O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PEČU, PEČU CHLEBÍČEK! PDF Tisk E-mail
Pondělí, 04 srpen 2008
Přejít na obsah
PEČU, PEČU CHLEBÍČEK!
Strana 2

 

 

 

 

     Nakonec jsem ale byla (v neděli večer při pohledu na prázdný chlebník v kuchyni a hladové pohledy dítek) přinucena oprášit pekárnu a upéct chleba, neboť hlad je zkrátka silnější. Našla jsem si na internetu recept na klasický kmínový chleba, bylo to jednoduché a výsledek předčil mé očekávání. Za tři a půl hodiny voněl mou kuchyní čerstvě vypečený chléb, pes mlsně polehával pod stolem, na kterém chládla ta už známá hranatá cihla a sliny mu ukapávaly na zem skoro tak, jak nám ostatním, když jsme čekali, až se bude dát zakrojit a sníst. 

 

     Od té doby se nebojím experimentovat, kůrku dávám většinou jen tu střední, ne tmavou, aby nebyla „kamenná" a pekárna u nás doma jede a jede. Ovšem to nejlepší na ní je možnost načasování, abych měla čerstvý chleba ráno k snídani. A ještě další poznatek - když děti odjely na prázdniny, tak ten chleba vydržel jako čerstvý skoro celý týden, dokud jsem ho nesnědla. Kam se hrabe kupovaný z obchodu, na druhý den ztvrdne, třetí den je tak akorát na topinky, tedy - pokud vám mezi tím nestačí zplesnivět. 

.

 

 

Takže vivat, domácí pekárno!

 

A jako obvykle, milé kudlanky a kudlánci,

jestli máte nějaký svůj oblíbený a zaručený recept,

sem s ním!

 

Pochlubte se, pošlete dál...

 

jen škoda, že se sem na Kudlanku nedá přímo vložit voňavý vzorek,

to by bylo každé ráno posnídáníčko!

 

 

 

Pavla Vodoměrka

 

 

 

Komentáře (4)add feed
přidám recept na vánočku - ale můžete udělat mazanec či cokoliv dalšího - : lajla

Našla jsem super recept na vánočku, ale zkusila jsem to upéct jako perfektní „buchtu“ – proč taky jíst něco tak dobrého jen na vánoce, ne?
Ingredience:
250 g celozrnné špaldové mouky
450 g hladké výběrové mouky
7 g soli
220 ml mléka
1,5 sáčku sušeného droždí
175 g změklého másla (možno nechat změknout v mikrovlnce zapnuté na nejnižší stupeň, ale pozor na explozi!)
175 g cukru krupice
3 žloutky
kůra z citrónu a pomeranče (čerstvá z bio ovoce nebo sušená – lze koupit)
100 g rozinek namočených předem v rumu
namočené a oloupané mandle na ozdobu, část z nich je možno nasekat a přidat do těsta
1 bílek (zbylé bílky je možno zmrazit a použít jindy)
Postup:
Vše kromě rozinek a mandlí nasypeme/nalijeme do pekárny. Spustíme program (kynuté těsto), velikost II. Celý program bez pečení trvá asi 2h 20 min. Pokud se vám bude zdát, že je těsto moc tuhé, přidejte trochu mléka, ale po troškách a postupně! Nechte pekárnu těsto vymíchat a vykynout. Nezapomeňte pekárnu před začátkem pečení vypnout! Když je těsto vykynulé, vyjměte ho z pekárny a pokud chcete ukpéct jako vánočku - tak rozdělte na jednotlivé copy. Každý cop trochu zplacaťte, nasypte na něj rozinky a nasekané mandle a zabalte tak aby mandle a rozinky zůstaly uvnitř. Tímto trikem zamezíte vylézání rozinek a mandlí na povrch těsta a případnému popraskání copů. Upleťte vánočku. Já pletu z 9 (4 3 2). Návod na různé způsoby pletení, včetně videa najdete zde: http://www.fiserasynove.cz/ v sekci recepty a video. Ozdobte vánočku mandlemi – viz foto. Vánočku dejte na plech, zapíchněte do ní kolmo 3 špejle (mají zabránit sklouznutí copů na stranu při kynutí a pečení) a nechte na plechu kynout minimálně 3 hodiny. Čím déle, tím bude vláčnější. Já jsem nechala vánočku kynout přes noc při 20 °C. Když je vánočka dostatečně vykynutá, potřete jí rozšlehaným bílkem a dejte do trouby vyhřáté na 200°C. Po 8 minutách snižte teplotu v troubě na 120°C a pečte ještě 55 minut. Pokud se vám vánočka na povrchu zdá moc tmavá, tak na ní položte kus alobalu, aby se shora nemohla už dále opékat. Hotovou vánočku nechte 1 den uležet – pokud se vám to povede ubránit před mlsnými jazýčky :- )))

srpen 04, 2008 12:33
vodoměrko : neonka
receptů je všude spousta, jukni na http://domacipekarny.dama.cz/ na livingu jsou diskuze...
Já jsem pekárničkou nadšená, používám ji nejen na chleba, ale i na sladké, zapékání, a hlavně kynutí těsta. Je z ní naprosto bezkonkurenční a vždy se povede, což je úplně nejdůležitější.
Pekárnám a pekařinkám zdar
srpen 04, 2008 13:48
neonko : lajla
pekárnu mám, ale zatím jsem svedla jen chleba - toho těsta se bojím - hele, to ti tam samo vykyne? Nebo se to vyndá hned po umíchání?
srpen 04, 2008 14:38
lajli : neonka
Kyne samo, naházíš suroviny, zmáčkneš čudlík a za hodinu a půl máš úžasný těstíčko. Podívej se na manuál, najdi program těsto a vůbec ničeho se neboj.

Kudlanka má i výuku angličtiny? Mám opsat eight
srpen 04, 2008 15:52
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]