O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

GRILOVANÉ PRASÁTKO PDF Tisk E-mail
Středa, 30 červenec 2008
Přejít na obsah
GRILOVANÉ PRASÁTKO
Strana 2

 

 

 

 

 

     Všechno máme připraveno - jdeme na to....

 

    Prasátko dáme do vaničky, celé ho zalejeme nálevem, zatížíme těmi vyvařenými  kostkami nebo jiným vhodným hladkým šutrem (ne pískovcem, samozřejmě), přikryjete čistým plátýnkem a uložíte pěkně do chladu; doba naložení tak asi pět dní i déle. Občas se jděte na něj podívat, trochu s ním zahejbejte a především: dodržujte úzkostlivou hygienu, pořádně umyté ruce a snad k tomu lépe chirurgické rukavice. Vždy zas znova přikrejt čistým vypraným klůckem. Dost pozor na mouchy!!!

 

     Tááák, a teď začíná to tajemství, o kterém se grilovací frajeři radši moc nezmiňují. V okolí určitě máte pekárnu; u nás je v Krásném Březně dokonce tunelová s infraohřevem. No a když slíbím kousek dobrého masíčka pekaři, tak mi dovolí na konci pečení v tunelu (když pec se už vypíná), tam strčit to moje osušený prasečátko a prohnat ho skrz. Naprosto stejně to funguje i v peci jiné, i v těch balených v marketech, když vyházíte plechy. Prase ovšem nesmí být pečené, tenhle proces jenom předpeče masíčko zevnitř a nesmí to být na něm vidět. No a to je ta bezva finta. Je velice vhodné nechat ho uvnitř pece ještě vystydnout. A to je to kouzlíčko.... Jde to rožnit i bez toho, samozřejmě, ale.....

 

    

 

     Pak už není takový problém tu potvůrku odvézt na chalupu a začít grilovat. Aby bylo jasno, nestačí na to grileček na baterie, ale musí to už být slušná strojovna, navíc vyvážení taky musí být dokonalé, aby se točilo pěkně plynule a ne skokově.

 

     Ještě mu obalte ouška a čumáček alobalem, možná i nožky, udělejte si grilovací sajrajt z oleje, piva, koření a vůbec, což následně patlejte na prase, pak už jen sehnat ke grilování správné pivko, nejlépe plnotučné Velké Březno a užívejte si to.

 

     Že nesmí pod prasátkem plápolat oheň, to snad víte, zásady grilování byste měli znát. No a ještě jedno - až začne malinko růžovět kůžička, tak ji z prasete seřízněte (jde i sloupnout) a s kusem dobrého chleba a piva sežerte. Kamarádi - je to mana nebeská a lidi se o ni perou.

 

     Zbytek pak můžete pomalu ořezávat, zase pomazávat a grilovat a furt kolem dokola, dokud z něj nezbude kostra. Ale i tu pečlivě okousejte a dejte zbytek pejskovi.

 

 

 

 

     Tak, všichni budou velice spokojeni, budou vás chválit i místní starci, neb masíčko rozkoušou i svými starými zubisky a dokonce i protézou, hrazenou Všeobecnou zdravotní pojišťovnou.

 

 

 

Spokojenou

a pěkně mastnou hubu

(pardoooon) 

pusu vám všem přeje Franta Bouška

 

 

 

Komentáře (1)add feed
To je nářez, po ránu : Lidka
takhle brzy nesnídám, ale teď se mi žaludek bouří, sliny tečou, fantazie pracuje na plný výkon... To je týrání chudáků čtenářů! smilies/cheesy.gif
červenec 31, 2008 06:23
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]