O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- CSIKOS TOKANY
- VEPŘOVÉ TROCHU JINAK
- DOMÁCÍ SULC
- PŘÍRODNÍ ŘÍZKY
- KUŘE NA ZELENINĚ
- MEXICKÁ RÝŽE A TRIKY SE SEKANOU
- KEDLUBNOVÉ ZELÍ A DALŠÍ LAHŮDKY
- O VAŘENÍ, MAĎARSKÉM PAK ZVLÁŠTĚ
- LÁSKA Z ŘECKA...
- KUŘECÍ STEHÝNKA à la LOUKOTKOVÁ
- KUŘÁTKO PODLE COLONELA SANDERSE
- SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ
- PLNĚNÉ PAPRIKY
- MEDVÍDEK PO YUKONSKU
- GULÁŠEK, BOŽSKÝ GULÁŠEK
- ASPIK Z VEPŘOVÉHO KOLENA
- ŘÍZKY Z MLETÉHO MASA
- KOULE PANA NADLESNÍHO
- NADÍVANÝ ŘÍZEK
- GRILOVANÉ PRASÁTKO
- BOŽSKÉ NADÍVANÉ KUŘÁTKO
- RYBÍ ŠPÍZY
- ŠTRŮDL PRO MASOŽRAVCE
- PIKANTNÍ ROŠTĚNÁ
- KUŘECÍ CHIMICHANGA - ANEB ZNOVU V MEXIKU
- CARNE ASADA
- SOFFRITTO - ZNÁTE TO?
- STEAK DIANE
- CORNED BEEF, LAHŮDKOVÉ, ŇAM!
- IRISH STEW - IRSKÉ DUŠENÉ MASO
- GRILOVÁNÍ, DÍL DRUHÝ
- GULÁŠ? JÁ GULÁM, A CO VY, GULÁTE TAKY?
- KUŘECÍ VÝVAR A JAK HO PŘIPRAVIT
- CHILLI Z KRŮTÍHO MASA
- CURRY - KARI
- SMAŽENÉ ROLÁDKY Z KRKOVICE
- ŘÍZKY SPECIÁL
- KRAVÍ MASO - A CO JE KDE
- SEKANÁ - ZASE TROCHU JINAK
- KUŘECÍ ŘÍZKY „JINAK“
Přihlášení
Anketa
HOLANDSKÉ ŘÍZKY |
![]() |
![]() |
![]() |
Pondělí, 03 srpen 2009 | |||||||
Pak jsme je často (velice často) dělali i doma, ale asi to té nádherné chuti nikdy nedosahovalo. Protože: být zničeni po dvoudenní lyžovačce, unaveni a ukolébáni jízdou autem a pak - pak zastavit, vlézt do prostorné a plné hospody, k velkému talíři, na kterém jako kolo od žebřiňáku byl tenhle voňavý řízek.... Jo, to se doma prostě nahradit nedalo :-)))
Suroviny:
0,6 kg libovějšího bůčku 0,6 kg vepřové plece 0,4 kg tvrdého sýra (možno i více) 0,2 l mléka 1 ks vejce sůl, pepř
na obalení:
vajíčko, hladká mouka, strouhanka
postup:
Maso (vřele nedoporučuji kupovat "hotové" mleté maso, neb bývá různé - často velmi mizerné - kvality a i jeho čerstvost často problematická) semeleme najemno, osolíme, lehce opepříme, smícháme s vejcem a mlékem (není na závadu i víc), necháme minimálně na hodinku odležet (ale klidně přes noc). Poté do směsi vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr (taky neva, když se dá víc, někdo do placiček dokonce vkládá ještě i plátkový sýr). Mj. někdy do směsi přidávám ještě trochu koření kari a chilli. Má to pak pikantnější chuť.
Z "těsta" vytvarujeme 20 oválných placek (2 ks na porci), obalíme nejprve v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Smažíme na oleji na pánvičce nebo ve fritéze dozlatova. Určitou variantou je ponechat "holanďáky" na pánvičce tak 0,5-1 minutu na každé straně a pak je "dosmažit" v horkovzdušné troubě.
Méně zkušeným doporučuji vyrobit si jednu testovací placičku a její prosmažení zkontrolovat před podáváním. Jako příloha se hodí zejména bramborová kaše, vhodné jsou i brambory a zeleninové saláty.
Tak - a jak to děláte u vás?
|
< Předch. | Další > |
---|