "Obsah kolagenních látek napomáhá lidskému organismu k lepší pohyblivosti kloubů. U starších lidí je přirozenou náhradou farmaceutických prostředků.", jsem se rozhodla, že si něco podobného, dietního, také vyrobím. Přiznávám, že nezvládám vařit podle receptů, ale pro vás jsem recept našla a v podstatě jsem se od něj neodchýlila :-)))

 

 

DOMÁCÍ SULC

2 - 3 vepřové nožičky

350 g vepřové plece s kůží (nebo kolínko)

vodu, sůl

6 kuliček celého pepře

4 kuličky nového koření

1 bobkový list

1 cibule, oloupat

150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)

asi 50 ml octa na ochucení

mletý pepř

 

     Vepřové nožičky a maso omyjeme, vložíme do hrnce (výborný je na to papiňák), zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme koření a uvedeme do varu,. Vaříme mírným varem do změknutí masa. Během varu odebíráme z povrchu tuk a pěnu, vaříme-li v papiňáku, sebereme po uvaření.  Před koncem varu přidáme očištěnou, na větší kusy překrojenou kořenovou zeleninu, přepůlenou cibuli a ocet.

 

 

     Dovaříme doměkka; uvařené maso a zeleninu vyjmeme z vývaru do mísy a necháme chvíli zchladnout, kůži pomeleme. Vývar přecedíme, necháme ustát (nechala jsem ztuhnout v lednici) a z povrchu sebereme naběračkou všechen tuk.     

 

     Maso nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu na drobné kostičky a v míse promícháme s vývarem. Přidala jsem ještě zbytek kukuřice, je báječná. Podle chuti opepříme, popřípadě dosolíme. Směs naběračkou nalijeme do formy na srnčí hřbet, případě do jiné vhodné. Necháme vychladnout a potom ztuhnout v lednici.  Huspeninu vyklopíme z formy - lépe to jde, když dno z vnější strany na okamžik ponoříme do teplé vody. Ozdobíme vejcem, plátkem citrónu. Podáváme s nadrobno nakrájenou cibulkou, posypeme  pažitkou a pokapeme citrónovou šťávou, případně přelité octem.

 

 

Dobrou chuť všem přeje spokojená d@niela (spokojená, že se to alespoň takhle povedlo :-)))

 

P.S. Teprve, když už "není co" opravit, jsem zjistila, že je na fotce chyba... uhodnete kde?

 

 

