O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JOGURTOVÉ PEČENÍ - JEŠTĚ JEDNOU PDF Tisk E-mail
Úterý, 20 květen 2008
Přejít na obsah
JOGURTOVÉ PEČENÍ - JEŠTĚ JEDNOU
Strana 2

JOGURT slavil úspěchy už mnohokrát a tak si nyní dáme repete. Těsto je jednoduché, kypré, lahodné...  Přečtěte si a upečte - výsledek je předem zaručený. Je vynikající na koláč a hlavně na jablkový závin, ale i na slaný, například na ony známé šnečky... Mj. na zadělání sladkého těsta můžete klidně použít i ovocný jogurt.

 

 

 

 

Základní postup:

 

vezmu jogurt, mouku, cukr, vanilkový cukr, vejce, prdopeč, trochu tuku - zamíchám, nandám ovoce, posypu drobenkou - a je to.... Dívala jsem se i na internetu na různé varianty, a opravdu, je to všude přibližně stejné... Někdo dává tuku víc, někdo vůbec ne, ale povede se i tak. Někdo peče z celého velkého (cca 400 gr) jogurtu, někdo z poloviny. Vybrala jsem čtyři varianty: dvoje koláče, na závin, na řezy. Ovoce si dodejte vy, podle možností. Jde to i z kompotovaného.

 

 

 

 

Jogurtový švestkový koláč

 

Ingredience:

 

200 ml bílého jogurtu, 100 g (nebo 1 kelímek) krupicového cukru, 2 vejce, 5 lžic oleje, 1,5 kelímku mouky, půlku prdopeče, 1 lžice vanilínového cukru, švestky (kompot - či jakékoliv jiné ovoce)


Drobenka:

 

mouka, cukr, máslo, v případě jablek můžeme přidat skořicový cukr 

 

Postup přípravy:

 

Jogurt rozšleháme v míse s krupicovým cukrem, vejci a olejem, přidáme mouku prosátou s kypřícím práškem, vanilínovým cukrem a vše lehce promícháme.

 

Těsto nalijeme do koláčové formy, povrch uhladíme tak, aby těsto bylo na okrajích poněkud vyšší a poklademe půlkami švestek (slupkami dolů). Posypeme drobenkou.  Pečeme cca na 175-200 °C asi 30-40 min.

 

Dávka je na klasický obdélníkový plech do trouby. Drobenku připravíme tak, že prosátou mouku promneme s cukrem a máslem. Těsto umícháme - (míchala jsem v hnětači), nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech nebo na pečící papír, poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Když už máme těsto nalito, zapneme troubu, aby hned, jak koláč bude připraven, se mohl šoupnout do krematoria. Pečeme cca 30 - 40  minut, podle vrstvy těsta.

           

 

 

 

Jogurtové řezy

 

O něco víc mouky,  stačí 1 vejce, 2 lžíce kakaa, 1,5 dcl oleje, podle potřeby trochu mléka, jinak vše stejné.

        

Postup přípravy:

 

Rozšleháme vejce s cukrem, přidáme jogurty a olej, dobře promícháme. Zvlášť smícháme mouku s práškem do pečiva, kakaem, skořicí. Tuto směs postupně zamícháme do jogurtového základu a můžeme dle potřeby přidat mléko. Pečeme stejně. Upečený koláč po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou a posypeme ořechy nebo kokosem. 

 

 

 

 

 

 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]