O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MY SUŠÍME, VY TAKY SUŠÍTE? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 23 únor 2009

Máte rádi sušené ovoce a oříšky? Já jsem jak veverka, oříšky všeho druhu miluju a sušené ovoce všeho druhu taky. Ovšem kam se všechny ty kupované sířené i nesířené sušinky hrabou na tradiční sušená jablka nebo hrušky, jaké dělávala moje babička! Babiččiny křížaly patří k mým nejsilnějším vzpomínkám z dětství.

 

 

 

 

 

 

 

 

      Jablíčka a hrušky sušívala ve starém sporáku, ve kterém se topilo uhlím, byl to takový ten velký bílý sporák s troubou, velkou plotnou a nádobou na teplou vodu, který v zimě v létě neustále "hicoval" a produkoval tak lahodné výrobky, že bychom si to dnes už ani neuměli představit, co všechno ten středobod kuchyně zvládl.

 

 

 

     Pamatuji si, jak babička na něm ve velkém nízkém kastrolu vařila povidla ze švestek, jak voňavá hnědá hmota pomalu pomaloučku probublávala a odpařovala se, a kolik hodin se babička nastála s vařečkou v ruce, než měla povidla tu správnou hustotu.

 

 

     Nebo když babička v pootevřené troubě sušila ovoce, nejčastěji ta jablíčka, někdy hrušky a nebo taky jen slupky z jablek, až byly krásně voňavé a karamelově hnědé, a z těch potom vařila ten nejlepší čaj, jaký jsem tenkrát pila.

 

 

     Babička už dávno suší ovoce a vaří povidla někde v nebi andělům, však z jejího podání byly vskutku andělskou manou; a sušené ovoce a oříšky si kupuju ve velkém balení v Makru. Tedy kupovala jsem až doteď, jenže s miminkem mě tam nepustí, a z těch malých pytlíčků to není ono. Nechápu, čím to je, ale prostě to není ono. Ovšem, to by nebyl děda, aby situaci nezachránil. Jak? Jednoduše.

 

 

     Letos si nadělil na vánoce sušičku na ovoce. A tak suší a suší, zatím jen jablíčka, těch máme dost, takže mám doma pětilitrovku plnou nasušených jablečných kroužků. A neustále do ní chodím a mlsám a ubírám, rychleji, než děda stíhá sušit nové. 

 

 

     A tak se ptám, kudlanky a kudlánci, kdo máte sušičku doma, co nejčastěji sušíte? A jak to potom uchováváte? Co s tím nasušeným děláte? Máte nějaký dobrý recept na použití těch sušených dobrůtek?

 

     Kolegyně z bývalé práce básnila o sušených rajčatech, co prý někde jedla, naložených v oleji a že to bylo neskutečně dobré. Jen mi mezitím odfrčela někam na druhou stranu republiky a nemáme na sebe kontakt, takže nevím, jak a s čím to vlastně konzumovala. 

 

   Tak sem s vašimi zkušenostmi a vychytávkami!!!

 

 

 

 

Pavla Vodoměrka

 

 

 

 

