O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KUŘE, KUŘE, KUŘÁÁÁÁTKO PDF Tisk E-mail
Úterý, 15 červen 2021
Miluju jídlo. Jo. Jím ráda a fakt neznám nikoho, kdo by na otázku "Jíš rád?" odpověděl "Ne, nesnášim to, jim jenom proto, abych neumřel hlady." Odmalička miluju různá jídla, a je fuk, jestli jsou "hógo fógo" anebo normální či chudá. Faktem je, že jako malá jsem nebyla tlustá, jako velká jo. Tak jsem se rozhodla, páč jsem občas experimentátorka a pokud se dílo zadaří, proč se nepodělit, he?

 

 

 

Kuře pečené v sýrovosmetanové krustě:


      Vezmu kuře, rozporcuju ho na 4 kousky, odstranim žlutý sádlo, převisy kůže a zbytky peří, omeju, každej kousek rukama řádně protřu kořením (nejrůznější hotový směsky na kuře, gril nebo steaky).


     Okořeněný kousky vložim do pekáče, jehož dno potřu buď máslem, nebo olivovym olejem a šoupnu do trouby. Po cca 10ti minutách podleju buď horkou vodou, nebo vývarem a peču, až je kuře zlatý.


Pekáč vyndám, kapku do něj slintnu, ale nelenim a do mísy nastrouhám 30deka eidamu, přidám vejce, nasekanej česnek (5 stroužků), zaleju smetanou nebo mlíkem a umíchám hustou kaši, kterou poleju kuře tak, aby bylo zakrytý.


     To celý znova šoupnu do trouby a číhám, až tahle směska vyběhne a dostane zlatou barvu. Pak vypnu a těšim se na to, až to budu jíst. Jako přílohu si dávám trochu vařenejch brambor nebo chleba nebo nic.

 

 

 

 

 


     Tohle jídlo vařim cca 20 let, místo kuřete se daj použít kostky vepřovýho masa, ale pro mě je to "moc masový" (já maso ráda, ale ne, když je ho hodně a je moc cejtit masem — hm, koukám, že se to špatně verbalizuje, tak toho nechávám) nebo pečený plátky brambor, nicméně každej podle svýho gusta.


     Nejlepší je to z remosky, ale protože jsem někde ztratila kabel, peču v normální prastarý plynový troubě a jídlo je taky super! Tak doufám, že vám to bude chutnat stejně, jako mně...


 

ROSEANNE

 

Komentáře (1)add feed
... : doktor
Jojojo,vypadá to dobře.Ahoj a bezva odpoledne.
červen 15, 2021 13:04
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]