O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- CSIKOS TOKANY
- VEPŘOVÉ TROCHU JINAK
- DOMÁCÍ SULC
- PŘÍRODNÍ ŘÍZKY
- KUŘE NA ZELENINĚ
- MEXICKÁ RÝŽE A TRIKY SE SEKANOU
- KEDLUBNOVÉ ZELÍ A DALŠÍ LAHŮDKY
- O VAŘENÍ, MAĎARSKÉM PAK ZVLÁŠTĚ
- LÁSKA Z ŘECKA...
- KUŘECÍ STEHÝNKA à la LOUKOTKOVÁ
- KUŘÁTKO PODLE COLONELA SANDERSE
- SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ
- PLNĚNÉ PAPRIKY
- MEDVÍDEK PO YUKONSKU
- GULÁŠEK, BOŽSKÝ GULÁŠEK
- ASPIK Z VEPŘOVÉHO KOLENA
- ŘÍZKY Z MLETÉHO MASA
- KOULE PANA NADLESNÍHO
- NADÍVANÝ ŘÍZEK
- BOŽSKÉ NADÍVANÉ KUŘÁTKO
- RYBÍ ŠPÍZY
- ŠTRŮDL PRO MASOŽRAVCE
- PIKANTNÍ ROŠTĚNÁ
- HOLANDSKÉ ŘÍZKY
- KUŘECÍ CHIMICHANGA - ANEB ZNOVU V MEXIKU
- CARNE ASADA
- SOFFRITTO - ZNÁTE TO?
- STEAK DIANE
- CORNED BEEF, LAHŮDKOVÉ, ŇAM!
- IRISH STEW - IRSKÉ DUŠENÉ MASO
- GRILOVÁNÍ, DÍL DRUHÝ
- GULÁŠ? JÁ GULÁM, A CO VY, GULÁTE TAKY?
- KUŘECÍ VÝVAR A JAK HO PŘIPRAVIT
- CHILLI Z KRŮTÍHO MASA
- CURRY - KARI
- SMAŽENÉ ROLÁDKY Z KRKOVICE
- ŘÍZKY SPECIÁL
- KRAVÍ MASO - A CO JE KDE
- SEKANÁ - ZASE TROCHU JINAK
- KUŘECÍ ŘÍZKY „JINAK“
Přihlášení
Anketa
GRILOVANÉ PRASÁTKO |
![]() |
![]() |
![]() |
Středa, 30 červenec 2008 | ||||||||||
Strana 2 z 2
Všechno máme připraveno - jdeme na to....
Prasátko dáme do vaničky, celé ho zalejeme nálevem, zatížíme těmi vyvařenými kostkami nebo jiným vhodným hladkým šutrem (ne pískovcem, samozřejmě), přikryjete čistým plátýnkem a uložíte pěkně do chladu; doba naložení tak asi pět dní i déle. Občas se jděte na něj podívat, trochu s ním zahejbejte a především: dodržujte úzkostlivou hygienu, pořádně umyté ruce a snad k tomu lépe chirurgické rukavice. Vždy zas znova přikrejt čistým vypraným klůckem. Dost pozor na mouchy!!!
Tááák, a teď začíná to tajemství, o kterém se grilovací frajeři radši moc nezmiňují. V okolí určitě máte pekárnu; u nás je v Krásném Březně dokonce tunelová s infraohřevem. No a když slíbím kousek dobrého masíčka pekaři, tak mi dovolí na konci pečení v tunelu (když pec se už vypíná), tam strčit to moje osušený prasečátko a prohnat ho skrz. Naprosto stejně to funguje i v peci jiné, i v těch balených v marketech, když vyházíte plechy. Prase ovšem nesmí být pečené, tenhle proces jenom předpeče masíčko zevnitř a nesmí to být na něm vidět. No a to je ta bezva finta. Je velice vhodné nechat ho uvnitř pece ještě vystydnout. A to je to kouzlíčko.... Jde to rožnit i bez toho, samozřejmě, ale.....
Pak už není takový problém tu potvůrku odvézt na chalupu a začít grilovat. Aby bylo jasno, nestačí na to grileček na baterie, ale musí to už být slušná strojovna, navíc vyvážení taky musí být dokonalé, aby se točilo pěkně plynule a ne skokově.
Ještě mu obalte ouška a čumáček alobalem, možná i nožky, udělejte si grilovací sajrajt z oleje, piva, koření a vůbec, což následně patlejte na prase, pak už jen sehnat ke grilování správné pivko, nejlépe plnotučné Velké Březno a užívejte si to.
Že nesmí pod prasátkem plápolat oheň, to snad víte, zásady grilování byste měli znát. No a ještě jedno - až začne malinko růžovět kůžička, tak ji z prasete seřízněte (jde i sloupnout) a s kusem dobrého chleba a piva sežerte. Kamarádi - je to mana nebeská a lidi se o ni perou.
Zbytek pak můžete pomalu ořezávat, zase pomazávat a grilovat a furt kolem dokola, dokud z něj nezbude kostra. Ale i tu pečlivě okousejte a dejte zbytek pejskovi.
Tak, všichni budou velice spokojeni, budou vás chválit i místní starci, neb masíčko rozkoušou i svými starými zubisky a dokonce i protézou, hrazenou Všeobecnou zdravotní pojišťovnou.
Spokojenou a pěkně mastnou hubu (pardoooon) pusu vám všem přeje Franta Bouška
|
< Předch. | Další > |
---|