O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BOŽSKÉ NADÍVANÉ KUŘÁTKO PDF Tisk E-mail
Středa, 14 leden 2009

Můj druhorozený je od 11. ledna už třicetiletý chlap. Ach jo, kdyby ty děti nestárly, to bychom byli stále mladí... Jaký to byl hodný kudrnatý chlapeček, milý, hodný, tichý a poslušný. No, nyní je taky milý a hodný, což o to, nebýt jeho, nevím nevím, jak by to se mnou po té otřesné operaci bylo... Tichý už tak moc není a poslušný? Ta, kterou bude snad jednou poslouchat, je nejspíš ještě v nedohlednu ... A tak jsem mu k narozeninám upekla kuře...

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadívané kuře    

 

Ingredience: 1 kuře, sůl, máslo
Na nádivku potřebujeme: kus másla, petrželka, kuřecí játra cca 500 g, sůl, trošku mletého muškátového květu, 2 žloutky, měkké žemle, 2 lžíce sladké smetany, trochu mléka, 2 bílky, trochu strouhanky, nějakou tu olivku, pepř, nakrájet na kousíčky, kus nějaké dobré uzeniny na kostičky, cibulku, čerstvou petrželku      

           

Postup přípravy:

Kuřátko omyjeme, osušíme, posolíme uvnitř. A - dáme se do nádivky.

 

Nádivka:

     Na másle podusíme na drobno cibulku, nasekanou petrželku, poté přidáme omytá, očištěná a nasekaná jatýrka. Už předem si do mléka namočíme buď světlý toustový chléb, případně měkké rohlíky.

 

     A pak navrch šoupneme ty dvě lžíce smetany, žloutky, přidáme koření (sůl, pepř, muškát), vychladlá podušená játra, na drobno nakrájenou libovou uzeninku (šunku, debrecínku atd.), podle potřeby strouhanku a vše společně důkladně promícháme. Na závěr lehce vmícháme sníh z bílků.


     Kuřeti poté nadzvedneme opatrně kůži od volete až po biskupa. Otvory po obou stranách naplníme nádivkou, co se nevejde pod kůži, dáme dovnitř - nakrájíme si kousky másla a ještě opatrně vstrčíme pro zjemnění do nádivky. Pak vše zašijeme silnou bílou nití, případně prošpendlíme. Na pekáči rozpustíme máslo, vložíme na něj připravené kuře, povrch osolíme, malinko potřeme máslem a v troubě upečeme zvolna z jedné strany dozlatova. Potom kuře opatrně obrátíme a za častého potírání máslem a podlévání (vývarem nebo vodou) je upečeme také z druhé strany. Pečeme zvolna, aby se nádivka pěkně propekla i uvnitř, může trvat cca hodinku i více, podle toho, jak je vaše trouba šikovná...

 

     Ke kuřeti vřele doporučuji sametovou bramborovou kašičku. Naporcovat kuře, najít obrovský talíř, nandat - a ucuknout s rukou...

 

P.S. Omlouvám se, že kuře je "jaxi ohlodané".... Robert měl přijít na pozdní oběd a přišel až na hodně pozdní večeři. A to se prostě nedalo odolávat... Z téhle strany vypadá ještě docela dobře ...  :-)))

 

 

d@niela

 

 

 

Komentáře (8)add feed
vypadá to fakt vábně, : ivanka
a vůbec se nedivím, že se "nedalo" čekat :-)
Ale asi to není zrovna na největší dietku, co? Ale jednou za čas...
leden 15, 2009 10:28
Zdravím "Kudlánka" juniora ! : mamča
Všechno nejlepší k 30tinám. Ale co víc si může přát, než takovou starostlivou matičku, co celé noci vymýšlí, co dobrého uvařit synkovi do zobáčku. smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif
leden 15, 2009 11:17
díky, milá mamčo, : d@niela
jsem na tom přeci jen "o něco" líp než ty, která toho máš na hrbu tolik - tolik lidiček... Obdivuju tě, jak to všechno zvládáš, obzvláště tu "Královnu-matku" smilies/smiley.gif

leden 15, 2009 12:16
... : bb
tohle taky můžeme, z nádivky vynechám uzeninu a přidám mandle, olivy do žemlové nedávám
leden 15, 2009 13:23
zapomněla jsem, anooooo - : d@niela
měla jsem v mrazáku ještě pár nanudličkovaných mandliček od vánoc...
A ty olivky? ve skleničce tu byly asi tři opuštěný... :-))

leden 15, 2009 13:26
ryzova plnka : Sipik
Ja musim kvoli Ninke hladat ine alternativy a v Apetite som raz nasla recept na kura plnene ryzou. ( inac super casopis ) Kedze som ho potom nevedela najst, v podstate sme isli podla fantazie. Dala som tam uvarenu ryzu,podusene sampiony, surove vajicko, sol, korenie a normalne tym naplnila kura a bolo to ohromne chutne. Myslim ze si to najblizsi vikend zopakujeme, dik za inspiraciu.
leden 15, 2009 20:56
Sipik, taky dík za inspiraci, : bb
naplním tvojí nádivkou papriky, okořením je i zvenku, šoupnu do pekáčku vystříknutého olivovým olejem, posypu rajčaty, cibulí, česnekem a bazalkou, a vegetariáni si to už upečou v sobotu sami, že. S bramborem třeba.
leden 15, 2009 23:45
vynikající je luře plněné kyaným, zelím. : alena puntíkovaná
kuře omyjeme, uvnitř i venku osolíme, mezitím otevřeme pytlík zelí. slijeme - ale nevyléváme!!!!! z něj tekutinu, zbytek pokrájíme, pak pokrájíme na malé kousky asi 20 deka anglické slaniny, smícháme se zelím a směsí nacpeme kuře a zašijeme ho (to kuře). Dáme v še do pekáčku, poklademe máslem - nebo pokapeme olejem a dáme péči. Podléváme šťávou sliteou ze zelí.je to vynikající - kuře pečeme jako klasické kuře bez ničeho.
leden 16, 2009 07:07
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]