O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VEPŘOVÉ TROCHU JINAK PDF Tisk E-mail
Středa, 18 duben 2007

 Pokud se v našich končinách k pečenému vepřovému masu podává zelenina, tak tradice velí uvařit špenát, dušené zelí nebo mrkev s hráškem. Nanejvýš tak ještě kapustu, ale asi ani tu už moc ne. Tak jsem usoudila, že držet se striktně tradic je nuda a zkusila nakombinovat něco trochu méně obvyklého. K pečenému vepřovému udělat bazalkovou zeleninu a červené zelí naopak uvařit s masem.

 

 Vepřové se zeleninou

 

 

200g mražené kukuřice
200g brokolice
250g mrkve
slabá lžíce bazalky
asi lžíce hladké mouky
libovější vepřová plec
sůl, kmín

 

     Plecko omyjeme, dle potřeby okrájíme od tuku, šoupnem do pekáče, osolíme, okmínujeme, podlijeme a upečeme. Zeleninu očistíme, pokrájíme na kousky, podlijeme vodou, osolíme, přidáme bazalku a dusíme. Skoro měkkou zeleninu poprášíme hladkou moukou, rozmícháme ji a necháme ještě chvíli společně povařit.
     Na talíř nachystáme vařené brambory, plátek pečeného vepřového masa a doplníme bazalkovou zeleninou.

 

 

 Vepřové na červeném zelí

 

 

500 vepřové kýty
350 syrového červeného zelí
1 lžička kmínu
1 lžička majoránky
3 velké cibule
3 – 4 stroužky česneku
80 - 100g slaniny (nemusí být)
sůl, olej nebo sádlo
1 - 2 lžíce hladké mouky

 

 

     Na přiměřeně rozškvařených kostičkách slaniny (anebo jenom na oleji, záleží na vás) osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a společně opékáme. Podlijeme, přidáme pokrájené červené zelí, kmín, majoránku, rozmačkaný česnek, sůl a vaříme doměkka. Zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou v troše vody a ještě krátce povaříme.
     Podáváme třeba s rýží nebo těstovinami.

 

 

Báječnou dobrou chuť - nejen na toto vepřové - vám přeje Markétka

 

 

Komentáře (4)add feed
já zelí s vepřovým : AlenaT
rovnou peču. Není to tak mastný a je to moc dobrý
duben 18, 2007 18:53
báječný nápad, zrovna jsem nevěděla, co na víkend - : Květa
Markétko, jsou to perfektní recepty a ty fotky... přímo mám strach, že si poslintám klávesnici :-)))))
duben 18, 2007 22:16
Álo, : Margot
péct zelí rovnou s masem taky nezní špatně... ale tady je to zelí zpracovaný jako omáčka k masu, je to konzistencí něco trošičku jako segedín nebo třeba vepřové na houbách... prostě maso s omáčkou.
Květo, díky za pochvalu - a kterou variantu sis vlastně na ten víkend vybrala? o)
duben 19, 2007 09:59
ty vlastně : AlenaT
to maso dusíš, to může být taky vynikající...já právě dělám něco podobnýho, ale v troubě, dávám tam taky naprskaný česnek, ale ten při pečení s kysaným zelím zmodrá. Jinak to zelí je pak naprosto vynikající, pomalku lepší než maso. A maso je křehké a navinulé.Lze jak s knedlíkem, noky nebo brambory
duben 20, 2007 02:54
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]