Komentáře (36)add feed
Sušena rajčata naložená v oleji : Míša šíša
můžeš použít libovolným způsobem, třeba jen na nějaký dobrý chlebík. Anebo je pokrájená na kousky přidáš do těstovin, rýže, kuskusu apod. společně s dalšími ingrediencemi dle chuti.
Já si suším rajčata na sluníčku (sušičku nemám), ale do oleje je nedávám. Uchovávám je v chladu a suchu ve sklenici. Před přípravou se pak namočí na chvilku do horké vody, a pak zpracují krátkým varem - zase např. v nějaké omáčce na těstoviny.
únor 23, 2009 10:45
Pavli, : skaz
rajčata suším v sušičce tak,že tlustostěný domácí rajčata nakrájím na kolečka,lehounce popráším cukrem a zakápnu oliváčem - usušený dám do šroubovací sklenice - hodně namačkat a zaliju oliv. olejem - vydrží - no,teda mohly by vydržet - neskutečně dlouho,ovšem ne u nás.Jsou vynikající na pizzu,při grilovačce společně s olivama - nebo jen tak - při vínku/nechat okapat na papír.ubrousku.Někdo ještě přidává prvensálský koření,nebo bazalku - ale to už je na mne moc dobrot najednou.Určitě vyzkoušej - stojí to za to.Jinak sušit můžeš takřka všechno - a všechno je výborný - v létě se u nás sušička nezastaví smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
únor 23, 2009 10:59
... : karl
nejsou na sušení lepší ty menší rajčátka,myslím ty keříčkový, jak je jich celej trs? Jsou chutově výraznější, možná i sladší.
únor 23, 2009 12:06
a co ještě kdo sušíte? : danka
není vhodnější to nějak předsušit v troubě?
my sušíme zatím jen ta jablka a pak ještě bylinky, například jsme nasušili hodně majoránky, máty..
únor 23, 2009 12:17
Karl , : skaz
víš,ony se tím sušením docela smrsknou a tak jsou lepší ty s co nejtlustší dužinou.Ale i v těch velkých se chuť nádherně koncentruje - no dobrota.Jinak suším veškerý ovoce - hlavně meruňky jsou supr,švestky taky a houby,houby,houby - prostě asi cokoli,co se nespotřebuje - akorát ostružiny a maliny nejsou nic moc - ty je lepší opravdu zamrazovat.
únor 23, 2009 13:18
My teď sušíme hubu, ale jinak hlavně houby : wendy
houby houby houby různých forem, podle norem, hříbečky i muchomůrky...
a pak jablíčka.Pěkně rozkrojená na kolečka, jako když se krájí o vánocích, je to i pěkné ve sklenici. A pročistíte se tím.
Na rajčata se chystáme v sezoně. JInak jsem ještě na chalupě nechtěně usušila ve vaně pavoučka.
smilies/wink.gif
únor 23, 2009 13:24
Míšo šíšo, Skazíku, : Vodoměrka
děkuji za radu, já jsem jednou jedla kuřecí řízek plněný sušenými rajčaty a šunkou a bylo to moc dobré, tak asi podle tvého návodu usuším pár rajčat, ale počkám si na ta pravá letní rajčata, voňavá a chutná, plná sluníčka, ne ty dnešní supermarketové napodobeniny bez chuti a vůně... ale už se moc těším...
únor 23, 2009 18:59
bylinky : Sipik
My sme nasusili bylinky a teraz z nich varime cajiky a potrebujeme radu!!! smilies/sad.gif
Ninka uz mesiac kasle, najskor jedla Solmucol, potom antibiotika, nic nepomaha, sice nema teplotu, ale kasle ako z TBC ustavu. Jasne ze ma aj sopliky. Doktorka nam dnes dala Trifed, ale zatial efekt nevidno a ju to velmi vycerpava. Az tak, ze dnes dobrovolne lezala v posteli, vlastne sedela, lebo ked si lahne, tak sa nacisto dusi.
Poradte co pomoze! lebo som uz fakt zufala.
únor 23, 2009 19:02
Sipiku, : Vodoměrka
