O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ŠNEČÍ ULITY PDF Tisk E-mail
Středa, 19 březen 2008

Nedávno se tady objevila "lahodná žabí stehýnka", dnes nabízím něco tak trochu do páru - šnečí ulity. Nepojedeme na ně ale do Francie, neutratíme za ně majlant, ani se nebudeme děsit, jestli se povedou, ba naopak si je sami velmi snadno, rychle a levně upečeme, za použití kupovaného listového těsta a příručních ingrediencí typu "co použitelného zbylo v lednici".

 

 

 

základní ingredience:

 

1 listové těsto

1 rozšlehané vejce na potření

 

náplň:

 

plátky sýra nebo tavený sýr vymíchaný s trochou smetany nebo cottage cheese nebo nastrouhaná Niva ...

plátky šunkového nebo jakéhokoliv jiného salámu

koření podle chuti

 

Postup přípravy:

 

    Vyválíme těsto a celou plochu rovnoměrně potřeme či poklademe jednotlivými ingrediencemi náplně podle chuti a a vaší momentální finanční situace a dostupnosti vhodných dobrot. Stočíme do rolády, nakrájíme na kolečka síly asi 1 cm a ty pokládáme řeznou stranou na vymazaný plech. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, podle chuti posypeme kořením (oregáno, tymián, grilovací koření, ...).  Pečeme při 200°C asi 10-15 minut.

 

 

 

     Pravda, je to maličko jako kupované pečivo, ale asi tak o 100% lepší :); jednak jsou čerství a teplí šneci naprosto k sežrání a druhak můžeme použít cokoliv - osvědčilo se mi přidat sušená rajčata, potřít těsto slabě Harisou, sardelovou pastou, drceným česnekem, posypat pórkem ... fantazii se meze nekladou.

 

    Ovšem jedno důležité upozornění předem -  varuju: jedna dávka nebude stačit! To je tak na ochutnání, rovnou ještě jednu či dvě přidejte...

 

 

psquare

 

 

Komentáře (3)add feed
mňam,znám, : skaz
taky je skvělý - těsto stejné,nebo i kynuté,náplň - na oliváči malinko opražit cibuli,pocukrovat,nechat zkaramelizovat,přihodit kysané zelí ,podusit,špetka čili,podlít červeným vínem,vydusit,vychladit, naplnit.Můžou být šnečky,nebo klíďo i štrůdl - mmmmmmmmňam.
A když do toho majznete i kousek sýra - no nemá to chybu.

březen 19, 2008 23:26
... : xylda
lze přidat i tofu, obyč či uzené, nastrouhané a jsme zase o fous zdravější smilies/cheesy.gif
březen 20, 2008 12:19
babicka : Manul
delala sneky na sladko - s rozinkami, orechy a skorici. Rikala jim ruze.
březen 20, 2008 13:54
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]