O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NADÍVANÝ ŘÍZEK PDF Tisk E-mail
Středa, 02 červenec 2008

Tenhle recept (už jednou dokonce na Kudlance byl) pochází z dob, kdy byly moje děti ve svém nejžravějším období (cudné dámy prominou). Nakrmit je a pokud možno ještě chutně, byl někdy nadlidský výkon. Vzpomínám, jak jsem jednou koupila v jakési čínské prodejně talíře jak kola od vozu. Takové ty na pizzu. S těmi pak byli oba celkem spokojeni.

 

 

 

 

     Faktem je, že oba byli milování školními kuchařkami. Nevím, jak to dokázali - ale speciálně Robert to s oněmi dámami kuchařskými koulel neskutečně. Nikdy neměl porci dětskou, ale vždy nejmíň takovou, jako sám pan ředitel. Jak ten jim dokázal jejich vaření opentlit... Očíčkama koulel, pusu nezastavil: „Paní kuchařko, to je něco tak báječnýho, vy jste tak moc šikovná... to jsem ještě nikdy nejedl...atd. atd."  A tak dostával ty největší a nejlepší šťavnaté řízečky, krásné libové kusy masa, velkou porci příloh, vybírala se mu  nejhezčí jablíčka a moučníky nejméně dva. 

 

     Dodneška si také pamatuju na jeho „obrovskou" pochvalu, kterou mi jednou, doma!, po nějakém zvláště vydařeném jídle, řekl: „Mami, to je skoro tak dobrý jako ve škole!" Fakt, tohle mu prostě nedokážu odpustit. V době, kdy ještě byla dcerka doma, jsme občas pekly chleba, dělaly domácí jogurty, zavařovaly všechno, co před námi neuteklo. Bohužel, ač to nám i všem ostatním chutnalo,  pro něj to nikdy nebylo ono...

 

     Teď už dlouho bydlí sám, takže se i sám stravuje. A tak jsem ráda, když občas přijde na návštěvu a na nějakou tu dobrůtku (teď už mu jsem dobrá). Jedním z jeho ňamek milovaných je plněné masíčko s kaší, na které vám dávám recept. Upozorňuji, že je to jak finančně, tak časově velice nenáročné a docela jistě to mnohá v rozličných úpravách znáte:

 

 

NADÍVANÝ ŘÍZEK

 

 

 

- rozklepaný plátek libového masa (kuře, vepřové, krůtí atd.)

- dílky voňavé uzeniny - např. cikánskou, moravské maso, šunku  

- plátkový sýr - rovněž záleží na rodinných chutích 

 

 

POSTUP:

 

     Maso se nejlépe rozklepává v igelitovém pytlíku, nebo alespoň pod igeliťákem. Můžete je tak rozklepat vskutku dotenka. Na jednu půlku pak dáte plátek uzeniny, následuje sýr, pak zase uzeninu a překryjete masem. Můžete i promáznout křenem, případně dijonskou hořčicí - cokoliv vás napadne dobrého. Zamáčknete, obalíte ve starém známém trojobalu.

 

     Doporučuju strouhanku z čerstvého pečiva (v mixéru rozstrouháte i měkký rohlík) namíchanou  s rozdrcenými corn flakes. Strouhanka z měkkého pečiva je hrubší a voňavější. Já ji dokonce občas míchám  půl na půl - suchou jemnou a hrubší čerstvou. (Upozorňuji, že se z toho poté stane velikánský kus jídla.) 

 

     Obalený řízek dejte do rozpáleného oleje (můžete do něj dát i kousek másla pro vůni) a zvolna smažte. Nejprve jen tak, když bude  řízek růžovoučký,  hezky opatrně otočit a dát pokličku. A hlídat... Vnitřek se spojí do jednolité jemné chutě. Pak na papírové ubrousky, okapat od omastku a na talíř ke kašičce..

 

Podat talíř jedlíkovi a včas ruku ucuknout....

