O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NEJČERSTVĚJŠÍ ZELENINA - POUŽÍVÁTE JI? PDF Tisk E-mail
Úterý, 23 listopad 2021
Přejít na obsah
NEJČERSTVĚJŠÍ ZELENINA - POUŽÍVÁTE JI?
Strana 2
Strana 3

 

 

 

obiloviny

 

Pro klíčení pšenice, žita, ječmene a nahého ovsa platí v podstatě stejná pravidla.

Namočení na 10 – 14 hodin a následné klíčení s pravidelným proplachováním nebo alespoň rosením trvá 2 – 3 dny. Teplota kolem 20 stupňů.

 

Ječmen – klíčením ječmene získáte slad – už podle názvu je sladký a je často označován jako rostlinný med. Běžně se z něho vaří sirupy využívané jako přirozené sladidlo.

 

Žito – v jeho případě dbejte na teplotu do 18 stupňů během klíčení

 

Pšenice – ať už běžná ozimá nebo stále populárnější špalda je velmi dobrá jako doplněk salátů, obilných kaší i dušených pokrmů. Vhodná k zapékaní do pečiva.

 

Oves – pro klíčení je vhodný bezpluchý (nahý) oves nemající tvrdé, k obilce přirostlé pluchy. Postup stejný jako v případě pšenice, žita a ječmene.

 

Proso – pro klíčení je nutné používat neloupané proso. Jáhly jsou už oloupané proso a klíčit proto nebudou. Namáčení 8- 10 hodin klíčení 1 – 3 dny

 

 

 

Zobrazit zdrojový obrázek

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]