Koleno (kolenní kloub, articulatio genus) je největší a nesložitější kloub v těle. Spojuje stehenní kost, holenní kost a nejvetší sezamskou kost těla čéšku. Umožňuje pohyb dolní části nohy... Ale ne, o tomhle tento článek vůůůbec nebude. Nebude ovšem ani o šmrncovních kolínkách, podobných těm, jaké občas vlastní NČ....
VEPŘOVÉ KOLENO JEDNA BÁSEŇ Suroviny: vepřové koleno, česnek, hořčice francouzská, pivo (množství: cca přiměřeně, přiměřeně) Postup: Smícháme francouzskou hořčici a vymačkaný česnek, zalejeme pivkem a uděláme z toho kašičku. Kolínko hezky vykostíme, poté jemně naklepeme a osolíme. Následně potřeme onou výše uvedenou kašičkou, zavineme jako štrůdl, převážeme nití jako ptáčka a tuto roládku vložíme do pekáče... Ovšem - ten je také nutno nejprve vyzdobit: roládičce uděláme podestýlku: podsypeme pěkne hustě jemně nakrájenou cibulkou, zalejeme pivkem, na to pak položíme roládu a dáme na cca 90 minut do svého domácího krematoria. Vydržte, dokud není masíčko hotové! Přikusujeme např. báječné bramborové placičky, také je dobrý chleba, ale je možno přiložit i brambory a zelí. Poslední dvě ingredience může udělat buď každou extra, nebo vložit už ze začátku ke kolínku. Tak, doufám, že jsem vás pěkně namlsala ... d@niela
|