 

 

 

Dobrou chuť všem

d@niela

 

 

Komentáře (40)add feed
kdybych tě neznala, : alena puntíkovaná
tak řeknu, že mluvíš o mých dětech. Jistý čas jsem též podávala "krmení" na veljkých kulatých talířích na chlebíčky... smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červenec 02, 2008 08:16
jé : kyticka
a já myslela,že jenom já vařím v prádelňáku smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červenec 02, 2008 09:28
K té strouhance : Ariana
z čerstvého pečiva mám tip: nechat čerstvé pečivo zamrazit a hned po vyndání z mrazáku se dá lehce semlít i v mlýnku na strouhanku. Rozdíl mezi strouhankou z čerstvého pečiva a starého suchého pečiva je neporovnatelný smilies/smiley.gif
červenec 02, 2008 10:11
Strouhanka : Blanina
mám strouhanku v pytlíku v mrazáku - tímpádem nezatuchne, jen vyndám, odsypu si - a mám ji stále jak čerstve nastrouhanou :-)
červenec 02, 2008 10:17
Tak. cornflejky jsem si už zabalila... : wendy
teď ještě ten zbyteček. Už jsme taky zmlsaní, obyčejné řízečky už jsou nám málo, posledně jsem dělala řízky přes noc naložené v koření a jogurtu. Docela dobrý. Díky za tip.
červenec 02, 2008 11:48
já : skaz
dávám ještě na tenké plátky nakrájené žampiony do náplně - ale Dani,ten obrázek spouští Pavlovův reflex smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
červenec 02, 2008 14:17
moje děti jistoudobu nejedly maso : alena puntíkovaná
ale dělávala jsem řízky z celeru - uvařit celer, nakrájet na plátky (oloupanej), pak plátek celeru, plátek sýra, plátek salámu, plátek sýra - obalit jako řízek a osmažit - už jsem to nedělala léta, ale bylo to moc dobrý. Dětem to moc chutnalo a bylo to levný. smilies/cheesy.gif
červenec 02, 2008 14:21
... : bb
moje děti jistoudobu nejedly maso : alena puntíkovaná
ale dělávala jsem řízky z celeru - uvařit celer, nakrájet na plátky (oloupanej), pak plátek celeru, plátek sýra, plátek salámu, plátek sýra


jedno moje dítě je velmi masojedlé, zato nejí jakkoli tepelně upravenou zeleninu,nejí ani nic od hub, nejí ani bramboráky
druhé dítě nejí maso, tudíž ani salámy, už nesnáší i jen pohled na syrové maso, nejí ani omáčky, v kterých se "válelo" maso (španělský ptáček třeba), žádný vývar z masa, zkrátka nic, kolem čeho se maso jen mihlo. Zato jí klidně cokoli od hub, zeleniny a brambor
my všichni upřednostńujeme vařená jídla před studenou kuchyní

A ťeď dejte tohle nějak dohromady.

Obvykle skončím v extrému - buď nakoupím u Italů pizzy, pro každého dle jeho chuti.
Nebo vařím menu o 6-7 chodech, aby se všichni najedli a pochutnali si. Ten nejí to, ten zas ono, a všichni dohromady nakrmíme Súdán a ještě zbyde. Spíž praská ve švech a dvě lednice jsou skoro malé - musí se vejít luštěniny, těstoviny, rýže, kuskus, brambory, zelenina, ovoce, cizrnové paštiky pro jednoho, tuňák a tresčí játra pro druhého, salám pro třetího, šunka pro čtvrtého, co nejí nic z předešlého, tavené sýry pro jednoho, tofu pro druhého, kravské mléko, jogurty pro ni, tvarohy pro něj, on nejí rajčata, zato se cpe banány, ona banány nejí, zato jablek a rajčat plno...atd. atd.
Udržet v tom systém a pořádek je náročný, začíná mi to ujíždět. Když dorazím domů večer, tak se tím nezabývám, pak jsem dva všední dny doma a napravuju škody. Uf.
červenec 02, 2008 14:51
Teda bb, to je máš pěkně rozmlsaný : wendy
to ty sis na sebe upletla takový bič ? Teda nic mi do té vaší kuchyně pochopitelně není, ale když už ses tak rozepsala - to je skoro moc, ne ? Aby se všichni najedli a pochutnali si - chleba s máslem by dostali když by vymrzovali a šli by.
červenec 02, 2008 15:19
oni nejedli maso, jako maso - tedy ne řízky, : alena puntíkovaná
ale jedli salámy, šunku a výrobkY z mletého masa, jako karbanátky. sekanou, čevabčiči, plněné papriky, masovou omáčku na špagety a tak. Omáčky všeho druhu milovaly - akorát jen s knedlíkem, bramborama, řýží a pod. To maso jsem pak snědla já. Bylo to super, protože jsem z kousku předního s kostí udělala kýbl rajské, koprovky či jiné lahůdky a to uvařené maso jsem si vzala s hořčičí, či s křenem. smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červenec 02, 2008 15:33
no a pak je to přešlo : alena puntíkovaná
a do koprovky bylo nutno přihodit půl krávy, aby chlapečkové nebyli hlady. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červenec 02, 2008 15:37
aleno : bb
tohle u nás platilo tak do 10let, to snědli všechno. Pak se to začalo tříbit, v pubertě skok a cca před 2 lety dosáhli nejvyšší úrovně,kterou si drží dodnes.