na kašel naše prababička dělala čaj z lipového květu a divizny s medem... no a od naší paní doktorky mám zase radu, že většinou se nejdřív musí vyléčit rýma a dutiny, protože ty hleny stékají dolů a tam vyvolávají ty záchvaty kašle, takže jestli má rýmu, tak to může být taky příčina... ale ten čaj mám odzkoušený, ten funguje... a není ani chuťově špatný... smilies/smiley.gif
únor 23, 2009 19:19
šipiku : mia
Zkoušelas křenovou placku??A jinak má pravdu Vodoměrka,nejstarší dcera kašlala hrozně několik měsíců a bylo to od dutin.
únor 23, 2009 19:24
Sipik : Odvar z květu divizny se musí přecedit přes plátýnko. : mamča
Divizna má velká zrnka pylu, a ta naopak dráždí ke kašli. Nám pomáhá obyčejný odvar z kopřiv. Dobře čistí a osladit se dá třeba medem.
únor 23, 2009 19:47
Ja vim bude to znit strasne tmarsky : Alena P. Hagen
ale kdyz byla dcera mensi zili jsme na Kypru a tam, krome normalniho doktorskeho leceni leti vselijake lidove lecitelske zpusoby. Jednou mela ma dcera podobne problemy - kaslala a kaslala a leky nepomahali. A tak jsem ji, na radu me zname, udelala spiritusovy zabal. Tedy na lenovou plenu jsem nalila spiritus, nebo jak se to presne rekne cesky a prilozila ji to na prsa, na to dala silonovy sacek a pak uterak, to aby to drzelo teplo a spiritus se tak rychle nevyparoval. No a pak uz jenom tise v teple posteli. Pomohlo to a to tak nadherne, ze se to pak v nasi rodine stalo pravidelnou procedurou pro plicni nemoci. Ale nevim presne jak silny ten spiritus byl, protoze mozna prilis silna koncentrace muze podrazdit pokozku. Kdyz jsme jenom lehce ukaslani tak dela dobre lehka masaz mentolovou masti, ale silnou. To zaroven cisti dutiny a otepluje prsicka a v kombinaci s cajickama, treba lipovym ci sipkovym, je to dalsi z nasich domacich lecebnych procedur.
Pozor na med do caje, u nekterych lidi to vyvolava alergicke reakce, ja jsem jedna z nich. Po pridani medu do caje se mi ucpavaji dutiny a to kasel jeste zhorsuje - ale treba muj bracha si dava med i do kafe. Takze treba najit co a komu dela dobre. Jo, kdyz je dite nemocne tak to maminku boli vic nez to boli dite, ze? Drzim palce sipiku. Neboj, az bude mit dcera pres dvacitku tak bude vsechno lehci :-) Moje dcera ma pomalu 22 a konecne se zacinam uklidnovat. smilies/wink.gif
únor 23, 2009 20:48
Alenka P H : Sipik
No tak to mi padol kamen zo srdca, uz len 17 rokov a bude to dobre smilies/grin.gif
Hm, ano, mam nejaku masticku s vonavymi silicami,tou ju natieram, len aby som mala pocit, ze robim nieco, asi sa natriem aj ja, nech voniame viac.
Spiritus, uhm, to ma nenapadlo, ale ja som ho uspesne pouzila raz, ked Ninka bola uplne maly cervicek a ja som mala vela mliecka a ..., no, chodia sem chlapi, tak to nebudem rozpisovat, ale obklady vtedy pomohli.
únor 23, 2009 20:55
zienky : Sipik
Ja uz varim caje ako odtrhnuta. Anizovy jej vobec nechutil, aj ked podla jednej vybornej ruskej bylinkarky by pomohol, prvosienkovy (petrklic) s materinou duskou varim uz 3 tyzdne.
Je fakt, ze nieco treba urobit s tymi zatekajucimi soplikmi, len co? Antibiotika dobrala v nedelu, nepomohli. Mozno keby prislo leto, tak slniecko by pomohlo, ale podla toho co sa tu deje to tak skoro nebude.
Krmite niekto drozdy? Sykorkam davam len slnecnicu a orechy ale co jedia drozdy, to neviem. Davam im prekrojene jablcka a dnes som ich videla, ze chodia do misky na macacie granule. Mi je luto zvieratiek, musia byt hladne chudence.

