O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- VELIKONOČNÍ KUŘÁTKA A MUCHOMŮRKY
- LÍVANCE, LÍVANEČKY
- BUBLANINA RYBÍZOVÁ, BUCHTA JABLÍČKOVÁ
- VĚRUŠČINY SUŠENKY
- VIŠŇOVÁ BUBLANINA S CUKETOU A TVAROHEM
- JOGURTOVÉ PEČENÍ
- PERNÍČKY, PERNÍČKY...
- KOBLÍŽKY - OD Á DO Ž
- NEJRYCHLEJŠÍ Z DORTŮ
- JOGURTOVÉ PEČENÍ - JEŠTĚ JEDNOU
- DOPISY - DVĚ LAHŮDKY NA VÍKEND
- BUCHTIČKY S KRÉMEM
- BANANA CAKE
- ŘEZY Z BEBE SUŠENEK A DALŠÍ SUPER RECEPTY
- NIGELLINO ČOKOLÁDOVÉ OPOJENÍ
- TŘÍBAREVNÁ BUCHTA PODLE PUNTÍKA
- NENÍ NAD BÁJEČNÝ JOGURTEK ...
- PRALINKOVÉ KNEDLÍČKY S MALINAMI
- MERUŇKY, ACH TY BÁJEČNÉ MERUŇKY
- BÁJEČNÝ KOLÁČ S TAJEMNOU NÁPLNÍ
- MRKVOVÝ KOLÁČ A NĚCO NAVÍC
- "MARGOTKA"
- RYCHLÝ MOUČNÍK S OVOCEM
- OŘECHOVÉ ŘEZY
Přihlášení
Anketa
NĚCO JAKO TIRAMISU... |
Středa, 02 prosinec 2009 | |||||||
Taky vás občas honí mlsná? Máte rádi sladké? A co takhle tiramisu? Pravé italské tiramisu připravené z mascarpone je ta nejlahodnější a zároveň nejkaloričtější lahůdka, co vaše ústa kdy ochutnají. Dnes už není problém koupit mascarpone i u nás, většina supermarketů je má v běžné nabídce. Ale i když jste to pravé tiramisu ještě nejedli, nezoufejte. Tady je recept na naše malé české tiramisu:
K přípravě toho našeho "falešného" tiramisu budeme potřebovat dětské piškoty, klasické kulaté; já jsem narazila v Tescu na takové o kousek větší (v hnědém pytlíku), nebo ty cukrářské dlouhé. Záleží jen na vás, jaké máte doma nebo na které narazíte nejdřív. Potom zakysanou smetanu, nejlepší je samozřejmě klasická zakysanka, ale pokud chcete mít tiramisu dietnější, zvolte light. Dále jeden vanilkový cukr, šálek silné černé kávy, nejlepší je rozpustná, ale jde to i z překapávané nebo pressa, ovšem chuť bude potom taková jiná. No a jestli najdete likér amaretto, brandy nebo aspoň panáčka rumu, máte skoro vyhráno. No, a na závěr kakao. Stačí trocha na posypání.
Já dělám tiramisu do malých misek, každému zvlášť, ale jde to udělat i do dortové formy, do umělohmotné hranaté misky s víkem (zejména když ho chceme vzít s sebou na návštěvu), případně vypadá dobře i ve sklenicích.
Na dno dáme hromádku piškotů, ty zakapeme kávou s vanilkovým cukrem a alkoholem (nemáme-li doma ani kapku výše uvedených pití, postačí i mandlová či rumová tresť), na to vrstvu zakysané smetany, další vrstvu piškotů, zakapat kávou, zase zakysanku, dokud není nádoba dost plná. Na závěr tiramisu posypeme kakaem a dáme vychladit, ideální je do druhého dne, aby se to pořádně rozleželo. Což se například u nás skoro nikdy nepovede.
No a protože jsem hračička a ráda experimentuji, vylepšila jsem si tenhle recept ještě něčím moc a moc mňamózním a nazvala ho letní tiramisu (což nevylučuje jeho přípravu i v zimě). Přidala jsem vrstvu malin, lehce ohřátých v mikrovlnce a zasypaných vanilkovým cukrem. V kombinaci s kávovou příchutí piškotů a lahodností zakysané smetany byla tato verze vyhlášena za bezkonkurenční.
Doporučuji vyzkoušet!
Dobrou chuť a "MČT" zdar přeje
Pavla Vodoměrka
|
< Předch. | Další > |
---|