červenec 02, 2008 18:16
se zeleninou -jakoukoli : alena puntíkovaná
u nás nkdy problémy nebyly. Já ji měla ráda i jako malá holka atak jsou kluci asi po mně.Ten mladší dělá naprosto senzační saláty a dušenou nebo zapékanou zeleninu. Asi to maj v genech.
červenec 02, 2008 18:48
wendy : bb
ne skoro, prostě je to moc :-) proto občas ta pizza a nebo "cosikdopopadne", s tím není potíž, děti soukromníků jsou naučené postarat se samy o sebe a zaskočit i za rodiče. A o víkendu si občas zajedeme na oběd, v týdnu tu a tam na večeři, nebo uvařím jen co se mi chce a ostatní se buď nají, nebo si namažou ten chleba. Složitější je to s vařením a zásobováním. Naučila jsem si je, kdyby mi to hodně vadilo, tak to prostě zruším. Ale když je mám ráda a chci, aby si pochutnali a najedli se, nezůstanu lhostejná k tomu,že my dva si dáme výborný oběd a děti si mažou chleba máslem :-) A protože mám ráda i sebe, neudělám to ani naopak, jakože "vy si dejte a já se něčím dojím". No a pak to vypadá jak to vypadá. Původ je samozřejmě trošku v mé vlastní rodině, trošku v genech. Po babičce jsem zdědila schopnost uvařit jedle až skvěle, stejně tak péct včetně složitější cukrařiny, a zálibu v teplé kuchyni. Po druhé babičce jsem zdědila to, že vaření považuju za běžnou součást života, že v rodině se vaří často a vždy víc, aby se náhodný kolemjdoucí najedl. První nesnesla, že by někomu u ní nechutnalo, takže pro 6 vnoučat u stolu uvařila podle jejich chuti. Současně hospodyně, která ničím neplýtvala a vařila pracná jídla. Druhá z chudé tvrdé Vysočiny zužitkovala kdeco a uvařila výborně i z mála. Táta je labužník a mistr minutek a improvizací. Máma je velmi šetrná po své mámě. U nás se vařil segedín z bůčku, mleté řízky z bůčku, sekaná z bůčku, plíčky "na smetaně" (z mléka), hodně z brambor, hub a na tu dobu neuvěřitelně hodně ze zeleniny (z vlastní zahrádky na chalupě). Hovězí jen na vánoce, na neděli kuře nebo králík od babičky, jinak ty bůčkové variace a zelenina, brambory, zelenina, brambory. Nikdy jsem si nepochutnala na štědrovečerní večeři (a nikdy to mámě nepovím, aby jí to nebylo líto:-), protože jsme měli rybí polévku jak mi vůbec nechutná, se spoustou velkých kusů vnitřností a zeleniny (to má ráda máma), a spoustou opečeného chleba, rybu jak ji má rád táta - silné řízky i s hřbetními kostmi a s kůží. Salát s gothajem a mrkví. Takže já jen zobala a dojídala se po rozdávání dárků cukrovím :-)
No, tak to všechno smixuj a vyjde z toho to, co jsem napsala výše. Mám je ráda a chci aby jim chutnalo, takže...
Třeba u nás to vypadá na Štědrý den takhle:
Polévka rybí s drobným kousky jen mlíčí, jikry nikdo nejí, s prolisovanou zeleninou, s houskou osmaženou na másle. Pak zelňačka, s brambory a smetanou, bez klobásy pro ty co nejí maso. Bramborový salát ve 3 mísách, v jedné je bez šunky,cibule, v druhé bez šunky a s cibulí, ve třetí s cibulí i šunkou. Ryba ve 2 variacích, pečená po mlynářsku, pro toho kdo nejí rybu smaženou, a pro dva klasický kapří řízek. Řízky z ryby ovšem vykosťuji a smažím tenké plátky. Pak kuřecí řízek pro tu, co nejí ryby, a nakonec houbové karbanátky pro toho, co nejí maso. Chlebíčky sýrové, šunkové, se salátem, bez salátu, rajčatové. A tak podobně to jde celé svátky, pokud jíme doma.
Nemusela bych, nikdo to nevyžaduje, ale když vidím, jak jim chutná, oceňují to, že se s tím dělám a pomůžou, tak já ráda. Kdyby nepomohli, tvrdě by narazili, ale u nás to patří k věci, ze mě uondaná hospodyňka nikdy nebude :-) a o svátcích je to i baví, takový rituál.
Ta jídelní sestava zní strašně, ale vlastně to děláme všichni, já šéfkuchařím, oni mají na starosti: donést, zabít, vykuchat, stáhnout z kůže kapra. Nastrouhat v robotu čerstvou strouhanku. Naklepávat kuřecí, solit, obalovat vše co se smaží. Loupat cibuli, zeleninu, brambory. Udělat citronovo cukrovou krustičku na sklenice. Vyleštit příbory, vyžehlit ubrust. Postarat se o vína, vychladit pivo, džus, minerálku. Umýt a nakrájet citrony, petrželku a zcedit hrášek a kapii na zdobení. Namlít pepř. Oloupat vařená vejce. Já to smíchám, okořením, dohlídnu na plotnu. Prostíráme společně. Zbyde spousta jídla, ale po dárcích se někdo vždycky zastaví, cestou ze mše a tak.
No ale když někdo začne mluvit o tom, co se u nich chystá na Štědrý večer, tak já raději mlčím :-) Že jsme zmlsaní jak kozy je fakt.

