Před několika lety se po světě rozletěla hrozba nemoci šílených krav a všichni rázem přestali kupovat hovězí. Pak přišla ptačí chřipka a začalo se zlevňovat kuřecí. A dnes aby se člověk bál, co mu způsobí vepřové. Je na čase obloukem se vrátit zase na začátek. Pojďme si proto dnes připravit dobrotu z hovězích roštěnek. Definice tohoto báječného masa zní:
"Jedná se o velmi kvalitní, šťavnaté zadní maso, vhodné k přípravě steaků, minutek i na anglický způsob pečení. Nízký roštěnec bez kostí se nazývá roštěná." Tak pevně doufám, že už potřebné kusy kvalitního masa máte doma a můžeme se dát do přípravy lahodné krmě: ![](http://obrazky.kudlanka.cz/ros.jpg)
INGREDIENCE: 4 roštěnky sůl pepř olej NAKLÁDACÍ SMĚS: 2 cibule 4 stroužky česneku 1 sterilovaná kapie 1 sterilovaná okurka 2 lžičky plnotučné hořčice 1 malý rajský protlak nebo 4 lžíce ostrého kečupu 2 lžičky mleté sladké papriky 2 lžičky worchesteru POSTUP: Roštěnky naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme a na okrajích několikrát nařízneme (nezkroutí se nám při opékání). Všechny suroviny nakládací směsi nakrájíme na malé kousky a smícháme se zbytkem. Připravenou směsí potřeme ze všech stran maso, zakapeme olejem a necháme do druhého dne marinovat. Druhý den opékáme na rozpáleném tuku asi 5 minut na každé straně. Poté prohřejeme zbytek směsi a zalejeme tím připravené maso. Podávat můžeme s opékaným bramborem nebo s rýží. Dobrou chuť vám všem přeje Deedee
|