Čtvrtek, 13 srpen 2009 |
Představíte si při slově ,,ovar" hospodsko-vesnické jídlo, které už pamatují generace? Pak je vidět, že pokrmy tohoto typu skutečně nikdy nevymizí a vždy najdou své vyznavače. Inu, proti gustu žádný dišputát. Tento jednoduchý recept má za základ vepřové masíčko, třeba to slavné koleno, a dá se dochutit prakticky čímkoliv. Tak jsem na něj právě dostala chuť... A co vy - dali byste si taky kousek?
![](http://cms.tvujdum.cz/userdata/images/32364ovvel.jpg)
Připravte si: vepřové koleno - 500 g, 1 cibuli, celý pepř - dle chuti, sůl Maso očistíme, zalijeme vařicí vodou, osolíme - voda musí být dostatečně slaná (gurmáni tvrdí, že ovar se na talíři už nemá solit). přidáme cibuli a pepř. Přivedeme do varu a zvolna vaříme do měkka. Maso vaříme tak dlouho, až samo při napíchnutí sklouzne z vidličky. Necháme odkapat a podáváme ještě teplé s různými přílohami - hořčice, nastrouhaný křen s jablky, nakládané okurky, s chlebem. Dobrou chuť!!! d@niela
|