červenec 02, 2008 18:49
aleno : bb
zeleninu my taky, až na tu jednu
akorát ty saláty nejíme samotné, musí k nim něco být
červenec 02, 2008 19:05
my saláty milujeme : alena puntíkovaná
ani k nim nemusí nic být - nebo jen pečivo.
červenec 02, 2008 20:23
Když jsme vloni v červnu slavili trucvánoce : wendy
tak každá rodina pochopitelně přivezla dárky, cukroví, kapra, a taky salát. Každá rodina ho měla jiný, jak jinak. Nejvíc ale chutnal salát chudých, jen brambory, trochu jogurtu, majonézy, cibule, sůl pepř. PAráda. Pod přístřeškem, u pumy s ozdobeným vánočním stromečkem, na zahradě sedělo v to letní poledne 7 Ježíšků s doprovodem a všichni se cpali. Ještě že nás sousedé už znají a tak záchranku nikdo nevolal. To jen že mi bb připomněla tu štědrovečerní večeři...a jíkry, ty my milujeme. Pro nás to je lahůdka. Jiný je zase nesnáší. Svět je pestrý, tak to má byt.
smilies/grin.gif
červenec 03, 2008 09:52
Já jsem taky byla vývařovna : Milena
Teď už to omezuji, neb se děti rozlétávají z hnízda. Vánoční salát, ten dělám pořád na 3 variace. 1. - bez cibule, 2. - bez vajíčka, 3. - s cibulí a s vajíčkem. Jak to tak vyjde, když od mala je krmím stejně a potom, ten není to, ten zas ono. Ale coby pro ně člověk neudělal.