únor 23, 2009 21:02
Sipi - klasicky : skaz
majoránka s cibulí,čajík, nebo olejový obklad na prsa/ nahřátý olej nalít na buničitou vatu,nebo papírové utěrky,přiložit na prsa a převázat - nebo pytlíkovou rejži - nebo vařené brambory v této teplotě - nebo - nasadit Prevenan pro děti - s tím mám poslední dobou nejlepší zkušenost - podpoření imunity,která si z problémem poradí sama,nebo zkusit všechno - něco se sakra chytit musí - držím pěsti,ať zvládáte.
únor 23, 2009 21:06
tak zkusím taky něco přidat - : d@niela
moje robátka byla navíc i exkluzivními alergiky. Takže bylinky? Pche, to by se vykašlali z podoby. Ale měla jsem fantastické zkušenosti s následujícím:

dej na vanu prkno, do vany napusť asi tak dvacet čísel horké vody a do toho můžeš dát trošku toho mentolu, nebo jestli ještě existuje vincentka?
na prkno dej polštářek, na polštářek Ninku. Bude sedět v páře, dýchat vlhký vzduch. Během chvilky se jí pustí rýýýýýýýma, přímo potokama, dutiny se jí krásně pročistí.
pak holčinku do suchýho, na prsíčka ten olejový zábal: na složenou plenku nebo nějaký jiný asi tak silný bavlněný hadřík naleješ olej, pak to polož na chvilku do mikrovlnky, ono se to prohřeje. Přilož na prsíčka, na to dej igelitovej pytlík a navrch ať má fest triko, které to udrží.
A šup s Ninkou do pelíšku.
A HLAVNÍ: NESMÍ LEŽET ROVNĚ, ALE SPÍŠ TROCHU JAKO SEDĚT..
aby jí ty hleny nešly na průdušky!
Místnost mít hezky vyvětranou. Taky je dobré tam mít ještě třebas od okna ke dveřím nataženou šňůru, na té pověšené ne do sucha vyždímané čisté "něco", třebas lajntuch...
Tím se i v té místnosti bude udržovat příjemně vlhčí vzduch, nebude tam to nepříjemné sucho.
No, a to by v tom byl čert, aby se jí neodlevilo...
..................
únor 23, 2009 21:28
Dani, : skaz
to je to stejný,jako sedět nad hrncem se slanou vodou pod ručníkem - no na to jsem fakt zapoměla - do té vody se dá dát fakt cokoliv - a ihalovat,inhalovat,inhalovat.
únor 23, 2009 21:44
Dakujem dakujem : Sipik
Dobre, dnes sme si robili papierove kvietky, aby uz prisla jar, zajtra budeme zavrete v kupelni a budeme sa hrat na pravek. Vtedy isto boli strasne a vlhke horucavy, nie? Dinosaurov mame, ostatne budem alternovat: dosku nemam, budeme sediet vedla vane, namiesto mentolu tam supnem aniz a trochu tej masti co mame na natieranie. No, nemam koho poslat na nakupy,tak poriesim ako sa da. Olejovy zabal? To fakt pomoze? smilies/shocked.gif
Teraz uz spi, tak som jej len supla na radiator mokry uterak, ale asi to bude biedna noc, kasle kazdych 5 minut.
Dakujem zienky za podporu, mam Vas rada
únor 23, 2009 21:46
Růženko, fakt musí mít víc pod hlavou! : d@niela
A spíš i tepleji oblečená, a větrat, větrat, větrat! Ten současný vlhký a chladný vzduch jí opravdu pomůže.
Jenže - musíš hlídat, aby se neodkopala... Jo, holka, mám to za sebou... Sedávala jsem v nočním chladu s klukem ve fusaku na balkoně, jedině tak bylo možné, aby se nedávil kašlem a spal...
Pacholek, teď je zdravej jak řípa smilies/grin.gif
únor 23, 2009 22:17
fakt jo, : skaz
cokoliv teplého - co udrží teplotu dlouho - funguje ,dřív dokonce tvrdili,že to musí být psí sádlo - no až tak nemusím a ty inhalace taky fungují - uvolňuje to všecno - dnes jsou na to i masky - tam si nastavíš teplotu nakapeš esence - no víš - nejdůležitější je,aby to brala Ninka - držím pěsti,ať se zadaří.
únor 23, 2009 22:18
Jo kdyz jsme u vzpominek a nemoci : Alena P. Hagen
