O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JERKY, JERKY - POCHOUTKA PDF Tisk E-mail
Neděle, 20 listopad 2022
Výsledek obrázku pro Děložní myomAmeričtí indiáni věděli, co je dobré. Jerky je rozhodně jejich výmysl a dneska ho zná skoro každý. Jerky se nejčastěji dělá z hovězího, případně bizoního, drůbežího či vepřového masa. Ale dělá se i z losího nebo kančího masa. V zásadě se sušené maso může rozdělit na dva základní typy – jerky, které pochází z oblasti Severní Ameriky a jihoafrický biltong. Jerky jsou u nás stále mnohem populárnější a tak se označení "jerky" vžilo jako obecné označení všech druhů sušených mas.

 
 

 

Jerky má sloužit především jako skladný, snadno přenosný zdroj bílkovin. Oblibu proto nachází zejména mezi turisty a sportovci obecně. Obsah bílkovin je jedním z hlavních údajů, kterým by se při výběru měla věnovat pozornost. Obsah bílkovin může dosahovat až 60 % a čím více jich výrobek slibuje, tím lépe.

 

V nutriční tabulce si všímejte i obsahu soli. Jerky se vyrábí tak, že se maso marinuje a poté vysuší. Během sušení se asi 2,5krát sníží jeho hmotnost. Vysušení zároveň zakoncentruje všechny složky masa, včetně soli. Ve 100 g jerky proto můžete počítat asi se 4,5 g soli, což představuje 75 % doporučené denní dávky soli pro dospělé. Doporučujeme proto vybírat méně slané výrobky, případně jíst jerky po menších porcích.

 

 

 

100% přírodní Hovězí JERKY | Adventure Menu
 

 

 

Důležitým parametrem kvality je samozřejmě i celkové složení. Při výběru se vyplatí sledovat obsah masa ve výrobku a upřednostňovat ty více masové. Připomínáme, že u tohoto typu masných výrobků se obsah masa uvádí jako množství použité pro výrobu 100 g hotového produktu.

 

 

 

Beef Jerky – hovězí sušené maso | Kuchyně Lidlu

 

 

Složení jerky může být velmi různorodé. Na trhu najdeme výrobky obsahující pouze maso a sůl, vedle nich však existují i ty s celou řadou dalších ochucujících ingrediencí. Obecně se přikláníme k co nejjednoduššímu složení. Na druhou stranu náš test ukázal zajímavou souvislost: jerky, deklarující ve složení použití octa se mnohem příjemněji žvýká.

 

 

Jak vybrat sušičku na maso a na kolik stupňů sušit | Maso Here Blog

 

 

 

ANDREA

Převzato z dTestu 


 

 

P.S. máte ho také rádi?

Zkoušeli jste si ho udělat sami? Není to vůbec nic těžkého...

 

 
Komentáře (3)add feed
... : Jiri Bilina
Ja kdysi delal jerky nekolik let za sebou z masa cariboo. Susil jsem doma pobliz kamen na rostech ze stare lednicky. Nevzpominam si presne v cem jsem to marinoval, ale urcite v tom byla sul, cesnek, sojova omacka a kecup.
Bylo to docela dobre, hlavne pri vypravach do prirody. Privezl jsem trochu i do Ceska, ale kamaradum to moc nechurnalo. At si priste nakaslou! smilies/smiley.gif
Mikin
listopad 20, 2022 23:07
... : d@niela
Jerky mám moc ráda, je ho opravdu mnoho druhů.. A taky jsem si ho dělávala na obyčejný sušičce, jenže když uvážíte, že z velkého kusu masa je výsledek nic moc lupínků, tak v současné době to fakt nemá cenu, respektive - bylo by to neskutečně drahé. smilies/angry.gif
listopad 20, 2022 23:15
... : Markéta
Mlsám ho ráda, na výlety si ho sice neberu, ale jen tak k filmu klidně. Je to rozhodně lepší než brambůrky smilies/wink.gif
listopad 21, 2022 07:08
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]