O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

RYBÍ SALÁT PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 03 květen 2007

 Pokud byl pro vás "zapomenutý poklad kuchyní" – Žrádlo pro slony - příliš nezdravou představou, tak nyní vám nabízím něco naopak ohavně zdravého. Ale přestože se říká, že cokoliv dobrého je nezdravé a naopak všechno zdravé je nedobré, pevně doufám, že následující rybí salátek vám zachutná. Umíchejte, ochutnejte, pochutnejte....

 

 

RYBÍ SALÁT

(pro dvě osoby)

 

 

 

300g filé nebo mražené mořské ryby

2-3 rajčata

1 menší cibule

2 menší jablka

150g bílého jogurtu (nebo napůl majonézu s jogurtem)

1 lžička cukru

2 lžičky citrónové šťávy 

 

    

     Rybí filé hodíme na pánev a jenom na vodě dusíme, až je ryba hotová a voda odpařená. Pak rybu vařečkou rozdělíme na menší kousky a přendáme na talíř vystydnout. Cibuli očistíme a drobně nakrájíme, z jablek vykrájíme jádřince a bubáky a pokrájíme na menší kostičky anebo nastrouháme.

 

     V misce rozmícháme jogurt s cukrem a citrónem a spojíme tím cibulku a jablko. Rajčata omyjeme a nakrájíme na půlkolečka/měsíčky.  

    

 

 

    

     Dvě salátové misky vyložíme asi polovinou rajčat, poklademe vystydlým rybím masem, pokryjeme asi dvěma třetinami jogurtové směsi, dámě opět rajčátka a navrch zbytek jogurtové směsi. Ozdobíme něčím šikovným co nám přijde pod ruku, třeba cibulovou natí a podáváme vychlazené.   

 

     Perličkou rybího salátu je, že do něj nehodíte ani zrnko soli a přitom chutná překvapivě dobře, takže může být zajímavou inspirací i pro lidi, kteří mají potíže se srdcem nebo ledvinami a musí si sůl v jídelníčku hlídat.

 

     Přeju vám všem hodně zdraví a k rybímu salátku dobré chutnání,  Markétka

 

 

