O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TO TĚSTO NA MNE DIVNĚ KOUKÁ! PDF Tisk E-mail
Úterý, 08 prosinec 2020
Listopad je za námi, začal advent a většině z nás místo klidného rozjímání a tichého těšení se na Vánoce začíná etapa plná obrovských příprav. A tak není divu, že mi  začal v hlavě blikat majáček, že bych měla fofrem upéct perníčky, aby se do Vánoc stačily rozležet, jak mi radívala babička.


 

Zcela zbytečně (protože babiččiny perníčky jsou měkké hned po upečení), stejně se nikdy nestačily pořádně rozležet, protože byly dříve snědeny.

Zhruba třetina byla zkonzumována veřejně právě při pečení, a to při sbírání upečených perníčků z plechu do krabice, druhá třetina tajně během doby, kdy byly pečlivě uschovány na dětem neznámém místě a asi je snědli mimozemšťani nebo vetřelci ze skříně s povlečením, kam jsem je důmyslně zahrabala do prostěradel, protože ani jedno dítko je prý ani nestačilo najít, natož ochutnat.

 

No a poslední třetinu jsem vždy horko těžko bránila při zdobení, kdy mi byly odebírány pacinkami, nic si nezavdávajícími s chapadly chobotnic, a to jak co do délky, tak i co do počtu.

No, a co odolalo chapadélkům mých dvou dětí, to stačil sežrat pes ve chvíli, kdy pokreslené bílkovou polevou schnuly v kuchyni.

 

Tradičně již hezkých pár let peču vždy ještě  týden před Štědrým dnem další várku perníčků a zdobení probíhá narychlo bílou a hnědou čokoládovou polevou z pytlíku, co se jen nahřeje v mikrovlnce. Rozležet se zase nestačí, jelikož nestačí ani ztvrdnout, a úspěch mají vždy velký, převelký.

 

 

35 inspirativních tipů na zdobení perníčků: Pro který se letos rozhodnete  vy? - Žena.cz - magazín pro ženy

 

 

Pro ty, co chtějí mít perníčky vlastnoručně upečené a nazdobené, jsou tady dva moje oblíbené recepty.

Jeden od babičky a druhý od mé nejlepší kamarádky.

Ty jsme pekli vždy na Mikuláše ve školce a děti si je pak samy zdobily. A protože si je nechci nechat jen pro sebe, tak tady jsou.

Jsou výborné a doporučuji dělat rovnou z dvojité dávky, jsou hned pryč.

 

A když budete váhat, který recept použít, zkuste to jako já a dejte je oba dva dohromady.

Tak docílíte dvojité dávky a zároveň vyzkoušíte oba recepty najednou!

 

 

 

Babiččiny perníčky

 

40 dkg hladké mouky

15 dkg moučkového cukru

5 dkg másla

2 celá vejce

3 polévkové lžíce medu

kypřící prášek do perníku.

Těsto necháme nejméně 2 hodiny v chladnu odpočinout, potom rozválíme, vykrájíme a pečeme na vymazaném plechu nebo pečícím papíru.

 

 

Perníčky od Hely ze školky

 

40 dkg hladké mouky

14 dkg cukru

7 dkg másla

2 lžíce medu

1 lžička sody

perníkové koření

2 vejce

Postup stejný jako u předchozích perníčků.

 

A protože nemám fotku perníčků, jelikož se mi nikdy nepovedlo včas je zdokumentovat, a letos jsem je ještě nepekla, tak aspoň přikládám foto našeho loňského těsta na vanilkové rohlíčky.

 

Taky se vám zdá, že na nás tak nějak divně kouká?

 


 

Dobrou chuť

a hlavně hodně zábavy při pečení a zdobení perníčků

vám přeje

 

VODOMĚRKA

 

 

Komentáře (6)add feed
... : Milene
Těsto máš moc pěkné, takové s prasečím rypáčkem. Perníčky už několik let nezdobíme. Zmizí i bez zdobení. Letos je dcera schovala pečlivě. Nalezeny nebyly a její rodina si myslí, že jsou tím pádem u mne o patro níž, tak hledání vzdala. Ale u mne nejsou. smilies/sad.gif Tady by v bezpečí taky nebyly.
prosinec 11, 2020 16:39
... : *deeres*
My pečeme perníčky, kterým nějakou dobu trvá, než změknou. Aby je nikdo neslupnul ještě tvrdé, tak je dcera loňské svátky uschovala tak dokonale, že je našli, až na Velikonoce. Rozležely se senzačně.
prosinec 11, 2020 17:32
... : Vodoměrka
Milene, jo, těsto s prasečím rypáčkem, na to jsem odbornice... teda dnes se mi povedlo i jedno, co vypadalo jako Baby Yoda, ale než jsem ho stihla vyfotit, tak mi ho holky přepracovaly... a pak už to nebylo ono... prostě kouzlo nechtěného... ovšem dnes jsem měla fakt dobrý den, povedlo se mi udělat z lineckého dva plechy kakaového... ale kromě výraznějšího opálení to na chuti není poznat, takže dostanou polevu a bude to OK... ale jestli tu bude zájem, tak se chystám upéct ještě chrousty podle babiččina starého receptu, žádné napodobeniny se starými rohlíky, jak jsem našla na mimibazaru... tak uvidíme, jak to zítra půjde...
prosinec 11, 2020 22:34
... : Vodoměrka
Deeres, takhle já dávám "rozležet" občas vánoční dárky... jednou se mi tak povedlo hezky schovat dárek pro mou matku, že jsem úplně zapomněla, že jsem jí ho už s předstihem koupila, a koupila jsem jí pak druhý a našli jsme ho úplně náhodou po půl roce... po pár letech jsme to pustili se smíchem ven a máti se dva měsíce cítila doslova uražená, jak jsem mohla na JEJÍ DÁREK zapomenout... no, je to už hodně let, ale pořád mi to ještě občas připomíná... perníčky naštěstí umím péct tak akorát a u těch nehrozí, že bychom je schovali a nenašli... malé kobylky najdou všechno ;-)
prosinec 11, 2020 22:37
... : Milene
Chrousty teda neznám, ani jsem nikdy neslyšela. smilies/shocked.gif
Na zapomínání dárků jsem taky expert. Děti se přiznaly, že se těšily, jak od stromečku vyběhnu a potom se budu pod něj snažit vpašovat nějaký zapomenutý dárek. Ale už jsem na to vyzrála, protože kupuju dárky dost v předstihu, někam je zahrabu, tak si to teď píšu. Mám papírek, kam si občas poznamenám v průběhu roku nápad na dárek a taky tam písnu ty koupené. Když balím, tak hledám a odškrtávám.
prosinec 12, 2020 10:18
... : doktor
Perníčky nemusím i když jsou veselé.papapapa Hezké adventní dníky.
prosinec 12, 2020 12:31
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]