O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JEDNODUCHÁ ZEMLBÁBA, JAK SE DĚLÁVALA PDF Tisk E-mail
Pondělí, 07 prosinec 2020
Výsledek obrázku pro Děložní myomNastal čas plný vůní vánočního cukroví. Peče každý, kdo jen trochu může. Dámy se trumfují množstvím druhů, tvrdě trestají "ukrádání", protože přeci cukroví se má jíst až po Vánocích, pak je to jednak uleželé, a taky je to ten správný čas, jak si tu báječnou a vzácnou pohodu ještě prodloužit. Taky se pečou vánočky...

 

 

 

 

Já osobně jsem tak trochu jiná - vánočky peču snad každý měsíc; ne takové, jako pekla kdysi moje maminka, která vařila a pekla  ala Rettigová - tzn. vraž do toho deset vajec... Peču lehké, super do snídaně či jen tak ke kafi... A pokud náhodou, náhodičkou kus zůstane, mám s tím své úmysly.

 

Snad žádný jiný pokrm české kuchyně nevzbuzuje mezi naší populací tak kontroverzní reakci jako žemlovka. Někteří jí zbožňují už od dětských let jako jedinečnou mňamku, která doma bleskově mizí ze stolu, zanechávající přecpané členy rodiny v slastném transu ne nepodobném indické nirváně.

 

Naopak jiní ji považují za rozčvaňhaný blivajs, který jakoby již někdo předžvýkal. A od dětských let se jí vyhýbají jako čert kříži. Ano, žemlovku buď milujete, anebo nenávidíte. Rozumná zlatá střední cesta prakticky neexistuje. Anebo že by ano? Uvidíme…

 

 

ŽEMLOVKA ALIAS ZEMLBÁBA

 

 

Žemlovka s jablky | Čas jen pro mě

 

 

Ingredience:

 

zbylá vánočka

jablka

rozinky

ořechy

skořicový cukr nebo skořice a cukr

trocha rumu

mléko

máslo

vejce

 

 

Postup:  

Jablka nastrouháme nahrubo, vánočku nakrájíme na silnější plátky nebo větší kousky.

Každý plátek smočíme v mléce a klademe vrstvu do máslem vymazaného pekáčku. 

Na ni rozložíme jablka, rozinky, krájené nebo strouhané ořechy, posypeme skořicovým cukrem a zakápneme rozpuštěným máslem a rumem.

Vrstvy takhle střídáme, ta poslední je vánočková. Pak to jen celé zakápneme máslem a zalijeme 1-2 vejci rozšlehanými v troše mléka.

 

Pečeme ve středně vyhřáté troubě a podáváme sypané moučkovým cukrem.
 
Dobrý nápad je přidat do jablek kousky kompotovaného ovoce - meruněk, ananasu, banány, jahodami..

Též se dá přidat tvaroh, který z tohoto pokrmu v tu ránu učiní bílkovinnou bombu vhodnou i pro kulturisty. Svébytné je i přichucování ovocné vrstvy rumem.

A korunu všemu dává chutný vanilkový krém, kterým se dá upečená žemlovka ozdobit. Tutéž dochucující funkci může převzít i šlehačka.

Tak dobré chutnání,

ANDREA



Komentáře (3)add feed
... : radunnna
dobrý, báječná, zase vzpomínka na dětství smilies/cheesy.gif
Ale v těchto dnech jsme asi všichni přeslazeni, co takhle něco jinýho?
prosinec 08, 2020 14:18
... : Bara
Uz je to davno co jsme byli na dovolene ve Spanelsku. Zasli jsme na veceri do anglicke restaurace a na zaver jsme si dali ke kave apple pie. K memu prekvapeni nam prinesli na talirku pocukrovanou "ceskou zemlbabu"......
prosinec 08, 2020 20:10
... : doktor
Andreo děkuji,miluju ji a žena mi ji dělá i po mé operaci.Máte stejný recept.
prosinec 12, 2020 12:30
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]