O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZKUSTE FAZOLE PDF Tisk E-mail
Úterý, 03 srpen 2021
Je jich opravdu hodně druhů ... Malé i velké, hutné i jemné. Bílé, červené, hnědé, černé, strakaté... nejčastěji mají ledvinový tvar. Najdete je v kuchařských receptech snad každé světové kuchyně. Do Evropy je přivezl ten nejznámější Kryštof. Díky vysokému podílu vlákniny jsou dobrou prevencí proti rakovině tlustého střeva i žaludečním a střevním potížím. A odvodňují organismus, takže jsou fajn při urologických potížích.


 

Fazole obsahují velké množství bílkovin, a proto jsou nepostradatelné ve výživě národů, kde se masem zrovna nehýří. Z vitamínů a minerálních látek mají v sobě draslík, vápník, železo, mangan a vitamíny skupiny B a C.

 

Mnozí možná se budou vymlouvat, že fazole způsobují nadýmání. Ale pokud fazole necháte přes noc ve vodě... Vodu před vařením vyměňte, protože se v ní vylouhovaly látky, které nadýmání způsobují. K ochucení fazolí či celého pokrmu používáme další zdravé dobroty: česnek, mátu, bazalku, majoránku, kmín či šalvěj.

 

  

Kuřecí směs s fazolí a kukuřicí - TopRecepty.cz

Tady vám nabízím jeden velmi jednoduchý recept:

 

600 g kuřecí prsa

1 ks cibule velká

4 stroužky česnek

100 g máslo

1 lžička hladké mouky

100 g rajský protlak

400 g fazole ve slaném nálevu

Pár kapek worcestrové omáčky

rozmarýn

pepř mletý

sůl

 

Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, vložíme do misky, okořeníme rozmarýnem, pepřem a solí. V lednici necháme odležet alespoň 30 minut, ideálně přes noc.

 

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky a vložíme do hrnce na rozehřáté máslo. Zpěníme, přidáme kuřecí maso a necháme ho zatáhnout ze všech stran. Pak přidáme rajský protlak, mírně podlijeme vodou a necháme dusit několik minut, dokud nezměkne kuřecí maso.

Z nálevu slijeme a přidáme červené fazole, které jenom prohřejeme, dochutíme několika kapkami worchesteru a solí a pepřem. Podáváme s rýží.

 

Tak dobrou chuť,

a pokud znáte nějaký jednoduchý recept,

SEM S NÍM!

d@niela

  

Komentáře (3)add feed
... : *deeres*
Z fazolí mám ráda polévky, jenu letní, druhou zimní. Letní dělala jedna z mých tet, co si vzala za manžela Slováka, co byl vlastně Maďar. Asi to bude recept někde odtamtud.
Na letní si na zahradě natrhám misku ještě nedozrálých fazolových lusků, okrájím špičky, nakrájím na kolečka a totéž udělám s jednou mrkví. Dám na pánvici, osmahnu na másle a chvíli podusím. Nakrájím cibuli, hezky na drobno, usmažím ne moc do hněda a k tomu přihodím prolisovaný česnek, dva tři stroužky. Všechno hodím do hrnce s vodou, přidám oloupanbu a nakrájenou větší bramboru a když mám, tak klidně i nějakou houbu.Když je vařeno zahustím 12%
srpen 04, 2021 17:02
... : *deeres*
12%ní smetanou, vew které rozmíchám trochu hladké mouky. Pro sebe přidávám chilli, ale doma by mně to pálivé nejedli. Teta dávala do polévky nakrájenou čabajku a pálivou papriku, cp si vozila z Maďarska. Já čabajku nemívám, ale nahradí ji nějaká lepší klobása.A samozřejmq i osolím.
Zimní je jednoduchá a je hned hotová.
Potřebujete konzervu bílých fazolí , velkou cibuli,pár brambor, nové koření, bobkový list, sůl, smetanu na vaření, mouku a rajský protlak.
Usmažíme do zlatova cibuli, brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, přidáme koření, sůl a když jsou brambory vařené, vsypeme fazole. V misce umícháme smetanu s protlakem a moukou a zavaříme. Za třicet minut máte večeři na stole.
srpen 04, 2021 17:13
... : d@niela
óch, ách, tak to dneska vařím - to zvládnu a budu mít určitě alespoň na dvakrát.
Díky moc!!!
srpen 05, 2021 00:16
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]