O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ŘEZY Z BEBE SUŠENEK A DALŠÍ SUPER RECEPTY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 04 červen 2009

Milé dámy, drahé kudlanky, jste-li věčné dietářky, raději hned přeskočte na jiný článek. Tady se dnes totiž bude hříšně mlsat. Každá chce pochopitelně ještě něco shodit do plavek. To chápu - ale na druhou stranu - jsou v životě chvíle, kdy je přednější obalit si pochroumané nervy. Takže zapomeňme na všechny starosti a hurá do kuchyně - posílám vám receptík na opravdu báječnou dobrotu:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INGREDIENCE:

 

4 balíčky BEBE sušenek (klasických hranatých)

1 puding v prášku

200 gr másla

4 lžíce cukru

2 lžíce rumu

kakao

kokos nebo strouhané oříšky


 

POSTUP:

 

     Ve 400 mililitrech vody si uvaříme puding - ne více vody, potřebujeme puding hustý. Příchuť je na Vás - dá se kombinovat čokoládový nebo jahodový puding se světlými sušenkami, nebo naopak vanilkový s tmavými sušenkami.
,
     Uvařený puding necháme vychladnout a mezitím si utřeme máslo s cukrem. Poté vmícháme do směsi studený puding, pro chuť přidáme rum (kvantum je na vás) a pro dodání barvy můžeme přisypat kakao. Připravenou směsí mažeme jednotlivé sušenky a skládáme na sebe. Hotovou cihličku pomažeme ještě po obvodě, a posléze zasypeme kokosem nebo oříšky. Vše zabalíme do alobalu a necháme do druhého dne ztuhnout v ledničce.
l
    Po vyndání už stačí jen nakrájet na šikmé plátky (tím se nám na řezu ukáže krásná barevná mozaika), udělat si dobré kafíčko a jdeme mlsat.

 

Dobrou chuť

. 

vám všem přeje

Deedee

 

 

 

Komentáře (38)add feed
ježíšmarjá : mia
Tady se páchá zločin na lidstvu smilies/grin.gif smilies/grin.gif My tu včera neštastně kvílíme o kypřejších křivkách a bác ho recept na kalorickou bombu.Ještě,že jsem chlebíčkovec,obložené chlebíčky miluju.DEEdee ale upeklas to pěkně.Mám recept na méně známé řezy Senorita,Pohádka mládí a pak merunkové /výborné ted na léto/.Až budu mít čas dodám.Ted jdu do obchodu,ve čtvrtek vozí obložené chlebíčky. smilies/wink.gif
červen 04, 2009 10:54
Mio, : Míša šíša
sice jsem taky chlebíčková, ale i přesto koukej ty recepty napsat. Tyhle řezy neznám, tak hořím nedočkavostí smilies/smiley.gif
U nás je na sladkosti vysazený manžel. Taky si to může dovolit, je štíhlý a nepřibere ani když splácá půlku dortu. To já se na ten dort jen podívám a mám půl kila nahoře. Taková nespravedlnost!
červen 04, 2009 11:01
já jsem taky spíš na ty chlebíčky : alena puntíkovaná
ale zbytek rodiny je na sladký. Ty řezy uřčitě napiš. Ten dort ze sušenek se kdysi vyráběl ze sušenek albert a nazýval se metrový dort - dělal se z více balíčků sušenek do metrové délky a njásledně se krájel našikmo. Přikládám další pamětihodnost z té doby - Tříbarevnou buchtu. Nedá moc práce a je moc dobrá. Tenkrát se těšila velké oblibě. Dělávala jsem ji dost čast

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tmavé těsto:
30 dkg polohrubé mouky,
10 dkg másla (rozpustit),
10 dkg cukru krupice,
5 lžic studené vody,
1 vejce,
3 lžíce kakaa,
1/2 prášku do pečiva.

Druhá vrstva:
50 dkg tvarohu ve vaničce,
13 dkg moučkového cukru,
2 žloutky.