Komentáře (26)add feed
... : bb
příbor založený vlevo? smilies/smiley.gif
květen 18, 2007 09:44
teda : Kamila
já nevím, je na tý fotce vůbec sulc? smilies/grin.gif je to tak úžasně nazdobený, že pod tím může bejt naprosto cokoliv smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
květen 18, 2007 09:47
Chyba je v tom, že se to nedá z tý fotky sežrat : Míša šíša
Jinak bych to taky viděla na ten příbor, ale třeba je Daniela levák, a pak je to OK smilies/wink.gif
květen 18, 2007 10:18
Takový sulc : Ariana
dělala moje máma a já jsem se po něm mohla utlouct. Už jsem ho léta letoucí neměla, tak teď jsem v pokušení si ho zkusit udělat. Vypadá nádherně, bez ohledu na umístění příboru smilies/smiley.gif
květen 18, 2007 10:28
... : bb
u nás byl specialistou na sulc děda, tátův tatínek, po něm to táta zdědil a dělá dodnes, tuhý že se dá krájet, jako dítě jsem ho občas i jedla, dnes už ne, ani různé aspiky apod.
překvapila mě vyvdaná rodinka, kde se dělá sulc na talíř a nabírá lžící, je řidší, asi jako vystydlý pudink
květen 18, 2007 10:31
Nojo, před naší "bíbí" se nic nezapře :-))) : d@niela
pochopitelně, že jsem dala blbě ten příbor...
A další: Míša šíša se taky trefila - jsem levák jako hrom. Jako malou mě ve škole přeučovali, ano, protože pocházím z pravěku (z dob, kdy Mrtvému moři se teprve dělalo šoufl, jak říkával něžně synáček), tak jsem zažila ještě učitelskou krutovládu: opaskem přes tělíčko a přes levou ruku, a: "Koukej psát pravou, nebo uvidíš!!!".
Uff, no, to jen tak, mj. chci vypsat téma:"Co mi prováděli učitelé".
Ještě něco: trošku jsem to přehnala s vodou, protože jsem já "nenažranec" vařila jedno kolínko a 8 nožiček, neb ohlodávat nožičky (vepřové smilies/grin.gif) mám moc ráda... Takže mám ještě jednu další mísu ztuhlého rosolu... ale pevný je, jen ne zas tak, aby se dal krájet smilies/tongue.gif
květen 18, 2007 11:04
Pro mě : Myška
je příbor správně, jsem levačka. U nás se téměř stejným způsobem dělá tlačenka, kůže meleme, a jen "tlačenkově" dochutíme (česnek, majoránka, pepř, sůl).
květen 18, 2007 11:17
a nedala by se ta fotka ve fotoshopu otočit naruby, pak by to bylo dobré??? : Inka
sulc mám ráda, vzpomínám, že jsem před časem viděla prodávat sáček s názvem vaječná tlačenka, byla to nějaká želatina, protože si tam přidala vejce natvrdo a kyselou zeleninku a nalila do hřbetů, vychladit, nakrájet a bylo to moc dobrý.

To je zvláštní Danielo, taky jsem přeučený levák z donucení ve škole, štír 26.10. jen ten rozdíl 20ti let. Příborem jím normálně, ale umím psát, malovat a dělat vše oběma rukama stejně. A když se ráno maluju, tak si levé oko maluju levou rukou a pravé oko pravou rukou, sama jsem si toho ani nevšimla, až se mě jedna kamrádka na to uptala, proč to tak dělám.
květen 18, 2007 12:20
K sulcu... : Margot
Kamarádka kdysi dělávala rosol (taky tuhý ke krájení) a ke stydnutí ho rozlévala do širších kompotových/pudingových mističek na stopce... takže vyklopený sulc měl tvar něžného dívčího ňadra a manžel kuchařinky býval tvarem večeře vyloženě potěšen smilies/smiley.gif
květen 18, 2007 15:17
nůž je vlevo : AlenaT
místo vpravo - je to ono?
květen 18, 2007 15:52
jednou, když byly děti malé : AlenaT
jsem udělala tzv. akvárium - je to vo nervy a děsná piplačka. Ze zeleniny , masa a podobně vykrájíte rybičky, vodní řady, kameny, trávu apod. jako tráva posloují též okurky, pažitka, želená cibulka a teď nalejete do skleněné kulaté mísy vrstvu sulcu a necháte ztuhnout, do ní napícháte pár rybek, trávu apod, zalejete a necháte ztuhnout a zas nějaký ty rybky kytičky spod a zalít a nechat ztuhout a takhle furt, výsledek je akvárium ve kterým plaviu rybičky. Děti byly nadšený - ale jak říkám, byla to strašný piplačka, už jsem to nikdy nedělala, myslím, že na "dno" jsem dala pomletý maso, taky jsem tam dala nakrájený vajíčka - prostě fantazii se meze nekladou
květen 18, 2007 15:57
ó jéé.... : d@niela
Máš recht, Inuš, otočit by to zajísté šlo.... jen by mě to bejvalo bylo muselo napadnout... smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif


květen 18, 2007 16:53
chtěla bych vás uporoznit : AlenaT
snad to není nechtěná reklama - ale v řeznictví před holešovickou tržnicí dávaj ke každýmu kolenu dvě nožičky zdarma. smilies/wink.gif
květen 18, 2007 19:54
Jéééé : Margot
Alčo, akvárium je naprosto skvostnej nápad, přesně pro nás hračičky smilies/cheesy.gif. Akorát by se mohlo stát to, co jsem občas dělávala mamince já coby dítě - když mi nachystala nějakej hezkej obrázek k večeři ze sýra, salámu a zeleniny, tak jsem se těšila obrázkem a nechtěla večeřet, protože mi ho bylo hrozně líto zbodnout smilies/smiley.gif.
květen 18, 2007 20:12
A Danielko, : Margot
s tím Tvým sulcem je to skoro to samý - ten je tak hezky barevnej a nazdobenej, až je ho škoda sežrat smilies/smiley.gif
květen 18, 2007 20:14
Margot, : Pavla
já ti nevím, ale vůbec bych se nedivila, kdyby se už propadl do historie. Jestli by mu neslušel víc minulej čas... smilies/cry.gif
květen 18, 2007 20:17
Margot, Pavlí - pochopitelně... dyk já na to přišla za chvilinku - : d@niela
jenže - klika cvakla, dveře taky - synek vešel do dveří...
"Jé, mami... to nemuselo bejt..." smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
takže po chvilce jsem jen umyla talíř....
květen 18, 2007 20:22
hahahaha : Pavla
a tomu máme věřit?! Něco přihoď smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
květen 18, 2007 20:24
přihodit? : d@niela
OK, na zejtřek přihodim - abyste viděli, v čem si tu lebím, v čem si tu rochním...
to vám je pošušňáníčko...
květen 18, 2007 20:27
jsem to brala jako kvíz :) : bb
jinak je přece úplně fuk, jestli jsi prostřela pro praváky nebo leváky, ne
taky jsem levák, mě přeučila mamka, nevím jestli to bylo dobře nebo špatně, co umím pravou, umím i levou, a na něco jsem levá oběma rukama
květen 18, 2007 23:05
no jestli vás to potěší : AlenaT
já mám ruce levý obě - no a vidíte - přežila jsem taky. smilies/cool.gif
květen 19, 2007 03:02
Taky jsem levák : Hani
co by protiklad mé sestry dvojčete. Řasy si taky maluju obouruč podle příslušného oka, ve volejbale jsem při podání zabíjela protihráče. Jo a levou se to tak krásně pádluje, tametá a hrabe seno... smilies/cheesy.gif

A ten sulc v akváriu...to je inspirace! Známí slaví oba 60 tiny..no to se asi výtvarně vyřádím..místo dortu, v sobotu mají být tropy! Dík za inspiraci, kudlanky smilies/cheesy.gif
květen 22, 2007 13:17
přehodit : marťa
ve Fotošopu by asi nepomohlo, když správně je vidlička a nůž na různých stranách? Mít ovšem tohle na stole, tak se příborem možná ani nezdržuju... smilies/smiley.gif
květen 25, 2007 11:45
První sulc : Daniel
Svuj první sulc v životě sjedu podle tohodle recepisu...! To jsem zvědav!
březen 22, 2008 19:29
domácí sulc : věrka borka
Nedovedu pochopit všechny ty, kteří komentují položení příboru. Lidi, vždyť to je tak malicherné, že zůstává rozum stát. Buďme lidi a trochu tolerance přece vůbec nebolí. Zkusme to jeden vůči druhému. Sulc je skutečně výborný a to je to hlavní.Už jej mám napsaný v receptáři, protože tiskárnu nevlastním. Držím palce české toleranci. věrka borka.
říjen 01, 2011 09:28
... : Ilon
Verčo souhlasím s Tebou.Lidi se zde zabývají příborem a je to opravdu malichernost. Jde tu o sulc. Jestli to ostatní nechápou tak nevim.....! Připadá mi to jako by spíše hledali chyby ,aby mohli druhým ubližovat. Sulc je výborný.!
říjen 29, 2011 10:36
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]