O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MADAM, PÁCHNETE SÍROU … PDF Tisk E-mail
Neděle, 27 listopad 2022
(Inu, madam měla česnek…) Ten se používá po staletí jako potravina i jako lék,  je to bylina pěstovaná po celém světě. Pravidelná konzumace česneku má řadu kladných účinků na naše zdraví. Snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění, zlepšuje duševní zdraví a posiluje fungování imunitního systému. A hlavně - posiluje fungování imunitního systému. Obsahuje látky, které pomáhají imunitnímu systému v boji s mikroorganizmy.

 

 

 

 

Přírodní česnek obsahuje látku zvanou aliin. Při jeho rozkousání nebo "utření" se tato látka změní na alicin, což je hlavní účinnou látkou.

Alicin je nestabilní sloučenina, která se rychle mění na další sloučeniny obsahující síru, díky které získává česnek svou jedinečnou vůni a chuť. Tyto látky zlepšují imunitní odpověď některých druhů bílých krvinek při boji s viry, včetně těch, které způsobujících běžné nachlazení či chřipku.

 

Za minimální denní účinnou dávku česneku je považována konzumace 1 stroužku česneku 2 až 3 x denně, že ho do příslušného pokrmu jednoduše přidáme více (ne každému to ale musí vyhovovat).

 

Takže - aby se z česneku uvolnila účinná látka alicin, která dodává česneku jeho pozitivní účinky na posílení imunity, je nutné ho buď rozdrtit, utřít, rozkousat nebo nakrájet na plátky. A pokud česnek před tepelnou úpravou rozdrtíte a necháte 10 minut "odstát", část jeho léčivých účinků zůstane zachována i po tepelné úpravě.

 

 

 

ČESNEKOVÁ POMAZÁNKA

 

Nejprve si najemno nastrouháme eidam a oloupeme česnek. Do misky vyklopíme měkký tvaroh a majonézu, osolíme a opepříme, přidáme vylisovaný česnek a vše dobře promícháme. Nakonec přimícháme nastrouhaný sýr.

Pomazánku mažeme na pečivo, zdobíme červenou paprikou a něčím zeleným – nadrobno nasekanou mladou cibulkou, pažitkou, atd.

 

INGREDIENCE:

 

4 stroužky česneku, špetka soli a mletého pepře

1 – 2 lžíce majonézy

Cca 150 g mletého sýra

250 g měkkého tvarohu

 


 

 

Dobrou chuť – a když na rande,

tak s sebou vezměte česnekovou lahůdku i pro kámoše!

 

d@niela

 

 

 

 
Komentáře (1)add feed
... : Jiri Bilina
Ja cesnek miluju!
Kdyz jdete v Thajsku po ulici a najednou mate slzy v ocich, je to tim ze kuchar zahajil pripravu jidla vrzenim rozdrceneho cesneku do rozpaleneho oleje. Treba ten cesnek i nechal 10 minut po rozdrceni odstat. smilies/smiley.gif Tohle je informace, kterou si rozhodne zapamatuji...
Mikin

listopad 28, 2022 00:58
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]