Třetí vrstva:
20 dkg cukru krupice,
25 dkg polohrubé mouky,
1/2 prášku do pečiva,
1/2 skleničky oleje,
6 lžic studené vody,
3 vejce a
2 zbylé bílky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tmavé těsto: všecky suroviny dáme do mísy, ručně vypracujeme těsto a rukama navlhčenýma studenou vodou urovnáme na vysoký plech 30 x 40 cm, vyložený pečícím papírem.
Tvarohy s cukrem a žloutky krátce sešleháme a nalijeme na těsto.
Všecky suroviny na třetí vrstvu dáme do mísy a krátce sešleháme. Nalijeme na tvaroh a pečeme na 180°C 30 minut.

červen 04, 2009 11:21
skvělý! : kordulinka
dneska vymizí z našeho vesnického obchůdku BeBéčka, jdu hoky na to, jelikož mě čeká návštěva, tak se dobrý recept móóóc hodí! možná i ten jediný rum, co jim tam stojí! díky
červen 04, 2009 11:21
řezy seňorita : mia
6 žloutků,
sníh ze 6 bílků,
18 dkg cukru,
6 dkg kakaa,
14 dkg polohr.mouky,
2-3 lžíce oleje zamíchat,upéct placku..

Náplň
6 žloutků,3 dl mléka,3 lžíce vanilk.pudingu.uvařit kaši,nechat vychladnout,potom vmíchat 25 dkg másla a 15 dkg cukru,tento krém natřít na upečenou placku a dát 2 balíčky piškotů namoč.v rumu.

Dále ze 6 bílků sníh,přidat 35 dkg cukru a šlehat v páře.
Sníh dát do pytlíku s trubičkou a zdobit mřížkovitě na piškoty,nakonec postříkat nebo posypat čokoládou.
červen 04, 2009 11:32
Tříbarevná buchta : Hanka1
od Aleny Puntíkaté je výborná, dělala jsem ji zrovna minulý víkend - u nás bez něčeho upečeného sladkého ke kávě není víkend. No taky je to na mě i manželovi vidět. Ale říkáme si, že obalujeme nervy, abychom přežili pubertu dospívajícího syna.
červen 04, 2009 11:37
řezy merunkové : mia
5 vajec,
15 dkg písk.cukru,
13 dkg polohr.mouky,
půl balíčku prášku do pečiva.

Z bílků ušleháme pevný sníh,po částech zašleháme cukr a pak po jednom žloutky,nakonec mouku s práškem do pečiva.Upéct a na vychladlý korpus rozetřeme merunkovou nápln-750 ml merunkového kompotu,2 balíčky piškotů a jedna třetina krému,vše smíchat v hmotu.
Potřeme puding.krémem-půl kg másla.půl litru mléka.1 vanilk.puding,30 dkg písk.cukru,rum.Na tento krém,jehož jedna třetina šla do merunk.náplně,nalijeme čokolád.polevu.

Tyhle řezy jsou v létě prima a jsou lacinější.Senorita řezy jsou pro slavnostnější příležitost.Musím končit dělám bramborák.
červen 04, 2009 11:46
Mio, dík, už si to přepisuju : Míša šíša
Tříbarevnou buchtu dělávám taky, je dobrá a hezky i vypadá. Přitom je příprava jednoduchá.
červen 04, 2009 12:14
Od rána řeším, : Ivča
co upéct chlapečkům na víkend,aby toho bylo hoooodně.....tak to vidím taky na tu tříbarevnou...díky Ali
Bebe řezy,to je pro ně tak na menší svačinku... smilies/sad.gif
červen 04, 2009 12:37
HOLKY, tak jsem to trošku upravila, ale: : d@niela
asi dám do nadpisu - že je tu i víc receptů, protože jinak ty nádhernosti zaniknou - jak to pak chcete hledat?
Příště mi tyhle poklady pošlete e-mailem, dám je jako každej zvlášť...

