O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DOPISY - DVĚ LAHŮDKY NA VÍKEND PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 18 září 2008

Nemůžu odolat a musím se s vámi rozdělit o jednu pochoutku, kterou jsem měla schovanou už polovinu uplynulých záříjových dnů. Protože dnes za mnou přijela se synem jedna má milá kamarádka. V těch hodně moc bolavých dnech mi byla Helenka velkou oporou - vzpomínám, jak u mně seděla, hodiny jsme si povídaly...

 

 

 

A dnes mi mj. přinesla i nakrájené namražené houby ...ÁÁÁÁÁch... A tak mohu použít recept od jiné kamarádky, kterou znám jen virtuálně - ale ty dobrůtky od ní... Uznejte - nevypadá to následující čtení lákavě?

 

 

Milá paní Danielo,

 

     posílám Vám tady od nás "z hor" přání všeho nejlepšího k svátku. Z povzdálí sleduji, jak se Vám po operaci daří a doufám, že ten pobyt v nemocnici nezanechal, krom jizvy, žádné jiné šrámy (třeba na duši). Přemýšlela jsem, čím bych uctila Velekudlanku, kudlanky a kudlánky na virtuálním srazu a tak posílám recept na dobrůtku jménem Eliška.

 

     A pro ty, kteří sladké vůbec, ale opravdu ani trochu nemusí, bych asi ukuchtila chalupářskou pochoutku, kterou jsme s maminkou v houbařské sezoně pravidelně chystaly. Maminka už deset let není s námi a můj manžel, jinak mlsout převeliký, z hub baští jen klasickou smaženici. Jinak se chystáme na zimu, suchého dřeva je plná kůlna, brambory ve sklepě, teď ještě naložit zelí...

 

     Taky sbíráme kaštany a začínáme sypat ptáčkům, do krmítka se naučila i veverka. S večerem přicházejí srnky a protože máme na louce vždy čerstvou, mladou travičku, moc se jim u nás líbí - dokonce mi letos ani neokusovaly růže a plaménky.

 

      Škoda, že s takovou radostí pak už nevítáme zimu, my s manželem sníh nemusíme a utíkáme před ním do města. Třeba ho tu letošní zimu zase bude poskrovnu a to naše město se díky Mistrovství světa v klasickém lyžování zase proslaví.

Tak vás všechny hezky zdravím a přeji pohodové podzimní dny. Naberte si sluníčko do zásoby na zimu, budeme ho jistě potřebovat.

 

Radka

 

 

 

Buchta Eliška

 

ingredience: 4 vejce (sníh z bílků), 1 vanilkový cukr, 250 g cukru krupice, 250 g másla, Hery, 250 g tvarohu, 250 g polohrubé mouky, ½ prdopeče, sekané ořechy, kandované ovoce, rozinky, lámaná čokoláda

 

Žloutky, cukr, tuk a tvaroh utřeme, přidáme ostatní ingredience, nakypříme pevným sněhem z bílků, pečeme v dobře vymazané a vysypané formě (postačí na 2 srnčí hřbety nebo na pekáček) cca 45 min.

Hotové zdobíme čokoládovou polevou; dobré je taky vysypat formu před pečením strouhaným kokosem.

    

Chalupářská pochoutka

 

ingredience: květák, těstoviny, houby, cibule, sůl, kmín, pepř, tuk

 

Uvaříme květák, v téže vodě uvaříme těstoviny (nejlépe se osvědčila kolínka nebo vrtulky). Mezi tím na tuku zpěníme cibuli, přidáme pokrájené houby, osolíme a dusíme, pak ochutíme kořením.

Květák rozebereme na růžičky, promícháme s uvařenými těstovinami a na závěr přidáme podušené houby. Možno konzumovat takto nebo dát ještě zapéct, zdobíme strouhaným sýrem, kečupem atd.

 

 

 

 

Komentáře (3)add feed
jaujau, pak má člověk jíst zdravě.... : ivanka
ale ta pochoutka chalupáře taky nemá chybu, a dokonce si myslím, že je i zdravá! smilies/cool.gif

Doufám, že už je se zdravíčkem vše na dobré cestě!
září 19, 2008 09:08
Přílohy s houbama jdou udělat na spoustu způsobů. : mamča
Např takové Houbofleky - obdoba šunkofleků, nebo Houboto - jako rizoto. A nebo, pokud máme čas, doma zásobu včerejších a předvčerejších housek, tak tzv. Houbovec. Výrobní postup je stejný jako u velikonoční nádivky, jen místo uzeného se dají houby (nebo obojí).
Já dávám houby nejradši k pečenému masu, když už je skoro měkké. Udělá to krásnou barevnou šťávu, a nádherně to voní.
září 19, 2008 09:25
výbornýý jsou : alena puntíkovaná
francouzský brambory s houbama - uvařit brambory, nakrájet na plátky, nakrájet cibulku, osmahnout dosklovata, přidat houby, kmín, marjánku, sůl, pepř, česnek - podusit, přihodit mraženou zeleninu - mrkev hrášek kukuřice - či benátskou směs /či jinou podobnou, opět podusit, vymazat pekáč, smíchat brambory s houbovou směsí, podle velikosti kastorlu rozšlehat jedno, dvě nebo tři vajíčka v zakysané smetaně nalít na ty brambory a opět promíchat a dát zapéci. Nahoru - může a nemusí přijít nastrouhaný sýr. Tohle jídlo je fantastická delikatesa a má vždy ohromný úspěch.
září 19, 2008 15:24
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]