O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TVAROH A KNEDLÍKY PDF Tisk E-mail
Úterý, 20 říjen 2020
Ne nadarmo se tvarohu říká bílé zlato. Je tradiční mléčný výrobek s velmi dlouhou historií. Má mléčně smetanovou chuť, bílou barvu a jemně krémovitou chuť anebo naopak hrudkovitou konzistenci. Vzniká vysrážením bílkoviny mléka pomocí kulturních mikroorganismů, popř. enzymů. Už z tohoto popisu je zřejmé, že se jedná o zcela přírodní potravinu. Jednou z plnohodnotných bílkovin obsažených v tvarohu je kasein, který pozitivně působí na ochranu jaterních buněk, ovlivňuje růst člověka a podporuje i mozkovou činnost.


 

Většina nutriční poradců se shoduje, že večeře má být bohatá na bílkoviny a chudá na cukry.

Proto se tvaroh k večeři opravdu hodí. Navíc výborně zasytí - zažene hlad na několik hodin, a je lehce stravitelný - nebude vás ve spaní tlačit žaludek.

U mléčných výrobků, sýrů a tvarohů především, je obecně využitelnost obsaženého vápníku vysoká. Důvodem je fakt, že téměř neobsahují látky, které vstřebávání vápníku brání, a naopak obsahují laktózu nebo některé aminokyseliny, které využitelnost vápníku zvyšují.

 

Tvarohem okyselujete obsah střev a tím ničíte hnilobné mikroby tvořící karcinogenní látky. Navíc při výrobě tvrdého tvarohu není použita termizace a tím je zachována prospěšná mikroflóra, která má velmi příznivý vliv na zdraví střev. Tvaroh se výborně hodí do studené i teplé kuchyně – ani tepelnou úpravou totiž neztrácí své skvělé nutriční hodnoty. Je velmi univerzální – tvaroh vám zajistí nadýchanou chuť vašeho dezertu i bez přidaného tuku. Ve slané kuchyni může najít uplatnění při přípravě salátů, kde nahradí tučný balkánský sýr. No a domácí chléb s pomazánkou z tvarohu, je prostě klasikou.

 

Tvaroh se tráví velmi snadno (pominu-li ty z vás, kteří mají alergii na mléčnou bílkovinu) a díky postupnému uvolňování aminokyselin, které umožňuje unikátní micelární struktura, hraje prim i ve využitelnosti bílkovin (pro zajímavost: prim ve využitelnosti hrají Olomoucké tvarůžky, které se také vyrábí z tvarohu), což opět zlepší stravitelnost. Právě díky vynikající stravitelnosti a tomu, že má pozitivní vliv na trávicí trakt, najde uplatnění u šetřící diety při onemocnění žlučníku, střev a jater.

 

 

Zdravé bramborovo tvarohové ovocné knedlíky - recept BajolaOvocné knedlíky z tvarohového těsta

 

Takže - kdo si dá tvarohové knedlíky?

Na těsto jsou třeba jen tři suroviny, které všichni máte doma. Za půl hodiny můžete servírovat…

 

 

Suroviny na 4-5 porcí:

 

500g měkkého tvarohu

350g hrubé mouky

špetka soli

2 vajíčka

 

 

Postup:

 

Celá vajíčka smícháme s tvarohem a postupně vmícháme mouku.

Těsto bude hutné a lehce lepivé, proto doporučuji si u sebe mouku nechat a vždycky si v ní "namočit" prsty. 

Vrstvu těsta kolem ovoce by neměla být velká.

V osolené vodě vaříme 6-7 minut.

 

Dobrou chuť, pokud jste se rozhodli,

že si je dnes uvaříte

d@niela


 

Komentáře (2)add feed
... : mamča
Knedlíky z tvarohového těsta dělám často. Do plnotučného tvarohu nastrouhám ještě trochu másla a místo hrubé mouky dávám dětskou krupičku. Těsto si dělám den předem, aby krupička nasála všechnu vlhkost z tvarohu.
Pak se těsto nelepí a po uvaření je krásně nadýchané.
říjen 21, 2020 12:19
... : Zdena
Bydlím v "pečovateláku" a tak se stává, že někdo odejde z tohoto světa a mladí likvidují po babičce nebo prababičce byt. Někdo si všechno ze špajzu odnese, někdo to vyhodí do popelnice, ale stává se, že položí krabici s těstovinami, rýží a hlavně s různými knedlíky v prášku v místnosti se schránkama. Jednou jsem tam našla asi 5 balíčků bramborových knedlíků v prášku. Bylo mi jich líto tak jsem je vzala k sobě Sice jsem nevěděla co s nimi a hle našlo se řešení. Půlku pytlíku práškových knedlíků zaleju vodou podle předpisu, nechám vsáknout a pak přidám půlku kostky tvarohu. Rozmatlám to dohromady a pak obaluju švestky nebo uzený, podle toho co chci vařit. Z tohoto množství je 9-11 knedlíků podle toho jak se s tím babráte. Dobrý ne
říjen 23, 2020 13:58
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]