O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NEJRYCHLEJŠÍ Z DORTŮ PDF Tisk E-mail
Středa, 12 březen 2008

Tenhle recept jste možná dostali mailem. Já taky a zdál se mi až podezřele jednoduchý, ale po intervenci sestry jsem se nechala přesvědčit na vyzkoušení a opravdu to funguje! Mimořádně rychlé a moc dobré. Důležité je použít puding Créme Olé - žádný jiný prý nefunguje. Ale v podstatě se na této sladké "energetické bombě" toho moc zkazit nedá...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Do běžné dortové formy budete potřebovat:

 

 

2 šlehačky

2 malé konzervy mandarinkového kompotu

2 pudingy bez vaření - Dr. Oetker Créme Olé

hotový dortový korpus nebo piškoty

 

 

 

Postup:

 

     Do většího hrnce s dobře těsnící poklicí nalijeme obě šlehačky, mandarinkové kompoty i se šťávou a nasypeme oba pudingy. Nic nemícháme, jen hrnec přikryjeme poklicí a několikrát zatřeseme. Po chvilce se tekutý obsah změní na krémový a je to hned poznat, protože se s hrncem třese hůř. Pak už jen náplň natřeme na korpus nebo piškoty, ozdobíme klasickou šlehačkou, Grankem nebo skořicovým cukrem ... jak je libo. A kouzlo je hotovo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Chcete-li dezert konzumovat okamžitě, je lepší korpus nebo piškoty namočit do kávy, kompotové šťávy nebo nejlépe pocákat rumem. A myslíte-li na štíhlou linii, můžete alespoň jednu šlehačku nahradit bílým jogurtem, není to pak zas až tak tučné.

 

 

     Přikládám vám fotky svého dílka. Vypadají teda možná dost hrozně, chudinka dort byl od neděle v lednici a malinko utrpěl, ale pro ilustraci k receptu to snad stačí.  Ovšem, chuťově  - to fakt nemá chybu...

 

 

 

 

 

 

psqare

 

 

 

 

 

Komentáře (26)add feed
přesně tohle mi přišlo : alena tečkovaná
od kamarádky v souboru různých receptů pod názvem hrk hrk buchta. Kolegyně to vyzkoušela a přinesla vzorek na ochutnání. Fakt to nemá chybu!!!!
březen 13, 2008 07:44
Tento koláč jsem dělala : Ráchel
asi 5x a vždy se povedl. To hrkání provádím v plastové dóze na potraviny a krém rozetřu na upečeném piškotu. Rychlé a dobré.
březen 13, 2008 10:18
kolegyně to : alena tečkovaná
dělala v zašroubovací láhvi
březen 13, 2008 11:56
Tak jo, : skaz
udělám to na Velikonoce bez zkoušky,tak mne máte na svědomí. No - co mne,já to nemusím,ale ty návštěvy,ty budou koukat...
březen 13, 2008 20:34
Bucgta hrk, hrk : hadimrcha
Je dobrá, rychlá a velmi jednoduchá. Nejlepší je s ananasem. Doporučuji, mám vyzkoušeno
březen 13, 2008 22:29
zéž to : Alena Puntíkovaná
míním tento víkend vyrobit. V případě úspěchu to zařadím do repertoáru mezi muffinky, nezvoratelnou roládu, šrůdl a perník - nejoblíbenější to pokrmy mého muže.
březen 14, 2008 03:14
Aleno P., : Myška
prosím, co je ta nezvoratelná roláda??
Já dělám dort podobný, jen z kysané smetany, piškotů, ovoce (u nás jsou nejoblíbenější jahody a mandarinky) a bez pudinku. Je fakt, že to zcela nedrží tvar.
březen 14, 2008 07:27
Nezvoratelná roláda je roláda, : alena tečkovaná
kterou nedkoáže zvorat vůbec nikdo - pokud jit edy nespálí. Ze všech rolád jsem vždycky nakonec měla řezy, ať jsem s nimi dělala psí kusy - nic platno. Tato jediná se dá skutečně zarolovat a nerozláme se. vajec - tedy 6 žloutků, 6 bílků, 6 lžic mouky /hladké, polohrubé/, 6 lžic cukru /ne kostek-jinak je to fuk. Rozmícháme žloutky s cukrem a moukou na takovou kašičku a hodně dotuha ušleháme sníh. Ten pak vmícháváme - spíš jako obracíme - do těsta. A TE´D POZOR!!!!!!!!! Nalijeme na VYOLEJOVANÝ PLECH nebo na VYOLEOVANÝ PEČÍCÍ PAPÍR! ten olej je důležitý, neb nám suchý a lámavý piškot přemění na průžný plát piškotového těsta. Pe4eme asi 10 minut.
březen 14, 2008 07:43
vylítlo mi to tak pokračuji : alena tečkovaná
to je vlastně vše - ještě teplé můžeme namazat marmeládou, když necháme vychladnout mažeme krémem, nebo šlehačkou, fantazii se meze nekladou - a krásně zarolujeme- bez vlhké utěrky a podobných nesmyslů. Když časem nabudeme zručnosti, můžeme do původního těsta přidat kakao, kokos, mleté oříšky apod. (v tom případku ubrat trošku mouky) Dobrou chuť.
březen 14, 2008 07:46
Aleno P., : Myška
díky. Já peču roládu na suchém pečicím papíru a roluji za pomoci vlhké utěrky. Docela mi to jde, ale Tvůj zlepšovák zkusím.
březen 14, 2008 07:53
Hmm, : Míša šíša
tak s tím naolejovaným pečícím papírem jsem to neznala. Zní to logicky, taky vyzkouším.