OK, tak je to v nadpisu :-)
červen 04, 2009 12:37
ježiší: : kkp
nestačím opisovat! díky holky zlatý! to je krása, tolik zkušených pekařek! paráda!
červen 04, 2009 14:11
co se u nás velmi osvědčilo je recept jménem 4 štrůdly : alena puntíkovaná
těsto:
1 Hera /nebo něco podobného/,
1 vajíčko,
půl kila polohr. mouky,
1 prdopeč a
12 lžic studené vody.
Uhníst těsto a dát ho na hodinku do ledničky, dále rozdělit na 4 díly a rozválet.

Náplň lze jablečnou, jako obvykle, ovšem daleko lepší úspěch měla náplň tvarohová - tedy tvaroh, žloutek, cukr, trochu mléka /na všecky 4 štrůdly stačí dvě vaničky 2 žloutky/, trochu vanilkového pudinku /suchého, nevařeného/, možno přidat i trochu kokosu, rozinek apod. dle chuti. Možno poklást i ovocem - třeba kompotovanými meruňkami.
Zabalit, položit na plech, omašlovat rozšlehaným vajíčkem a upéct. Ještě horké pocukrovat a rozkrájet na proužky - chutná to jak žloutkové řezy a je to lahůdka.

Z časově úspornostních důvodů lze totéž udělat z již koupeného lístkového těsta.
červen 04, 2009 14:22
Holky, kroťte se : Milene
Zrovna jsem usedla k počítači, hladová po celodenním lítání s tátou po doktorech a ve fázi nějaké kilo do plavek dolů by nebylo špatný. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif A vy na mne takhle. A sladký já ráda, hlavně buchty a koláče. Čokoládu ani nemusím. A chlebíčky ale taky ráda. Tak jdu na kopírování a něco asi o víkendu upeču. přijede syn. A vařit budu víte co? No přece segedínek, jak jsem se inspirovala v jiném článku. Chvíli jsem přemýšlela ho vyměnit za obalované bezinky ale to doma neprošlo. smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif
červen 04, 2009 14:54
ještě mám snadný moučník zvaný : alena puntíkovaná
Buchta univerzál
1 bílý jogurt /může být i zakysaná smetana, nebo tekutá šlehačka - důležíté je množství, které se vejde do klasického kelímku - tedy čtvrtlitr/.
3 vajíčka
1 kelímek cukru
2 kelínky mouky

vše smíchat - toť vše
dále je možno dle chuti přidat
kakao, oříšky, mandle, kokos, instantní kávu, rozinky atd. atd
možno nalít jentak na plech, nebo do bábovkové formy, nebo do dortové formy a máte-li formu na muffinky - tak do ní.
Já taqkhle peču muffinky a dělám různé druhy do některých dám třeba kompotované ofoce, kousky čokolády, kousky marmelády atd. atd. dle fantazie,
možno těsto rozdělit a půlku obarvit kakaem na tmavo a upéct mraqmorovou bábovku, lze též poklást ovocem a udělat bublaninu....prostě těsto univerzál.
prdopeč
červen 04, 2009 15:15
Závin z pomazánkového másla jedna dvě : chris b.p.
Rychlý a dobrý a levný je štrůdl z pomazánkového másla, naštěstí jsem jsi ho zkopírovala z on-line kuchařky dřív než ho vymazali.

