Receptů na buchty nebo koláče na plech je neskutečně mnoho. Tento způsob pečení patří jednoznačně mezi nejoblíbenější, a to hned z několika důvodů. Je jednoduchý, rychlý a hravě ho zvládne i začátečník. Takže pokud nemáte moc času nebo se vám prostě nechce do ničeho složitého, ale potřebujete pohostit návštěvu, připravte těsto, nalijte ho na plech, ozdobte a šup s tím do trouby! Výsledek bude bombastický!
Dopřejte
si lahodnou chuť jemného koláče. Jeho příprava je až směšně jednoduchá. Budete si jej pochvalovat
v každém směru. Bleskurychlou přípravu i jemnou chuť tvarohu budete zbožňovat.
Tento tvarohový koláč je křehoučký a neodolatelný. TVAROHOVÝ
KOLÁČ
Těsto
- 40 dkg
hladké mouky
- 4
žloutky
- 15 dkg
másla
- 15 dkg
cukru moučka
- 1 prášek
do pečiva
- 2 dl
zakysané smetany
Krém
- 4 bílky
- 1 PL
citronové šťávy
- 50 dkg
tvarohu
- 20 dkg
cukru krystal
- 1 PL škrobu
Postup Všechny suroviny na těsto smícháme. Dobře zpracujeme a
rozdělíme na dvě poloviny a necháme odpočívat při pokojové teplotě. Nyní
připravíme krém. Z bílků a 8 dkg cukru vyšlehejte tuhý sníh. Dejte směs
stranou. Tvaroh smíchejte se zbylým cukrem, citrónovou šťávou a škrobem.
Pak jemně, ale důkladně vše promíchejte společně se sněhem. Jednu polovinu
těsta dáme na vymazaný a vysypaný plech. Na plát navrstvíme krém, uhladíme
a přiklopíme druhým plátem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů 20 minut.
Potom teplotu snížíme na 150 stupňů a pečeme ještě zhruba 5 minut.
A pak už se
můžete u kafíčka oddávat mlsání…
Dobrou chuť,
d@niela
|