A znáte "Žravé řezy"? Jeden čas to rovněž kolovalo po internetu. Taky úžasná dobrota. Ušlehaná sladká smetana se smíchá se zakysanou smetanou (tučnou - ne varianta light), s cukrem a nasekanýma kompotovanýma mandarinkama. Krém se nanese na piškot a celé se to pak ještě pokryje vanilkovým pudinkem, uvařeným ne v mléce, ale ve šťávě z mandarinkového kompotu (doplněné vodou na 0,5 litru). Je to opravdu neuvěřitelně žravé a ještě to skvěle vypadá. Pozor, s dietní stravou to nemá absolutně nic společného.
březen 14, 2008 08:50
vlhkou utěrku : alena tečkovaná
jsem použila pouze jednou v životě a vyhodila jsem ji i s piškotem. Žravé řezy zkusím.díky
březen 14, 2008 09:08
Aleno P., : Myška
abych neměla těsto přilepené na utěrce,m tak těsto motám s pečicím papírem, který tou vlhkou utěrkou zvlhčuji. Jde to.
březen 14, 2008 09:19
no, to už mi přijde složitý : alena tečkovaná
tenhle systém se mi bohatě osvědčil,užívám ho dlouhá léta a funguje - tak nač ho měnit. Nicméně dík za radu.
březen 14, 2008 09:45
Jasně, : Myška
já to potření olejem stopro zkusím - jsem pro jakékoliv ulehčení.
březen 14, 2008 09:46
... : bb
roluji s pečícím papírem, vlhkou utěrku jsem použila asi 2x, tenká vrstva těsta vždy zůstala na utěrce, pokaždé jsem ji pak musela namočit a nechat přilepené těsto odmáčet
březen 14, 2008 11:12
Dortik hrk, hrk, tak na ten si necham zajit chut....skoda.... : Bara
Tak jsem dnes vysla do obchodu za nakupem Créme Olé, jenze bohuzel v celem nasem meste NIC. To bude tim, ze Holandanky nepeceou, maximalne piskot nebo jabkovy dort, takze plne regaly takovych "pecicich doplnku" jako jsou naplne, kremy, gelatine, susene ovoce atd......tady bohuzel nejsou. Nasla jsem pouze od Oetkera pudink za studena. Ale, vsechno spatne je k necemu dobre, alespon neutrpi moje snaha shubnout, zadne rusive elementy.
březen 14, 2008 15:11
tak zkus Báro : alena tečkovaná
žravej dort, do toho stačí obyčejnej puding
březen 14, 2008 15:27
Báro, : Míša šíša
Créme Olé je právě ten Oetkerův pudink za studena smilies/kiss.gif
březen 14, 2008 15:38
... : Bara
No jo, ale ten se musi na plne obratky skoro dve minuty slehat, zadne hrk, hrk. To bych ho musela nejdrive naslehat a pak do nej vmichat to ovoce a hned nalit na piskoty.
Ale holky mate pravdu, experimentovat se da, ono to vzdycky nejak dopadne. Kazdopadne vam preji pekny vikend. Nevim jak je u vas, ale tady je nadhernej skoro jarni den, slunicko sviti, modra obloha, parada.
březen 14, 2008 16:01
tka hlásím výrobu hrkhrk buchty : Alena Puntíkovaná
ve formě dortu - tedy dortu josefovského, neb můj muž je Josef a slavili jsme to dneska. Rychle vyrobeno a rychle snědeno, je to vynikající!!!! Krém není přelszený, naopak, díky mandarinkové šťávě má lahodnou svěží chuť. Jinwej krém už nebudu dělat. Hodí se naprosto na všechno. Nakonec,mysleím, že bude možno použít jakýkoli kompot, třeba ananasopvý, meruňkový apod. Jen myslím, že by stačila poloviční dávka, tedy l šlehačka, l kompot a l pudink olé. Spoustankrému mi zbylo - tak ho vezmu zítra do práce, aby ochutnaly i kolegyně. smilies/cheesy.gif
březen 16, 2008 16:52
Pudingový pohár : Lenka*
Já dělám v podstatě totéž, ale do pohárů. Při návštěvách to vypadá elegantněji, než dort hůře držící tvar.
Na dno kouřové nohaté sklenice dám marmeládu, nebo kompot, piškoty, puding, přestříknu šlehačkou ve spreji, dle zásob posypu grankem, oříškama, kapkou likéru, nebo karamelového topingu (prodávaného v tubě, jako malý kečup). Navrch jahůdku, či ananásek.