Ingredience: 200 g pomazánkového másla, 200 g hladké mouky, (pokud máte pomazánkové máslo gramáž 250 g dejte 250 g hladké mouky)
Náplň: jakákoliv vaše oblíbená (nejlepší je jablková)

Postup přípravy: Vypracujte s másla a mouky tuhé těsto (výhoda je že i když to ze začátku nevypadá na to že by se to spojilo tak se to krásně spojí a s tímto těstem dělám velice ráda jelikož se nelepí) a NELEPÍ se opravdu ruce i mísa zústanou krásně čisté. Z těsta jsou 2 záviny. Pak si moukou vysypejte stůl jen jemně a poprašte také trochu vrch těsta. Vyválejte na velice tenký plát, nandejte náplň a zamotejte. Přendejte na plech další výhoda těsto se netrhá, takže je práce snadná. A pomoci vám mohou i vaši potomci. Do předehřaté trouby na 200 °C a pečte do zružovění. Po upečení pocukrujte dle libosti.

červen 04, 2009 15:53
chris b.p. : mamča
...a to drží pohromadě ?
Jestli jo, tak to je super nápad na chatu, kde se mi nechce moc patlat se složitostmi.
Dala bych do toho asi radši slanou náplň.
Já peču spíš alá Magdalena-Dobromila - vraž do toho tucet vajec, hroudu másla... smilies/grin.gif smilies/grin.gif

červen 04, 2009 17:26
drží :-) : chris b.p.
mě to tedy poprvý lepilo, tak jsem fest sypala mouku :-) Ale chutově dobrý, dělala jsem několikrát s jabkama. Naslano nemám zkušenost ale určitě by to šlo. Vypadá že v sobotu k jabkové klasice zkusím testovací vzorek. Mě se na tom líbí jednoduchost. Smazali to kvůli duplikaci receptů, ale v těch ostatních už byl v těstě prdopeč nebo cukr... Když mám doma p. máslo a chut na koláč, nevadí vymetená lednička :-)
červen 04, 2009 20:06
ale baby !! : Sipik
Ste mi v mojej bezlepkovej domacnosti narobili chute! Nina sladke nemusi, snad s vynimkou tvarohovych sisiek. Konecne moze mlieko, tak vsetko v com sa nachadza jej chuti.
Recept mam niekde napisany, ale ja to robievam vsetko len tak od oka. Zmiesam tvaroh, muku, malu lyzicku sody bicarbony, stipku soli, vanilkovy cukor a trochu alkoholu, mal by byt rum, ale nikdy ho nenajdem, tak lejem co pride.
Vymiesim pomerne vlacne cesto, dako ho rozvalkam, sa mi vzdy lepi a vykrajujem male kolieska. Sup do oleja, otocit a von. Ide to strasne rychlo! Potom uz len posypem praskovym cukrom. A su fuc.
Minule som ich robila u starkej, len tak z nahleho popudu, bol tam aj bratranec s tehulkou manzelkou, za chvilu boli zjedene.
Poznate ich tam u Vas?
červen 04, 2009 23:18
mamca - Magdalena Dobromila : Sipik
A co myslis tou slanou naplnou? Prosim hod sem nejaky napad. Som taka blba, fakt neviem
červen 04, 2009 23:21
slaná náplň : alena puntíkovaná
tedy, např. plátky sýra, šunky, salámu, dušené žampiony, uzené maso, dušené zelenina, kysané zelí, mleté maso /jako na sekanou/ atd. atd. fantazii se meze nekladou
červen 04, 2009 23:31
taky špenát : alena puntíkovaná
podušený - lze
červen 04, 2009 23:32
nápad : chris b.p.
já zkusím kečup, italský bylinky, nějakou uzeninu a balkánský sýr. určitě by ladilo i kysaný zelí. Líbily by se mi i šneci ale to asi nebude držet tvar, není to nadýchaný těsto jak listový spíš křehčí.
červen 04, 2009 23:39
Ach jo. : strejda
Tak jsem si to pečlivě přečetl, napsal si tu poznámku, ze kterého data jsem to na Kudlance vyčetl (pro případné pozdější vrácení se k dobrotám) a mozek začal jednat.
Bez mé vůle, prosím. Oči mu připravili jakýsi náhled - fantazii na to pěkně upečené s tvarohem, pudinkem, s meruňkami, oříšky, kakauíčkem…, ten dal povel chuťovým buňkám, následně nohám a rukám a v ten moment už nebylo cesty zpět. Byl jsem ztracen a ovládán pouze jakousi neviditelnou armádou buněk. Odebral jsem se směrem lednice a začal jsem pátrat. Ale smůla. Nic sladkého, krom jogurtu, jsem tam nenašel. Pro jistotu jsem juknul ještě do trouby, ale i ten loupaný štrúdl, který tam byl ještě dnes odpoledne, už zřejmě vysublimoval. Vrátil jsem se proto do lednice a začal kombinovat. Sladké tam nebylo lautr nic a tak volba padla na slané. Patku chleba, kterou mám na ráno, jsem okamžitě zavrhl, když jsem na dně lednice spatřil ve svém uzavřeném obalu ještě poslední placku tortilly, zbytek po návštěvě dcery a to rozhodlo. Je však jasné, že kdybych objevil čerstvý chřupavý rohlíček, že bych se již z konzervativních důvodů vrhl raději na něj, ale zkusit se má všechno. A tak jsem na tu placku pokladl najemno nakrájený česnekový bok, pěkně plátek vedle plátku, pomazal ho bavorskou hořčicí s chutí křenu a karamelu, pokryl plátky salátové okurky a několika proužky zelené papriky a navrch jsem položil ještě jeden veliký salátový list. Už jsem toho raději nechal, aby to nebylo moc tlusté. Celé jsem to zabalil do úhledné rolky a ejhle, ono to bylo dobré. Moc dobré.
Tímto jsem přispěl svou troškou do mlýna svým vlastním vymyšleným nočním studeným receptem, který jsem ještě nikde nepublikoval. Současně tím omlouvám svůj mozek, který dal vlastně povel k nočnímu žraní, protože já to vím, že v noci se jíst nemá. Ale on, vševěd, vševědoucí, o všem rozhodující, on to asi neví…A to prý se mu obměňují buňky. Prdlajs.

