Čekáte návštěvu a rádi byste ji překvapili nějakou chuťovkou? A přijdou hlavně ti, kteří nejsou moc na sladké? Tak mám pro vás tip na výborný slaný štrůdl. Příprava je jednoduchá, nezabere moc času, a pak už stačí jen šoupnout do trouby- a už se můžete věnovat něčemu jinému, třeba prostřít, připravit dobré vínečko a těšit se na hezký zážitek...
![](http://obrazky.kudlanka.cz/strudl.jpg)
Celý následující rozpis je připravený na jedno balení listového těsta; ale vzhledem k tomu, že po té "menší" dávce se jen zapráší, klidně můžete dávky libovolně násobit. INGREDIENCE: Budete potřebovat: 1 listové těsto, 4 plátky šunky (velké obdélníky), 8 plátků sýra, 200 gr mletého masa, 1 plechovka žampionů, koření dle vaší chuti a zvyklostí, 100 gr modrého sýra POSTUP: Nejprve si na pánvi orestujeme mleté maso a žampiony, aby nám náplň nezůstala při pečení uprostřed syrová. Do směsi přimícháme přiměřené množství koření - na mletá masa, grilovací, prostě to, co máte doma a co vám chutná. Poté na vyválené těsto naklademe nejprve šunku a plátkový sýr - to nám pak udělá na řezu pěknou kresbu a hlavně zabrání směsi vytéct. Poté narovnáme masovou směs a navrch ještě posypeme nastrouhanou nivou, která dodá pěknou barvičku a pikantní chuť. Stačí už jen zavinout, šoupnout do trouby a péct dozlatova. Je to dobré teplé, ale trochu se to celé bohužel rozpadá. Nejlepší je vydržet a nechat vychladnout. To je potom lahůdka a ztuhlý sýr to krásně drží pohomadě. Dobrou chuť vám všem přeje Deedee
|