Pokud byl pro vás "zapomenutý poklad kuchyní" – Žrádlo pro slony - příliš nezdravou představou, tak nyní vám nabízím něco naopak ohavně zdravého. Ale přestože se říká, že cokoliv dobrého je nezdravé a naopak všechno zdravé je nedobré, pevně doufám, že následující rybí salátek vám zachutná. Umíchejte, ochutnejte, pochutnejte....
RYBÍ SALÁT (pro dvě osoby) ![](http://obrazky.kudlanka.cz/DSCN4725.JPG) 300g filé nebo mražené mořské ryby 2-3 rajčata 1 menší cibule 2 menší jablka 150g bílého jogurtu (nebo napůl majonézu s jogurtem) 1 lžička cukru 2 lžičky citrónové šťávy Rybí filé hodíme na pánev a jenom na vodě dusíme, až je ryba hotová a voda odpařená. Pak rybu vařečkou rozdělíme na menší kousky a přendáme na talíř vystydnout. Cibuli očistíme a drobně nakrájíme, z jablek vykrájíme jádřince a bubáky a pokrájíme na menší kostičky anebo nastrouháme. V misce rozmícháme jogurt s cukrem a citrónem a spojíme tím cibulku a jablko. Rajčata omyjeme a nakrájíme na půlkolečka/měsíčky. Dvě salátové misky vyložíme asi polovinou rajčat, poklademe vystydlým rybím masem, pokryjeme asi dvěma třetinami jogurtové směsi, dámě opět rajčátka a navrch zbytek jogurtové směsi. Ozdobíme něčím šikovným co nám přijde pod ruku, třeba cibulovou natí a podáváme vychlazené. Perličkou rybího salátu je, že do něj nehodíte ani zrnko soli a přitom chutná překvapivě dobře, takže může být zajímavou inspirací i pro lidi, kteří mají potíže se srdcem nebo ledvinami a musí si sůl v jídelníčku hlídat. Přeju vám všem hodně zdraví a k rybímu salátku dobré chutnání, Markétka
|