Nedávno se tady objevila "lahodná žabí stehýnka", dnes nabízím něco tak trochu do páru - šnečí ulity. Nepojedeme na ně ale do Francie, neutratíme za ně majlant, ani se nebudeme děsit, jestli se povedou, ba naopak si je sami velmi snadno, rychle a levně upečeme, za použití kupovaného listového těsta a příručních ingrediencí typu "co použitelného zbylo v lednici".
![](http://obrazky.kudlanka.cz/12peL.jpg)
základní ingredience: 1 listové těsto 1 rozšlehané vejce na potření náplň: plátky sýra nebo tavený sýr vymíchaný s trochou smetany nebo cottage cheese nebo nastrouhaná Niva ... plátky šunkového nebo jakéhokoliv jiného salámu koření podle chuti Postup přípravy: Vyválíme těsto a celou plochu rovnoměrně potřeme či poklademe jednotlivými ingrediencemi náplně podle chuti a a vaší momentální finanční situace a dostupnosti vhodných dobrot. Stočíme do rolády, nakrájíme na kolečka síly asi 1 cm a ty pokládáme řeznou stranou na vymazaný plech. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, podle chuti posypeme kořením (oregáno, tymián, grilovací koření, ...). Pečeme při 200°C asi 10-15 minut. Pravda, je to maličko jako kupované pečivo, ale asi tak o 100% lepší :); jednak jsou čerství a teplí šneci naprosto k sežrání a druhak můžeme použít cokoliv - osvědčilo se mi přidat sušená rajčata, potřít těsto slabě Harisou, sardelovou pastou, drceným česnekem, posypat pórkem ... fantazii se meze nekladou. Ovšem jedno důležité upozornění předem - varuju: jedna dávka nebude stačit! To je tak na ochutnání, rovnou ještě jednu či dvě přidejte... psquare
|