O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NEJČERSTVĚJŠÍ ZELENINA - POUŽÍVÁTE JI? PDF Tisk E-mail
Úterý, 23 listopad 2021
Přejít na obsah
NEJČERSTVĚJŠÍ ZELENINA - POUŽÍVÁTE JI?
Strana 2
Strana 3
Zobrazit zdrojový obrázekStoprocentně to znáte, a určitě jste to už jedli - ale víte, co a jak lze doma nechat klíčit? Mj. není to žádná věda – sklizeň máte za tři až pět dnů. Naklíčené luštěniny a výhonky semínek lze koupit už docela běžně i v obchodech ale není nad to, zařídit si minizahrádku doma. K vyprodukování půl kilogramu jemné zeleniny, jejíž parametry jsou podstatně lepší než nabízejí zázračné potravinové doplňky, potřebujete jen hrstku zrnek nebo semínek, trochu tepla, vody, světla a vaší lásky nebo alespoň pozornosti.



luštěniny

 

 

Čočka – namáčet 8 – 12 hodin a 1 – 2 dny nechte klíčit na sítu, nebo ve sklenici, průběžně proplachovat 3x denně – přibude až 6x. Snadno můžete nechat klíčky povyrůst po dobu dalších pěti dnů na delší výhonky s prvními lístky.

 

Fazolky mungo – nebo také zelená sója – přibližně 10 hodin namáčení a poté 2 – 3 dny klíčení s pravidelným vlhčením či proplachováním 3x denně. Klíčí velmi dobře na sítu, na misce, ve sklenici ale i ve vyšší vrstvě v PET lahvi s odříznutým vrcholem a proděravělým dnem aby stékající voda vytékala ven. Největšího efektu dosáhnete po 4 – 5 dnech, kdy výhonky dosáhnou délky 3 – 5 centimetrů a jejich kořínek není rozvětvený. V tomto případě máte ze 100 g suchých fazolek 700 – 800 g nejčerstvější zeleniny.

 

Hrách – namáčet 12 – 16 hodin a pak nechat klíčit 1 – 3 dny. Lépe klíčí zpravidla hrách zelený. Potřebuje pravidelně zavlhčovat či proplachovat a stálou teplotu kolem dvaceti stupňů.

Pro vypěstování slaďoučkých výhonků je třeba klíčit v jedné vrstvě na buničině nebo savé tkanině v pološeru nebo temnu. Pravidelně proplachovat a vlhčit. Za 10 – 14 dnů můžete sklízet.

 

Cizrna – při namáčení cca 15 hodin dvakrát či třikrát vyměňte vodu a cizrnu propláchněte. Klíčení 2 – 3 dny a pozor teplota do osmnácti stupňů. Delším klíčením mohou výhonky zhořknout.

 

 

Zobrazit zdrojový obrázek

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]