O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DALI BYSTE SI OVÁREK? PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 13 srpen 2009

Představíte si při slově ,,ovar" hospodsko-vesnické jídlo, které už pamatují generace? Pak je vidět, že pokrmy tohoto typu skutečně nikdy nevymizí a vždy najdou své vyznavače. Inu, proti gustu žádný dišputát. Tento jednoduchý recept má za základ vepřové masíčko, třeba to slavné koleno, a dá se dochutit prakticky čímkoliv. Tak jsem na něj právě dostala chuť... A co vy - dali byste si taky kousek?

 

 

 

 

 

 

 

   

Připravte si: 

 

vepřové koleno - 500 g, 1 cibuli, celý pepř - dle chuti, sůl 

 

    Maso očistíme, zalijeme vařicí vodou, osolíme - voda musí být dostatečně slaná (gurmáni tvrdí, že ovar se na talíři už nemá solit). přidáme cibuli a pepř. Přivedeme do varu a zvolna vaříme do měkka. Maso vaříme tak dlouho, až samo při napíchnutí sklouzne z vidličky. Necháme odkapat a podáváme ještě teplé s různými přílohami - hořčice, nastrouhaný křen s jablky, nakládané okurky, s chlebem. 

 

 

 Dobrou chuť!!!

 

 

d@niela

 

 

 

Komentáře (10)add feed
jéje, to by byla svačinka - : Majkka
tak přesně takovouhle porci prosím, ano?
sem s ní!
srpen 14, 2009 09:12
Tak nevím : Zdena
v pět jsem odcházela z práce, zakoupila koleno - protože na něj dostala chuť, a teď otevřu KUDLANKU a ejhle tu chuť dostali i jiní. smilies/grin.gif smilies/cheesy.gif
srpen 14, 2009 09:53
já ovar nemusím : alena bodka
ale ovařené koleno ještě upeču, nebo udělám sulc. Při pečení jest možno napíchat do masa pár hřebíčků - (koření), pečením se hřebíčk rozpustí a dodají masu i šťávě výbornou chuť.
srpen 14, 2009 10:32
Zdeno, to bude asi tím, : Majkka
že v tomhle počasí člověk potřebuje něco výraznějšího, stačí i menšího - jo, a já ho dnes rozhodně udělám - je to nápad, dám ho do papiňáku a jídlo je hotový...
No, mohla bych koupit dvě, a třeba je ovařený ještě upéct, pomazat i česnekem...
No, sbíhají se mi sliny
srpen 14, 2009 10:49
... : mia
I když jsem dítě vesnice, tyhle pochoutky mi nechutnají. Jako malá jsem nenáviděla domácí zabijačky, naši mi nutili jitrnice na svačiny a já je házela do sněhových závějí. Sousedovic pes si k nim kutal cestu, bývalo to legrační. Mrazáky nebyly, tak se dávaly šunky na půdu, maso zavařovalo do sklenic. Jednou u sousedů šunky chytly nepatrnou plíseň a malý Pepík povídá "babi, co s těmi šunkami?" "I hoď je psovi" řekla babča. Tak on udělal. To byl mazec, když lezla v neděli na půdu pro šunku na oběd a nenašla jedinou. smilies/grin.gif Jinak jsem včera vyráběla domácí paštiky. Dám péct bůček s novým kořením, celým pepřem, bobkovým listem, hodně podliju. Umelu dvakrát játra, přidám umleté vychladlé maso, scezený výpek. Našlehám, přidám ještě zabijačkové koření, plním do sklenic ze tří čtvrtin a 2 hodiny steriluji. Dávám i slaninu a trochu syrového sádla umletého. Chlapům chutná.
srpen 14, 2009 11:40
to prasečí koleno mi připomněl historku. : alena bodka
která se stala mému bývalému muži, který nesmírně miloval sulc. V Karmelitský, kousek od soudu bylo řeznictví, kde zrovna měli ty kolena. Můj muž, který tam měl jednání (byl právník) koupil dvě kolena, dal je do tašky. Pak došlo na jednání a on, aby mohl vyndat příslušné desky s papíry, musel napřed vyndat ty kolena. Soudkyně vyvalila oči a "Pane doktore, kde jste se bral ta vepřová kolena"- můj muž pravdivě odpověděl, že dole u řezníka, načež soudkyně přerušila na půl hodinky jednání a všechny přítomné dámy se odebraly na nákup. Bylo to ještě za komárů, dneska by se kvůli kolenům nikdo nevzrušoval - teda pokud by nebyly nýčeho.
srpen 14, 2009 14:52
... : b2
ještě že se nezeptala trochu jinak - Soudruhu doktore, jak jste přišel k těm prasečím kolenům?

Tyto znaky opište: drsne
srpen 14, 2009 15:20
páni právníci : alena bodka
nesoudruhovali smilies/smiley.gif
srpen 14, 2009 15:45
... : b2
to je hezké, že sis víc povšimla té první části :-))

(já vím, ale s tím soudruhem se mi to víc líbí:-)
srpen 14, 2009 15:52
hmmm... : ilona
výbornej nápad...kolínko smilies/smiley.giftj ale dobrůtka...na všechny způsoby smilies/cool.gif
srpen 15, 2009 02:43
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]