to se mi vratilo detstvi a moje maminka...ja od detstvi trpim alergickou rymou a astmatem, ale festovne. Az pred par lety mi naordinovali lek, ktery uplne zmenil muj zivot. Uz citim vuni jara, predtim jsem myslela, ze jaro voni jenom "jako" pro ucely poezie protoze jsem to nikdy necitila. Ted ale dycham bez problemu a ani nevim co to je astma a roztekly nos apod. Kdo ma sennou rymu vi o cem mluvim. A vzpominam na moji maminku jak mi chtela moc pomoct jako decku kdyz sem nemohla spat protoze jsem nemohla dychat a podkladala mi hlavu a hrbet perovymi polstari a tak mi s laskou pomahala do hrobu. Peri a alergici nejsou dobra kombinace. Ale kdo tehdy neco takoveho vedel... A tak vzpominam na mamincinu starostlivost a usmivam se tady - jak jen laska muze byt skodliva... smilies/cheesy.gif
únor 23, 2009 22:35
Sipiku, : Krakonoš
drozdi jsou masožravci a pak maj rádi bobule. Takže kočičí granule by jim mohly šmakovat smilies/wink.gif. Do krmítka se jim má dávat předem namočený sušený ovoce - jeřabiny, šípek, hloh, trnka, bez, ptačí zob atp. a nebo ty nakrájený jabka. U nás jsem v zimě drozda ještě neviděl, ale vím, že sem lítaj na zimu ze severu - naši jsou mezitím pěkně v teple na jihu.
Tak ptáky pozdravuj!
únor 23, 2009 22:49
já dávala : alena puntíkovaná
když Píťa kašlal , plínu namočenou ve vodě, do který se nakapalo pár kapek mentolového- nebo eukalyptového oleje . Plínku jsem namočila vyždímala a přehodila ji přes žbrlení postýlky. Pomáhalo to. Občas jsem to dělala i sobě, když jsem měla silnou rýmu. K posteli jsem si přistavila židli a přes opěradlo hodila tu plínku. Jinak také pomáhá inhalování slané vody. Do kastrůlku s horkou vodou - tak šedesát stupňů dáš lžíci soli, přehodíš si přes hlavu ručník a inhaluješ.Jinak mi babička mazala prsay máslem,když jsem byla mmalá, aby mi odlehlo - a pomáhalo to. Taky pomáhá čaj z jablečných slupek - to mám vyzkoušené. Oloupeš jabko, svaříš slupky, necháš to trochu vychladnou - toť vše. A normálně to piješ. Dětem to chutná a léčí to.
únor 24, 2009 07:44
Dani : Sipik
Rano ma dieta vykopavalo z postele, som ako dolamana, lebo mi celu noc spala hlavou na pleci. Tak mala viac pod hlavou smilies/wink.gif
Dnes ideme vyskusat to kupelnove naparovanie a olejovy zabal, snad to spolu s chemiou z lekarne zaberie. Alergicka na perie nie je, nam tie potravinove alergie uplne postacuju, ale spime aj tak na syntetike smilies/grin.gif
únor 24, 2009 07:46
Krakonos : Sipik
Vcera som pre drozdikov zhanala nieco v predajni krmiv, chlap mi povedal, ze by im boli dobre cerviky! No ale to uz ozaj odchovavat nemienim. Tie granulky im celkom chutia. My ich tu mame strasne vela, bezne ich je okolo 15-20 len pred panelakom.
Nasi maju zase na balkone sykorky z celeho Zvolena, denne zjedia 1kg slnecnice, ale minule sme nasli take fajne cervive orechy, naluskala som im ich a tie male gulocky sa isli zblaznit od radosti, ked sa im to mrvilo v zobacikoch smilies/tongue.gif
únor 24, 2009 07:50
vidis, chce to napad : Sipik
Alenka, vies ako som premyslala, ze akym sposobom dat mokre uteraky okolo Ninky? Ale vobec ma nenapadlo supnut ich cez stolicku. A to mame aj nemeho sluhu, ten by tiez bol podrzal. Niekedy cloveka nenapadnu uplne banality. Dnes uz vyzera trosku lepsie - klop klop, uz ani v posteli nechce byt, vcera tam bola dobrovolne. Ale kasel je beh na dlhe trate, takze este budeme mat sancu otestovat Vase rady. Potom Vam napisem.
Dakujem zienky, ste strasne zlate, som fakt rada, ze Vas mame
únor 24, 2009 08:59
Zpátky k tématu pro Vodoměrku : Margot.
Suším v létě vypeckované višně, sušené jsou kyselé jak čert a naše pětiletá treperenda je miluje. Pak suším půlky "švestkorynglí" (je to modré, kulaté, chutná to jako švestky a zraje o měsíc dřív než švestky). Ty jsou po usušení taky dost kyselé, dávám je v zimě na dno pohárků s pudingem, tím do sebe natáhnou vlhkost a znova zesládnou, v pudingu jsou super. Dělám to ve vrstvách ovoce, puding, piškoty, puding - paráda.
