O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SUPERSALÁT ZA PÁR MINUT A PÁR GROŠŮ PDF Tisk E-mail
Neděle, 20 září 2020
Křehký, čerstvý, osvěžující – takový je salát, jehož hlavní surovinou je čerstvé zelí, které vždy doplní mrkev a cibule, dále celer (kořenový, řapíkatý nebo oba), někdy i petrželka, rozinky, ořechy… