O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
NEJČERSTVĚJŠÍ ZELENINA - POUŽÍVÁTE JI? |
![]() |
![]() |
![]() |
Úterý, 23 listopad 2021 | |||||
Strana 2 z 3
obiloviny
Pro klíčení pšenice, žita, ječmene a nahého ovsa platí v podstatě stejná pravidla. Namočení na 10 – 14 hodin a následné klíčení s pravidelným proplachováním nebo alespoň rosením trvá 2 – 3 dny. Teplota kolem 20 stupňů.
Ječmen – klíčením ječmene získáte slad – už podle názvu je sladký a je často označován jako rostlinný med. Běžně se z něho vaří sirupy využívané jako přirozené sladidlo.
Žito – v jeho případě dbejte na teplotu do 18 stupňů během klíčení
Pšenice – ať už běžná ozimá nebo stále populárnější špalda je velmi dobrá jako doplněk salátů, obilných kaší i dušených pokrmů. Vhodná k zapékaní do pečiva.
Oves – pro klíčení je vhodný bezpluchý (nahý) oves nemající tvrdé, k obilce přirostlé pluchy. Postup stejný jako v případě pšenice, žita a ječmene.
Proso – pro klíčení je nutné používat neloupané proso. Jáhly jsou už oloupané proso a klíčit proto nebudou. Namáčení 8- 10 hodin klíčení 1 – 3 dny
|
< Předch. | Další > |
---|