Anebo na másle zkaramelizuju podélně rozkrojený 1/2 banán (předem mokrý obalit ve vanilkovém cukru), servíruju na dlouhý talířek - obdélníček, přidávám půlbroskev z kompotu, přestříknu šlehačkou a sypnu kakaem, kousky nasekané čokolády, přikápnu karamelový toping.
Lahůdka smilies/wink.gif Návštěvy se po tom můžou umlátit. Navíc je to hned hotový. Někdo raději teplé - banány jsou tak měkčí - pak to udržuju v troubě, dokud hosté nepřijdou.
březen 16, 2008 20:17
šmarjá to je nápad : Alena Puntíkovaná
mně půlka krému zbyla a já přemýšlím, jak to sakra do té práce coby dort dovézt. Takhle vzmu pixlu s krémem, pixlu s kompotem, banány, úpškotky a udělám kolegyním poháry - to budou čumět. Dííííííííííííííííííííííííííí íííííííky za inspiraci!!!!!!!!!!!!!!
březen 16, 2008 21:05
taky zkusím : HANA NOVÁKOVÁ
tak jsem si tu početla,a hned zítra jdu dělat roládu.Moc vám děkuji za skvělé rady,těch není nikdy dost.Mám spoustu marmelády,tak ji aspon využiju do rolády.Všem přeji krásné velikonoce smilies/smiley.gif smilies/smiley.gif
březen 22, 2008 22:27
tak teda : Kamila
peču velmi, velmi slušně. Ale takovej úspěch, jako jsem měla včera s tímto dortem, jsem v životě neměla!!! Díky a jdu šířit slávu dál!
duben 29, 2009 08:27
... : Kloli
Tak tenhle dort dělám, když přijde nečekaná návštěva a garantuji, že ho mám za 5 MINUT!!! a díky trvanlivosti surovin mohu skladovat dlouho.
Aby mi nezbyla náplň, tak stačí 1 malá konzerva mandarinek, 1 nevařící puding a korpus, obojí promíchat a rozetřít na korpus. Přesně to vyjde. JE TO LEVNĚJŠÍ VARIANTA A JE FAKT SUPER!!!

říjen 11, 2011 19:31
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]