O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- LÍVANCE, LÍVANEČKY
- BUBLANINA RYBÍZOVÁ, BUCHTA JABLÍČKOVÁ
- VĚRUŠČINY SUŠENKY
- VIŠŇOVÁ BUBLANINA S CUKETOU A TVAROHEM
- JOGURTOVÉ PEČENÍ
- KOBLÍŽKY - OD Á DO Ž
- NEJRYCHLEJŠÍ Z DORTŮ
- DOPISY - DVĚ LAHŮDKY NA VÍKEND
- BUCHTIČKY S KRÉMEM
- BANANA CAKE
- ŘEZY Z BEBE SUŠENEK A DALŠÍ SUPER RECEPTY
- NĚCO JAKO TIRAMISU...
- TŘÍBAREVNÁ BUCHTA PODLE PUNTÍKA
- NENÍ NAD BÁJEČNÝ JOGURTEK ...
- PRALINKOVÉ KNEDLÍČKY S MALINAMI
- MERUŇKY, ACH TY BÁJEČNÉ MERUŇKY
- BÁJEČNÝ KOLÁČ S TAJEMNOU NÁPLNÍ
- MRKVOVÝ KOLÁČ A NĚCO NAVÍC
- "MARGOTKA"
- RYCHLÝ MOUČNÍK S OVOCEM
- OŘECHOVÉ ŘEZY
Přihlášení
Anketa
JOGURTOVÉ PEČENÍ - JEŠTĚ JEDNOU |
Úterý, 20 květen 2008 | ||||
Strana 1 z 2 JOGURT slavil úspěchy už mnohokrát a tak si nyní dáme repete. Těsto je jednoduché, kypré, lahodné... Přečtěte si a upečte - výsledek je předem zaručený. Je vynikající na koláč a hlavně na jablkový závin, ale i na slaný, například na ony známé šnečky... Mj. na zadělání sladkého těsta můžete klidně použít i ovocný jogurt.
Základní postup:
vezmu jogurt, mouku, cukr, vanilkový cukr, vejce, prdopeč, trochu tuku - zamíchám, nandám ovoce, posypu drobenkou - a je to.... Dívala jsem se i na internetu na různé varianty, a opravdu, je to všude přibližně stejné... Někdo dává tuku víc, někdo vůbec ne, ale povede se i tak. Někdo peče z celého velkého (cca 400 gr) jogurtu, někdo z poloviny. Vybrala jsem čtyři varianty: dvoje koláče, na závin, na řezy. Ovoce si dodejte vy, podle možností. Jde to i z kompotovaného.
Jogurtový švestkový koláč
Ingredience:
200 ml bílého jogurtu, 100 g (nebo 1 kelímek) krupicového cukru, 2 vejce, 5 lžic oleje, 1,5 kelímku mouky, půlku prdopeče, 1 lžice vanilínového cukru, švestky (kompot - či jakékoliv jiné ovoce)
mouka, cukr, máslo, v případě jablek můžeme přidat skořicový cukr
Postup přípravy:
Jogurt rozšleháme v míse s krupicovým cukrem, vejci a olejem, přidáme mouku prosátou s kypřícím práškem, vanilínovým cukrem a vše lehce promícháme.
Těsto nalijeme do koláčové formy, povrch uhladíme tak, aby těsto bylo na okrajích poněkud vyšší a poklademe půlkami švestek (slupkami dolů). Posypeme drobenkou. Pečeme cca na 175-200 °C asi 30-40 min.
Dávka je na klasický obdélníkový plech do trouby. Drobenku připravíme tak, že prosátou mouku promneme s cukrem a máslem. Těsto umícháme - (míchala jsem v hnětači), nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech nebo na pečící papír, poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Když už máme těsto nalito, zapneme troubu, aby hned, jak koláč bude připraven, se mohl šoupnout do krematoria. Pečeme cca 30 - 40 minut, podle vrstvy těsta.
Jogurtové řezy
O něco víc mouky, stačí 1 vejce, 2 lžíce kakaa, 1,5 dcl oleje, podle potřeby trochu mléka, jinak vše stejné.
Postup přípravy:
Rozšleháme vejce s cukrem, přidáme jogurty a olej, dobře promícháme. Zvlášť smícháme mouku s práškem do pečiva, kakaem, skořicí. Tuto směs postupně zamícháme do jogurtového základu a můžeme dle potřeby přidat mléko. Pečeme stejně. Upečený koláč po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou a posypeme ořechy nebo kokosem.
|
< Předch. | Další > |
---|