O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NEJČERSTVĚJŠÍ ZELENINA - POUŽÍVÁTE JI? PDF Tisk E-mail
Úterý, 23 listopad 2021
Přejít na obsah
NEJČERSTVĚJŠÍ ZELENINA - POUŽÍVÁTE JI?
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

ostatní zrniny a semínka

 

Pohanka – pro naklíčená semena použijte loupanou pohanku kroupu. Namáčení na 20 minut a druhý den zpravidla vyklíčí. Musíte ale mít šetrně vyloupaná semínka. Pro pěstění výhonků se používají tmavá neloupaná semena. Máčejte je 15 hodin a pak je dejte na buničitou podložku a po tři dny je držte ve vysoké vlhkosti – nelépe zakryté mikroténovou fólií. Za deset až čtrnáct dnů seřezávejte výhonky.

 

Vojtěška – prodávaná jako alfa-alfa. S jejím klíčením je to komplikované a nejlepší je, podle mého názoru keramický neglazovaný talíř či miska (pod květináč). Namáčení 4 – 6 hodin a pak maličká semínka rozprostřete na keramický talíř a pravidelně určitě 4x za den zaroste rozprašovačem. Semínka nesmí uschnout a nesmí plavat ve vodě. Klíčí už druhý den, ale v tomto případě je lepší počkat si 3 – 5 dnů na výhonky tedy až se porost zazelená.

 

Řeřicha – se předem nemáčí jen se průběžně rosí alespoň dvakrát denně. Nejlepší způsob je na keramickém, neglazovaném talíři pod průsvitným poklopem. Naklíčená je již druhý den ale zpravidla se čeká 5 – 7 dnů na výhonky. Propláchnuté je konzumujte i s cennými kořínky.

 

Ředkvička – se pěstuje pro výhonky. Předmáčení cca 10 hodin a poté klíčení na keramických miskách, na klíčidlech nebo tkanině. Teplota do 18 stupňů. Klíčí již druhý den 5 – 7 den se sklízí. Lze ji konzumovat včetně kořínků.

 

Amarant – hodnotná semínka amarantu nechte jen naklíčit protože výhonky starší dvou dnů bývají hořké. Předem amarant nemáčejte, jen pravidelně roste na keramické misce.

 

Sezam – předmáčejte ho 8 – 10 hodin poté nechte den klíčit ve sklenici či na klíčidle. Několikrát propláchněte a za jeden či půl druhého dne je naklíčený. Měl by mít jemnou, příjemnou oříškovou chuť. Mám zkušenost, že starší výhonky mají nedobrou chuť.

 

 

 

Může jít o obrázek food a indoor

 

 

 

Tak – a teď už máte jen za úkol najít si potřebné propriety, pochopitelně sehnat ta správná semínka – a jde se na to…

Samozřejmě, že je možné nakličovat i různá jiná semínka jako třeba kukuřice, hořčice, len, červená řepa, loupaná tykev a podobně, ale vždy to musí být obilky či semínka vhodná ke konzumaci, rozhodně NENAKLIČUJTE ta, která se prodávají k výsevu do zahrádek a skleníků.

 

 

HODNĚ ŠTĚSTÍ  a dobrou chuť,

vaše NATALLI

 


Komentáře (2)add feed
... : mamča
Škoda, že tu není návod jak naklíčit prase. Roubujeme ledacos, třeba mišpuli na hloh, nebo planou hrušku, ale strom řízkovník se nám ještě vyšlechtit nepodařilo.
listopad 24, 2021 08:54
... : doktor
Hahahahaha,díky mamčo.Hezké odpoledne.
listopad 25, 2021 14:18
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]