O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ŘÍZKY Z MLETÉHO MASA PDF Tisk E-mail
Středa, 18 červen 2008
Přejít na obsah
ŘÍZKY Z MLETÉHO MASA
Strana 2

 

 

 

 

BŮČKOVÉ ŘÍZKY

 

 

 

 

Ingredience:

 

1 kg mletého vepřového bůčku, 150 g strouhaného sýra, 2 vejce, pepř, sůl.

 

Postup:

 

Maso smícháme s vejcem, strouhaným sýrem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Tvarujeme váleček, dáme do alobalu a necháme do druhého dne uležet do chladu. Krájíme na plátky, obalujeme v trojobalu a smažíme v rozpáleném tuku.

Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

 

 

 

(Uff, to je hrozné, psát recepty a držet dietu :-))))

 

d@niela

 

 

 

Komentáře (16)add feed
Já do těch bůčkových : Myška
dávám víc sýra, odhadem, někdy i půl na půl, a nedávám žádné vejce, jen trochu mléka a soli. A bůček musí být dost libový, nebo ho namíchám s pleckem. Od dětství je znám pod názvem holandské.
červen 18, 2008 09:54
bůčkové - holandské řízky : alena puntíkovaná
lahůdka socialismu - neřekli jste, že po mletí se maso musí dát aspoň na hodinku do mléka.Bůček musí být i tak libový - a chutnaj trochu jako telecí. V dobách, kdy nebylo jinýho než bůček, jsme tovařili všichni. Vejce jsem dávala, a sýra hodně, skoro půl napůj, nejlepší byla eidamská cihla - ta byla i nejlevnější. Mléko jsem nepřidávala, p přes noc to obvykle v mléce leželo. Pokud to bylo moc řídké, přidávala jsem trochu strouhanky i do masa.
červen 18, 2008 10:00
také mám karbanátky : Inka
moc ráda, ale mám raději libovější maso, z bůčku je to na mě nějaké těžké.
červen 18, 2008 10:01
no to mléko sebere ten tuk : alena puntíkovaná
to pak vyleješm nebo dáš kočce. Řízky samotné jsou libové a chutnají jak telecí.
červen 18, 2008 10:03
... : bb
holandské řízky miluju, mleté maso vůbec mám ráda, čevabčiči s cibulkou a hořčicí, kuličky v rajské, restované mleté s česnekem, cibulí a rajčaty na těstoviny, plněné papriky, karbanátky, vepřenky atd.
mleté kupuju jen u jednoho řezníka, jinde si raději nechám namlít tak 3/4 vepřové plece, nebo kýty, a 1/4 zadního hovězího
bůček jsem asi v životě nekoupila, mně se zdá moc tlustý, domácí jsme jen udili na slaninu
červen 18, 2008 10:40
jo v dobách, : alena puntíkovaná
kdy prasata měla akorát hlavu bůček a nožičky sis moc vybírat nemohla smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červen 18, 2008 11:05
Ty bůčkové "karbanátky" se sýrem : Míša šíša
dělala moje máma a pamatuju si, že to byla fakt hříšně dobrá mňamka. U nás už teď ale hraje prim taky jen libové maso.
červen 18, 2008 11:31
no vidíte : alena puntíkovaná
já pořád, co budu dělat o víkendu k obědu. Na Smíchově u Smíchovskýho nádraží je řeznictví, kde mají bůček bez jedinýho kousku tuku, kolikrát už jsem ho koupila a dělala z něj segedín - jako kdyby byl z plecka. Kousek tlustýho tam nebylo a bylo to významně levnější, než to plecko. Tak díky za inspiraci.
červen 18, 2008 12:00
... : bb
co budu dělat o víkendu k obědu budu vědět v sobotu v 11, když to dobře dopadne :-))
je léto, plno práce a vůbec :-)
červen 18, 2008 13:27
bíbí : s.tin
to zní tajemně, tak držím palce !!
červen 18, 2008 14:08
aleno : Kamila
můžeš nám nenápadně přiblížit, kde je to řeznictví? Na Lidický?..... dííík' (jestli je to nepovolená reklama, napiš to Daniele, já si to od ní vyžádám)
červen 18, 2008 14:12
... : Bara
Tak v Holandsku se rika: woensdag - gehaktdag (oe=u, g=ch) to znamena, ze lete maso je vyhrazeno strede. Prodavaji se tady z neho udelane ovalne karbanatecky, zabalene do prouzku speku, nebo slabeho az prusvitneho platku liboveho masa. Rikaji mu blinde vink, doslovne prelozeno slepa penkava, a tihle slepi ptaci jsou bud z hoveziho nebo veproveho masa. Proto se asi v Cechach rika, holandske.
Tedy, kdo dneska mate k veceri penkavy, dobrou chut.
červen 18, 2008 17:43
nééé - : alena puntíkovaná
přesně naproti vlakovýmu nádraží Smíchiv. Hned u vchodu do metra. Končej tam autobuse a je tam kousek stanice tramvaje směr centrum. Já tam vždycky vylejzám z busu, tak jsem to tam už kolikrát koupila. Jinak v Lidický to taky nemá chybu.Akorát je tam furt fronta. Tady není a je to hned u busu.
červen 18, 2008 19:13
tak ne v 11, až ve 12 : bb
sobotní oběd vyřešen šalamounsky, jede se papat a jahody,ředkvičky,brambory,vajíčka fasovat k rodičům
ale zadarmo to nebude, puberťák musí zapojit a spustit dědečkovi nový dvd přehrávač nahrávač a my musíme pochovat koťátko, už běhá a je krásné, veterinář co byl u psa prý prohlásil, že je to britská modrá - asi po prastrýčkovi, jinak je to čistokrevný vidiečan

červen 20, 2008 22:24
fuj! To jsem se lekla! : alena puntíkovaná
Já myslela, že jdete to kotě pohřbívat. Mazlení s koťaty nepovažuju za práci. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červen 21, 2008 15:06
Koule pana nadlesního : justynka
Znáte tenhle recept? Už dlouho jsem jej chtěla zveřejnit, ale nevěděla jsem kde, teď se mi hodilo tohle téma. Dětem jsem recept vlastně jeho pravý název tajila, říkala jsem , že je to tajemství pana nadlesního, ale stejně jim to moc chutnalo a chutná dodnes.
Mleté maso, 4 jemně nastrouhané brambory, sůl, pepř 3 celá vejce. Propracovat mokrou rukou, udělat koule na vymaštěný pekáč, navrch nakrájet půlměsíčky, cibuli a česnek nasekat, rajčata a papriky na půlkolečka a pružky. Trošku podlít olejem a půl skleničky vody, upéci. Je to velmi dobré se šťouchanými brambory, nebo kaší, čí jen tak za tepla i za studena. Recept mám od paní, která měla 150 kg a smalá se až padaly okenní tabulky.
červen 24, 2008 21:52
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]