Složení
500 g (3 šálky) pšeničná mouka
1 čajová lžička (5 g) cukru
1 lžička (8 g) soli
1/4 čajové lžičky (~ 1 g) pekařského droždí
360 až 380 g (1 1/2 šálku) vody
1 čajová lžička (10 g) ocet (volitelně)
Recept v gramech
Mouka 500g
Cukr 5g
Sůl 8g
Pekařské droždí ~ 1 g
Voda 380g / 38cl
Ocet 10g / 1cl
Příprava
V misce smíchejte všechny suché přísady.
Přidejte vodu a ocet.
Pomocí vidličky promíchejte vše dohromady,
dokud nezískáte „kuličku“.
Misku zakryjte víčkem nebo ji vložte do
uzavřeného plastového sáčku. Nechte kynout 8 až 12 hodin.
Vložte pokličku i hrnec do trouby a
předehřejte na teplotu 200 ° C.
Pomoučete si pracovní plochu a vložte tam
těsto.
Překládejte těsto podle videa.
Opatrně vyjměte horký hrnec a vložte do něj
těsto. Uzavřete hrnec víkem a pečte 30 minut.
Sejměte víko z hrnce a nechejte chléb péct
dalších 15 minut.
Vyjměte chléb a položte jej na stojan. Před
ochutnáním nechte vychladnout.
Přeju báječnou dobrou chuť.
Jo, a jmenuje se
Yannick Lescure,
a má na netu plno báááječných receptů.