Komentáře (27)add feed
jéje, tohle vypadá velmi dobře! : Pavel
Markétko, přičaruj, mi to do ledničky smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
květen 03, 2007 18:02
... : bb
Nádhera, právě jsem si říkala, co rychlého/lehkého/dobrého/zdravého/levného současně udělám dnes k večeři. Díky za tip smilies/smiley.gif
květen 03, 2007 18:18
ledviny mám v pořádku : Kamila
ale jak víš, sháním dietní a chutné recepisy - paráda a dík!
květen 03, 2007 19:17
To zní skvěle : Míša šíša
Hned o víkendu vyzkouším smilies/smiley.gif
květen 03, 2007 19:28
... : klokan
nami nam
květen 03, 2007 21:56
chtěla jsem napsat o tom jak jsem podobným způsobem dělala fralešnej humrák : tenhlekrámhnusnej mě zas odmítá přihlásitjsem alenatéčková a už mě tenhle přihlašovacísystém pěkně zvězdičkuje
ale už nic psát nebudu. Jsem na svým počítači a dokud mě tenhle přiblblej systém sám nepřihlásí tak už nic psát nebudu.
květen 03, 2007 22:05
Taky co nejdřív vyzkouším, : Ariana
ingredience vypadají báječně.
květen 03, 2007 22:06
as ani mi ten krám : tenhlekrámhnusnej mě zas odmítá přihlásitjsem alenatéčková a už mě tenhle přihlašovacísystém pěkně zvězdičkuje
neuvedl jméno. smilies/cry.gif
květen 03, 2007 22:06
Aleno, : Ariana
recept na ten falešný humrový salát by mě zajímal. Zkus to ještě jednou smilies/smiley.gif
květen 03, 2007 22:11
no teď už to zas jde : AlenaT
takže filé na pánvi podusit jen tak na vodě doměkka - a nechat vychladnout, vidličkou rozťapat a přidat sůl, pepř, citr. šťávu a můj vynález zvaný čuraméza. 1 žloutek a do toho se za stálého míchání všlehá tak lžíce oleje a vytvoří se něco jako majonéza a do uvedeného se po lžičkách všlehá 1 bilý jogurt. To je základ, který se následně ochucuje dle dpostupných surovin, chuti a tak. Na rybí humrový salátek stačí čuraméza prostá, nutno přidati trochu červené papriky , nebo nastrouhané mrkve - kvůli barvě. Taky se dělával falešnej humrák z nastrouhaného syrového celeru a syrové mrkve plus čuraméza a ochutit.
květen 03, 2007 22:26
Dobrý, : Ariana
Aleno, při trošce trpělivosti se dá i nad technikou zvítězit smilies/wink.gif. Tak to zkusím ten Tvůj recept taky.
květen 03, 2007 22:35
Vážená, tohle není zrovna nejelegantnější způsob, : Pavel
jak sdělit širokému publiku, "že jste ještě nepřišla na to, kam jak co napsat, kliknout"
květen 04, 2007 08:24
souhlasím s Pavlem, : dorka
chyba není v systému, ale na druhý straně klávesnice. Pro její odhalení stačí dát místo monitoru zrcadlo... A v případě potíží napsat do redakce, určitě pak pomůžou.
květen 04, 2007 08:27
Pro BB a další, : Margot
v téhle podobě je ten salát pro někoho možná spíš odpolední svačinka. Pokud ho plánujete k večeři, možná by se vyplatilo ryby, jablka a rajčat přidat trošku víc.
Omlouvám se, že to píšu až dnes, ale objevila jsem až teď, že krom Sloního žrádla i tenhle recept Daniela šupla na Kudlu.
květen 04, 2007 09:18
... : bb
Margot, s čerstvými křupavými celozrnnými, hodně sypanými rohlíky splnil i roli večeře smilies/smiley.gif Komu bylo moc lehko, dorazil se borůvkovým koláčem od babičky nebo domácím uzeným, moje kobylky mají obvykle dvě až tři večeře, a to klidně i teplé smilies/smiley.gif salát výborný, jen ho příště nechám delší dobu odležet, na to včera nebyl čas. A na léto bude skvělý i do kanceláře k obědu, vychlazený z lednice.
květen 04, 2007 09:47
Pravda, bb, : Margot
pokud se nepletu, tak Ty máš doma dítka pubertální, takže se u vás porce jídla počítají asi v trochu jiných jednotkách než v běžné domácnosti smilies/smiley.gif
květen 04, 2007 10:29
nebylo to vadným psaním : AlenaT
na klávesnici a změnou prohlížeče, který se mnou odmítl spolupracovat. Tvrdil, že mě nepřihlásí, neboť někdo již toto jméno používá. A nebyla s ním řeč. Musím proto specielně pro Kudlanku používat starý prohlížeč. Jinak psát a klikat umím.
květen 04, 2007 22:10
moje již zesnulá kamarádka Věra : AlenaT
majitelka již zesnulé Mikiny, matky již zesnulého pana psa Alíka pocházela z Plzně. a ta měš naučila přidávat do bramboráků pokrájený kyselý zelí. Kdo jednou ochutná, už nikdy bramboráky bez zelí nepřipravuje. Jde to i s bramboráky z cukýn.
květen 04, 2007 22:36
když už jsme v těch dietách : AlenaT
pamatujete někdo hity české kuchyně zvané Kuře na talíři nebo Kuře v soli? Tam není jediný miligram tuku a ničeho - kuře se rozpůlí, obě poloviny se pečlivě osuší a položí kůží nahoru na takovej ten tlustěj talíř jako bývaly za první republiky, nebo v padesátých letech, taky jsou dobrý keramický talíře, nebo stačí i víko od skleněné zapékací mísy značky sklárny Kavalier. a toť vše - peče se to nasucho v troubě do hněda a nemá to chybu.
květen 04, 2007 22:46
představte si představte si, co dnes bylo k obědu... : AlenaT
nové brambory naloupačku tvaroh s pažitkou a zelenou cibulkou a k tomu ředkvičky a kysaný mnléčný mápoj aktivia.!!! ( máslo) . tento oběd by snad vyhovoval všem, dietářům i dietářkám, vegetariánům, eko-biomilům, zeleným, modrým, žlutým i rudým dokonce i ekoteroristům a Bursíkovi samotnému. Mňam!
květen 05, 2007 13:23
... : bb
kdepak, přísnému vegánovi určitě ne, leda by ten kysaný mléčný nápoj byl ze sojového, nikoli kravského mléka smilies/wink.gif
a my marinovaná kachní prsa na grilu, zelenina (brokolice,porek,rajčata,řapíkatý celer)lehce podušená v parním hrnci s česnekem a s kořením v rozptylovači vůní, zakápnutá olivovým olejem s bazalkou, a brambory taky v páře, s pažitkou z truhlíku za oknem (plus máslo)
p.s. znaménko plus musíš vypsat, znak se nezobrazí
květen 05, 2007 16:37
... : bb
a na zapití čerstvý džus z odšťavňovače, za který jsem včera dala pět táců...tak doufám vydrží až do důchodu
výhody: džus prostě jako z ovoce,čerstvý a hustý a výborný, vyšťavená dřen - jemné pyré - chutná a s kopečkem šlehačky výborný zákusek
nevýhody: po akci se sám neumyje smilies/sad.gif naštěstí může do myčky, a není složitě poskládaný, nemusí se nic šroubovat apod.
květen 05, 2007 16:41
... : bb
jo, a spotřebovalo se všechno lehce zavadlé ovoce, po kterém by nikdo už nesáhl a musela bych péct koláč apod...takhle se zužitkovalo syrové
květen 05, 2007 16:42
jo řapíkovej celer : AlenaT
ten já miluju a dávám ho do všeho. Jo a dělala jsem falešnej humrák a humrové chlebíčky (falešné) ozdobené kouskem pomeřanče a zelenou cibulkou. A Červené vínko (můj muž bílé nesmí).
květen 05, 2007 18:58
... : bb
proč nesmí bílé a může červené?
květen 06, 2007 16:12
kvůli kyselosti : AlenaT
nedělá mu dobře na žaludek, červené víno je zásaditější a tak mu po něm není špatně. Mně osobně je dobře po obou - pokud se to ale přežene, pak je mi po obou vínech stejně špatně. smilies/cheesy.gif
květen 06, 2007 19:38
... : bb
: )
květen 06, 2007 20:11
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]