červenec 03, 2008 10:32
... : bb
když mě to baví, pokud mám čas, je to bezva relax :-)
a když přijde na salát exšvagr, máme ještě 4. variantu salátu - bez hrášku :-))
a nikdy s mrkví

Wendy, ten je taky dobrý, na vánoce ho nedělám, ale mimo jako přílohu ano. Nebo teplý bramb. salát z čerstvě vařených br. ve slupce, porku, orestované slaniny s cibulí, trošky zálivky z oleje, hořčice dijon, soli, pepře, pár kapek citronu.
červenec 03, 2008 10:52
orestovaná slanina s cibulkou je vstupenka do ráje ! : wendy
zkoušelas to do těstovin ?
červenec 03, 2008 12:45
Wendy, : Cesky
tak to kdybys ochutnala mistni slaninu, emigrovala bys sem jenom kvuli ni... silne navykova!!! smilies/grin.gif
červenec 03, 2008 17:10
... : alena tečkovaná
já dávám lehce osmahlou cibulku (jen do skolvata), mrkev, celer, petřžel, hrášek, a jakoukoli další zeleninu co je poruce, třeba i kukuřici nebo nakládané papriky - a okurky pochopitelně. Místo majonézy dávám jogurt a trochu oleje. Teplej bramborovej dělám taky - do toho dávám i salám, jinak, vařený brambory, vařenou zeleninu, vajíčka na tvrdo, okurky, salám, sůl pepř a trochu oleje - můj muž se po tom může utlouct.
červenec 03, 2008 17:55
salát : Kamila
dělám taky jednoduchý, teplý - brambory pokrájet, cibuli (může být i šalotka), sůl, pepř, olivový olej, ocet a spoustu krájené petrželky. Může také být na nudličky pokrájený celer, povařit jen chviličku, aby nebyl moc měkký.
červenec 04, 2008 09:01
Teda Aleno aby si tvůj muž jednou při konzumaci salátu neublížil... : wendy
Kamčo ten celer je dobrej nápad, do normálního ho dávám, do toho pro chudý ne, tak to zkusím i s tou petrželkou. Než teda budu emigrovat za slaninou.
červenec 04, 2008 10:55
ježiš proč, proboha? : alena puntíkovaná
pojídá ho už skoro deset let a nic....
červenec 04, 2008 12:47
jo táááák... : alena puntíkovaná
promiň ...to je věkem. hahahaha...dneska jsem měla "shopping day" a přestávám fungovat. Víš za komárů jsem věděla, že když mé zápaďácké kámošky měly "shopping day" - tj. dojeli s autem do super-hyper, naložily ho potravinami a opět dovezly domů, tak se pak zhroutily a do večera se obkládaly mokrejma hadrama. Já měla shopping day denně. Z banky na Příkopech jsem vyrážela via staroměstská tržnice, ryby drůbež v Rytířské, polotovary tamtméž, pak Jungmannka lahůdky a mlíčňák, naproti řezník do Palacký, kde byl řezník, pekař, polotovary, na rohu baráku, kde jsem bydlela potraviny " U Ddřevů" - naproti na rohu Jámy zelenina. Byla to má lovecká trasa a všude byly fronty. Všude měli něco - nebo taky nic - a já jsem to, co jsem stihla ulovit, to jsem vyvlíkla do třetího patra bez výtahu, vysypala to na stůl a přemýšlela, co z toho mám uvařit. Myslím, že proto jsou češi tak kreativní - zvláštěpak české ženy. "Shopping day" s autem v super hyper byl můj sen a já nechápala, z čeho jsou ty zápaďandy tak voddělaný. No a čas oponou trhnul a my tu a tam vyrazíme s mužíkem na velký nákup do super- hyper - a hádejte co???? Jsem úplně vyřízená, lížu si rány a obkládám se mokrejma hadrama. Akorát furt nechápu proč. smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
červenec 04, 2008 12:58
a teď jsem zjistila, : alena puntíkovaná
že jsem zapomněla koupit hořčiči. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červenec 04, 2008 12:59
