O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

FLORENTÝNIN LUXUSNÍ NADÍVANÝ BŮČEK PDF Tisk E-mail
Pondělí, 28 únor 2022
Přejít na obsah
FLORENTÝNIN LUXUSNÍ NADÍVANÝ BŮČEK
Strana 2
Strana 3

 

 

 

Po naplnění nádivkou je nejsnazší způsob, jak nádivku udržet uvnitř, prachobyčejné zašití režnou nití.

 

 

bůček po naplnění a zašití

 

 

Tady se dostáváme k velmi zajímavému tématu. Nádivky jsou kuchařská kategorie dost opomíjená a přitom dost široká a různorodá. Taková velikonoční nádivka, která se peče samostatně, vyžaduje šlehání sněhu, tření másla s žloutky, spařování devatera bylin (nebo jednoho špenátu), vaření masa, obírání masa, krájení masa, sušení pečiva. Jako náplň do kuřete nebo do rolády by se nehodila, protože je hodně nadýchaná a tedy se při pečení rozpíná. Na rozdíl od masa, které se při pečení smršťuje. Dohromady to nemůže  fungovat a obvykle to končí protržením masa a emigrací nádivky. Nádivky určené dovnitř masa proto musí být našlehané podstatně méně než ty, co se pečou zvlášť.

 

Základem nádivky je vždy pečivo, vejce, máslo a tekutina (nejčastěji mléko). Pak následují suroviny, které přispívají k dochucení nádivky, například houby nebo špenát.

 

 

nádivka do bůčku

 

 

V případě vepřového boku, který je – nebojme se to přiznat – velmi tučný, by každý kousek másla v nádivce byl víc než zbytečný. Byl by na úkor dojmu z jídla. Do bůčku zásadně připravujte nádivku bez tuku, maso se o šťavnatost nádivky postará velmi ochotně samo. Aby měla nádivka pěknou strukturu a kostky pečiva se nerozmočily a nerozpadly na měkkou, kašovitou hmotu, usušte si vždycky pečivo předem. Aspoň den, ale lépe dva, ho nechte nakrájené na kostky prosychat při pokojové teplotě třeba někde na utěrce, na tácu nebo na plechu na pečení. Z 150 g čerstvého pečiva dostanete kolem 100 g suchých kostek, což je přesně dávka potřebná k naplnění dvou kousků bůčku, jak je vidíte na fotkách.




 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]