Krom toho dělávám v zimě do třílitrovky vlastní müsli - nasucho opražené vločky, kokos, trocha kakaa, špetka skořice, sušené višně. V misce pak zalít teplým mlékem (aby vločky rychleji změkly), přidat med a sekané ořechy. Dál dávám sušené višně do buchet namísto rozinek, i když jsou kyselejší.
No a kdysi jsem u kamaráda pila fantastickej čaj, chválila a on řekl, že to je čaj domácí, jeho maminka v létě nasuší černej rybíz, v zimě se to zaleje horkou vodou, je z toho ovocnej čaj a mlsouni kuličky na dně hrnku vyzobávaj lžičkou. Krom toho má ten rybízovej čaj vitamín C.
únor 24, 2009 13:24
Margotko, : Vodoměrka
ty višně mě lákají, jen co jsem si to přečetla, už slintám a představuji si tu super kyselou chuť... budu muset v okolí zjistit, jestli tu nějakou volně rostoucí nemáme... smilies/wink.gif
únor 24, 2009 13:29
Vodoměrko, : Margot.
ale varuju Tě, po višních se budeš šklebit jak Trepifajksl na kyselý zelí o).
únor 24, 2009 13:41
Sipíčku, moje babička byla bylinkářka. : mamča
Jednou mi vyléčila zápal plic křenovou plackou. To se vezme křen, nastrouhá se, trochu promíchá s vodou a hladkou moukou, a vzniklé těstíčko se zabalí do plátna. Hrudník se natře něčím mastným (máslo, olej) a na prsa se přiloží placka v plátně. Celé se to zakryje ručníkem (ev. igelitem) a přikrývkou. Funguje to znamenitě, ale použití nechám na odvaze každého, ono to někdy trochu spálí citlivou kůži.
Ale zase spálená kůže je lepší, než zápal plic.
Podobně jako křen prý působí i čerstvý zázvor.
únor 24, 2009 14:08
mamčo : mia
O té placce jsem se tu včera zminovala,tak jestli dovolíš tak to doplním 1.den jednu minutu,2.den dvě minuty ......7.den sedm minut a další dny vždy už maximálně sedm minut.Je to z toho co jsem u dětí používala nejučinnější.
únor 24, 2009 14:32
... : mia
vypadlo mi - nechat působit 1.den.....
únor 24, 2009 14:36
momentalne : Sipik
je uz na tom trosku lepsie, nekasle stale, ale ma prestavky. Ani z nosa jej tak netecie, aj ked este nie je za vodou. Vyskusali sme to vanove naparovanie, fakt to pomohlo vyfukat sopliky a Ninke sa celkom pacilo a poobede som jej spravila olejovy zabal ( mi mierne prihorela v mikrovlnke ta olejova handricka! ) a pekne som ju povyhrievala. Normalne ju to uspalo. Sedela v posteli a zrazu ze chrrrrrr. smilies/smiley.gif
Chren nemam, takze nemozem vyskusat, lebo by som ju musela hodit do auta a ist po obchodoch, co neriskujem. Uz som druhy den aj bez mlieka do kavy, predstavte si tu tragediu!
Tak asi idem teraz urobit jablckovy odvar, to bude chutne
únor 24, 2009 15:28
chrrr : juraj
Daj si pozor hlavne na stravu,ak je malá alergická na potraviny,môže sa to prejaviť aj kašlom,pozri si na čo je alergická a pohladaj si letáčiky,ak máš od alergologa,a pozri si skrížené alergie,a ak malá nemá horučky,tak najlepšie ísť do ihličnatých lesov(TATRY) aspoň na 1týždeň
únor 25, 2009 10:41
wau! uz nie som v mensine :-) : Sipik
Dakujem, si mily, ale mame spravenu furu testov a alergiu len na mlieko a lepok smilies/undecided.gif
Aj jedno aj druhe sme uplne vylucili zo stravy.
Mal si sa ozvat skor, aspon o mesiac a napisat mi, ze tie migreny co mam denne su v skutocnosti zapalene dutiny. By som bola trpela o kusok menej smilies/wink.gif smilies/grin.gif
únor 25, 2009 20:49
Tatry : Sipik
smilies/grin.gif smilies/grin.gif Ty pistol, to je dobreee smilies/grin.gif Prepac, viem, je to dobry napad, ale ja som slobodna matka na materskej smilies/wink.gif to by bolo kusok nad rozpocet, iba ze by si nas pozval smilies/grin.gif
únor 25, 2009 20:52
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]