Nejsou v tom článku popisováni moji nenažranci? : Lidka
Vloni mi k mým(!) narozeninám darovali šestnáctilitrový hrnec, abych jim měla v čem pořádně uvařit polévku smilies/grin.gif
červenec 04, 2008 13:20
Z toho si Álo nic nedějej : wendy
já zase před odjezdem na chalupu musím letět extra do krámu pro sardelovou pastu na falešnou svíčkovou...
červenec 04, 2008 13:24
ner neažrancům je ke čtyřicítce : alena puntíkovaná
a živěj se sami, tohle byl nákup, co dělám jednou za měsíc - prášky na praní, čistící prostředky, mouky, cukry , atd. atd. atd. Domácnost tvořím já, můj muž, pes Fifinka, kočka Konvalinka Kočanská, kočka Prdlouška a funglnágl tejden staré koťátko. Ovšem za těch komunardů jsem vždycky musela něco - cokoli - ulovit a uvařit. Mé děti byly tehdá v před a následně pu - bertálním věku a žraly jak kysleina. Kdybych nedotáhla nějaké jídlo, hrozilo, že ohlodají mě. No - oni byli záživní již před tím. Romantik D´Artagnan řval jak tur, když jsem mu láhev z dlabancem nepodala dost rychle. Jediné slovo, které až do svých tří let ovládal bylo "mumbat!!!!" - což bylo "najíst" nebo "Napít". Ten mladší - nyní počítačový grafik - na tom byl podobně, akorát zas že do roka a půl nechodil, ale zas brzo mluvil. A těch keců, když jsem při výrobě potravy nebyla dost hbitá.
červenec 04, 2008 14:21
to já znám : hipav
Můj syn,když dovršil asi 10 let vždycky prosil,mami,nekupuj housky,kup mi veku.Tu pak vodorovně rozřízl a nacpal salámem a sýrem a na jedno posezení to snědl k svačině.Na snídani sníst vánočku s litrem kakaa mu nedělalo žádný problém.K obědu ať bylo cokoliv,všechno mu chutnalo a hlavně byl spokojený,když si mohl dosytosti přidat.Největší legrace byla,když si mě školní lékařka předvolala,že syn je podvyživený a že mu nedávám dostatek jídla.Když na můj pokyn začal syn jmenovat,co do 15 hodin toho dne snědl,červenala se lékařka jak růžička.
červenec 05, 2008 17:35
no mám recept na 4 štrůdly : alena puntíkovaná
1 hera, 1/2 kg polohr. mouky, 1 prdopeč, 1 vejce a 12 lžic vody. Uplácáme těsto, dáme ho vychladit asi tak na hodinku do lednice, poté rozdělíme na 4 díly, vyválíme atd. Z jedné dvávky 4 štrůdly. Protože ten mladší nejedl jablkový, tak jsem dělávala z dvojnásobné dávky 4 tvarohové a 4 jabkové. D´Artagnan si dával ty jabkové, a to tak, že je nekrájel, nýbrž je pojídal celé - jako tvůj synek tu veku. D´Artagnan se postavil do pozice polykače mečů a postupně si ty čtyři jabkové štrůdly nacpal do zažívacího systému. Do dneška nepochopím, jaktože se neudusil. Na knedlíky jsem zadělávala v lavoru z kila mouky, lívance a plačinky se vypracovávaly tamtéž. Na bramboráky padl tříkilový pytlík brambor - a to jsem ani nevolízla. Bábovky (1 jogurt, kelímek cukru, 2 kelínky mouky, prdopeč, 3 vajíčka) jsem pekla vždy dvě - jednu kakaovou pro D´Artagnana a jednu vanilkovou pro grafika. K svačince po obědě.
červenec 05, 2008 18:13
Tato témata miluji. : strejda
K té strouhance: zkuste ji nastrouhat růčo (já ji strouhám ve dřezu na normálním, nejhrubším nerez struhadle, abych nenasvinil), ovšem z čerstvých rohlíků. Ono to dělá větší kousky. Z mlýnku je moc jemná. Když si ji ráno nastrouhám, v poledne už mohu obalovat. To proschnutí bohatě stačí.
Když se pak obalí řízek, ryba či sýr, má to pak takové delší opečené bodlinky. Krásně to chřupe i vypadá.

