Nedávno tu "STREJDA" básnil o hrnkových knedlících. Nelenila jsem a hned mu poslala písmo se žádostí o recept - některé a někteří je znají, ale pro některé bude příjemnou novinkou :-))). Takže hnedle, poslal knedle - a tady je máte, přátelé... Sama jsem je ještě nezkusila a tak vypisuju soutěž o nejkrásnější knedlíky - vařte, foťte, fotky posílejte :-)))
Ahoj Danielo, tak k těm knedlům. To je tak. Jednou jsem hledal recept na jednoduché a přitom chutné blbouny, které by zvládl i kuchtík amatér, protože když jsem tu sám a dostanu chuť na knedlíky, určitě bych se nepatlal a neválel s nějakými šiškami. Kupovaný knedlík se také dá jíst, spíše však z nouze. On se totiž nacucá omáčkou a pak je z toho takové bláto a to u tohoto knedlíku nehrozí a přitom je chutný. A tak posílám, co jsem našel :-))) Mohu Ti říct, že je to fakt dobrý! Strejda Hrnkové knedlíky ![](http://obrazky.kudlanka.cz/hrnek.jpg)
Ingredience: 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek mléka, 2 vejce, 1 lžička soli, 2 rohlíky, vepřové sádlo, 4 hrnky Příprava: Do mísy vyklopíte hrnek polohrubé mouky, nalijete hrnek mléka, přidáte dva žloutky a lžičku soli. Dobře promíchejte v řídké těsto. Nakrájíte na malé kostičky dva rohlíky a přidáte do mísy. Nakonec zlehka vmícháte tuhý sníh z bílků. Čtyři hrnky vymastíte vepřovým sádlem a těsto nalijete do 3/4 každého z nich. Postavíte je do kastrolu s vodou, sahající jen k ouškům. Přikryjete poklicí a vaříte přesně 33 minuty. Pak kastrol odstavte a hrnky vyndejte z vody. Nadýchaná čepice za chvilku klesne a knedlíky vyklopte. Jinak - po ochutnání budete muset uznat, že hrnečkové knedlíky jsou roztomilá záležitost a kdo s nimi jednou začne, již neskončí :-)
Tyhle knedlíky jsou taky fajn pro krajánky v dalekých krajích, kde vládne All-Purpose mouka a o běžných knedlících si člověk může jen nechat zdát...
P.S. kdo nechce sádlo, použijte máslo. Knedlíčky dostanou ještě víc voňavou chuť...
|