červen 04, 2009 23:46
Strejdo : Sipik
Jest sa ma ked pride hlad smilies/wink.gif

červen 05, 2009 07:31
Sipik : mamča
Alena Ti už vypsala přehršel slaných náplní. Já ještě doplním, že dobrou zkušenost mám se suchým salámem a plátkovým sýrem. Slaný štrůdl s touhle náplní jde nejvíc na odbyt.
Jinak do těsta můžeš zabalit úplně cokoliv, co najdeš v lednici. Např. sterilovaný hrášek, kapie, rajčata...a u nás pochopitelně kus masa nebo uzeniny, a sýr, aby se to všechno hezky spojilo.
červen 05, 2009 08:21
jak děláš ty třvarohový šišky : alena puntíkovaná
- teda jestli se nemýlím, tak šišky se na Slovensku říká koblihám
červen 05, 2009 09:40
bodka & mamca : Sipik
Dakujem za navody, vyskusam.
Ano sisky su koblihy,recept mam ale u mamy, teda ak chces presne pomery. Ja to zbacham vsetko dokopy len tak ako mamca smilies/wink.gif, zatial sa nic nepokazilo. Ked su teple su uzasne.
Poslem ked sa dostaneme k nasim, aj s mojou mnoho-bodkou smilies/wink.gif
červen 05, 2009 09:57
tak jo : alena puntíkovaná
díky - to budu moc ráda.
červen 05, 2009 10:06
nojo, BEBE řezy už jsem nedělala dlouho : bb
a ještě na ně nedojde, neb jsem dostala bedýnku čerstvých jahod a budou jahodové orgie, mňam.
červen 05, 2009 16:07
recept, teraz uz presny : Sipik
Tvarohove sisky, koblizky ;-)

25 dkg tvatohu
1 vajce
1 lyzicka sody bicarbony
1 lyzicka praskoveho cukru
120 g hladkej muky
stipka soli
0,5 dl rumu