červenec 05, 2008 22:13
Jo,holky, : Ivule
bezpečně vím,o čem to je.Ke svým dvěma chlapečkům jsem nafasovala přítelova dvojčata...Věkem je to rozpětí od 11 do 16ti let...Dřív mi stačil jeden velký shoping day měsíčně,teď ho podnikám nejmíň jednou týdně.Jídlo z lednice mizí nejspíš v Bermudským trojúhelníku.Dvířka začínají vrzat už hodinu po obědě.Vařím v největších hrncích,co v sadách nádobí vůbec jsou....Buchty peču rovnou dvě(jednu s ovocem,jednu bez...nemám je až tak zmlsaný,ale přece jen,jeden z nich krom rybízu prostě ovocný buchty nerad...)Jen za pečivo dám denně stovku...Tento týden jsem je zkusila trochu ošulit a na dovolené vařila z polovičního množství masa(příloh dvojnásobně),doháněla to zeleninkou.A kupodivu ani neremcali,tak to zkusím podobně i nadále..někdy už šílím,když první věty po ranním pozdravu znějí:Co bude k obědu?A co bude k večeři?Pojedeš dnes na nákup?
červenec 06, 2008 13:50
já pekla v noci : alena puntíkovaná
aby byla snídaně i svačina do školy. a každý měl půl bábovky k snídani, půl k svačiněš. Půl plechu perníku, koláče či jiné buchty k snídani, půl k svačině. Vyšlo to levnějc, než pokrájet a namazat šišku chleba. Kdykoli jsem upekla odpoledne, nebo večer, všecko bylo okamžitě sežráno na místě a ráno nebylo co podat. smilies/cheesy.gif
červenec 06, 2008 16:50
tak mam asi stesti : mura
4 ratolesti ve veku 13-19, z toho 2 muzskeho pohlavi a zrava nas zatim nepotkla. jedi porad stejne tak normalne
červenec 07, 2008 08:42
... : bb
nás to taky nějak nepotrefilo, i když nevím, jestli není lepší varianta "sežerou na co přijdou" než "zmlsaný kozy"
skorožena je při chuti, coby mladá lvice hlavně maso a teplá jídla, taky se na chvilku nezastaví, skoromužovi běhá rychle akorát mozek a prsty na klávesnici, tak asi proto jí jak chroust a coby mladý býček, tak bez masa
nevím, možná se při svých 190 cm jednou zlomí v pase
červenec 07, 2008 11:40
Teda já obalovala řízky v těch lupínkách, : wendy
co někteří snídají s mlékem. Taky pěkně křoupaly, móc pěkně. A ještě jeden tip, zase na hovězí - kdo má rád říznější omáčky a potřebuje uvařit rychle - tak na roštěnky vymačká tubu Sardelky.
smilies/cheesy.gif
červenec 07, 2008 14:19
wendy : alena puntíkovaná
hjak přesně to děláš s tou sardelovou pastou? Dej mi recept - to neznám...díky
červenec 07, 2008 16:55
Na to není žádný recept, někde jsem to viděla i pod názvem švédské roštěnky... : wendy
orestuješ nasolené opepřené roštenky, můžeš přidat tochu Divočinky, já jsem je pak šupla do papiňáku neboť jsem vyvářela pro celou bandu a spěchala jsem. Když holky hovězí poměknou, vyndají se a do sosu vymačkáš tubu sardelové pasty. Zamícháš, necháš lehounce přejít varem, vypneš, vrátíš maso, pokud ti ho zatím kočky nebo pes nesežrali, a je hotovo. To je jedna z mála omáček, které nenechávám do druhého dne rozležet. Rychlovka a chutná to trochu jako ostrá svíčková. Můžeš na to i kydnout šlehačku a třeba rybíz. BArevně se mi celý talíř povedl, neboť jsem měla od sousedovic spřátelených slepic krásné žlutá vajíčka. Tak dobrou chuť !
červenec 08, 2008 07:18
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]