O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MOJITO - VZPOMÍNKA NA LÉTO PDF Tisk E-mail
Pondělí, 02 únor 2009

Pravý rum je destilát z cukrové třtiny nebo z melasy. K nejznámějším patří např. Bacardi nebo Jamaica. U zlatých a tmavých rumů se pro dosažení zlatavé až tmavohnědé barvy používá cukrového karamelu. Mezi rumy by se neměl počítat náš tuzemák,  vyráběný z cukru.  Mojito je jedním z nejoblíbenějších koktejlů poslední doby.

Každý z nás ho zná a většina ho už někdy ochutnala, ale víte vůbec, jakým způsobem se takové mojito připravuje?

 

 

 

 

 

MOJITO

 

Dobré mojito vyžaduje dobrý karibský rum. Vyberte si takový, který omamně voní a na váš jazyk vysílá záblesky nasládlé chuti, ideálně s prokazatelným karibským původem. Inertní napodobeniny bez vůně a chuti v mojitu nemají co pohledávat. Nedají mu jiskru, kterou hledáte.

 

Na 1 sklenici:

 

4 cl čerstvě vymačkané limetkové šťávy

4 cl cukrového sirupu (když nemáte, stačí svařit cukr s vodou v poměru 1:1)

4 cl bílého karibského rumu (například Habana Club) snítka máty osminka limetky i s kůrou hodně ledu

 

Postup:

 

1. limetkovou šťávu a sirup odměřte - ideálně pomocí barmanské odlivky, která je uzpůsobená pro 4 a 2 cl - do větší sklenice o objemu kolem 4 dcl. Přidejte otrhané lístky máty, skrojek limetky a drtítkem, tloučkem z hmoždíře nebo alespoň lžící trochu rozmačkejte, aby máta i limetka vydaly něco ze svého osvěžujícího aroma. Přidejte rum, dosypte ledem až po vrch sklenice a dolijte chlazenou vodou nebo sodovkou.

Podávejte s brčkem.

 

2. Děti milují nealkoholickou verzi téhož, fascinovaně brčkem prohánějí mátové lístky po sklenici a přitom ochotně usrkávají osvěžující tekutinu. V receptu pouze vynechejte rum, jinak postupujte úplně stejně...

 

Florentýna

 

 

 

 

Komentáře (3)add feed
mňam! : alena puntíkovaná
ale kdysi jsme ve škole mívali předmět "Základy výroby" a tam jsme se učili, že náš rum-tuzemák se vyrábí z brambor---ale možná se receptura zm,ěnila. Jde to taky pár let.... smilies/smiley.gif
únor 03, 2009 01:30
Ja jsem asi rumove pokazena, : Alena PH
ale cesky (r)um je ten nejlepsi, tedy pro mne. A ta vune v caji a grogu...
Ja si pracne dovazim rum z CS a kdyz se mine tak se "stezuju", ze zase musim domu, ze uz neni rum... :-)
Tento rok jsem to vyresila nakupem rumovych prichuti(ceskych). Ja vim, neni to ono, ale aspon trocha to doda vuni a neni to tak tezke jak flasky a taky to neprovokuje pres hranice. A tak dodavam do karibskejch rumu aspon ceskou rumovou prichut a tak to vylepsuju. :-)
únor 03, 2009 03:21
Taky mám ráda český rum : Míša šíša
do čaje, na grog, do sladkého pečiva, i do takové rajské omáčky trochu cmrdnu... ale mojito bych z něj určitě nedělala, protože už by to nebylo ono.
únor 03, 2009 09:20
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]