Tvaroh, vajce, cukor, sodu bicarbonu zmiesame, pridame muku, stipku soli, rum a dobre vymiesame. ( takto znie povodny recept, ja to vsetko nahadzem dokopy a zmiesam naraz, kvalite to doposial neuskodilo ). Na mukou vysypanej doske vyvalkame na cca 1 - 1,5 cm hrubku, vykrajujeme male kolieska a v rozpalenom oleji vyprazame. Ide to velmi rychlo, treba sikovne obracat na druhu stranu a vyberat. Posypeme zmesou praskoveho a vanilkoveho cukru.
Mam rada recepty ktore nezaberaju vela casu a tento je uplna bleskovka a tie sisticky su uzasne nadychane, aj moje nesladke dieta ich ma rado.
červen 06, 2009 21:35
Ali P. : Ivča
hlásím,že trojbarevná buchta měla úspěch. Dělala jsem rovnou dva plechy a budu se hooodně divit,jestli něco zbyde na snídani... smilies/cheesy.gif
červen 07, 2009 16:28
hm ano, ta buchta : Sipik
Ta 3 farebna buchta vyzera super, ale netrufam si na nu. By som bola na seba prilis nasrdena, keby mi nevysla a bezlepkova muka sa sprava inac ako klasicka, tak radsej neriskujem. Ale zato sa mi tento tyzden vydaril ohromne dobry chlebik, som so sebou spokojna smilies/grin.gif
A aj kiahne ustupuju a nic uz nepribuda, hned je nam veselsie.
červen 07, 2009 23:05
v úterý mi má přijet návštěva : alena bodka
tak vyrobím ty tvoje šišky - tak jsem zvědavá, co z toho vzejde.
červen 07, 2009 23:18
alenka bodka : Sipik
POZOR! Su uzasne ked su cerstve, este teple, ale ked ich nechas stat, tak strcaju na kvalite. Je to take rychle jedlo, sup sup urobis a este rychlejsie sa to strati v brusku. Takze ak chces robit navsteve, tak len v tom pripade, ze budu sediet v obyvacke a ty si odskocis do kuchyne a donesies uplne cerstve, este horuce na stol.
červen 07, 2009 23:39
setrim pismenka .. : Sipik
stracaju ...
červen 07, 2009 23:40
nnnnnnnnnnnnnam nam rolada : nantaali 1
6 bilku /u nas se daji koupit v cukrarne 6 bilku je=2 dl/ se usleha v tuhy snih pridavame
3 dl cukru, trochu soli a pokracujeme ve slehani. Do hotoveho snehu opatrne zamichame
10 dkg mletych orisku / pro allergiky davam mandle/smichanych s1 vanilkovym pudinkem, nebo stejnym mnozstvim bramborove moucky a vanilinemNa velky plech dame maslem potreny papir na peceni,naplnime sacek snehem a nastrikama blizko u sebe pruhy testa skoro po cele delce plechu. Peceme 15-20 min/175C. nechame chvilku vychladnout opatrne obratime na novy papir a sloupnemepapir , na kterem jsme roladu pekli.Nechame vychladnout. PLnime uslehanou slehackou a posypeme krajenymi jahodami, maliny , anans nebo parizskou slehackou.zabalime roladu a dame vychladit do lednicky. Da se bez problemu zmrazit.
červen 11, 2009 11:14
bebuška : Nikča
Je to uplně suprove,ale mužete napsat že by tam mohly být ttřeba 2 balíčky BEBE... smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gifjinak super smilies/wink.gif
červenec 17, 2009 20:46
pochvala : macík
Dnes ráno, když ještě moje rodina spala, jsem šla hledat recept na řezy z BEBE sušenek. Jsem ráda, že jsem našla tuhle stránku. Ráda se budu vracet a snad také přidám nějaký recept. Přejí pěkný den.
červenec 19, 2009 08:41
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]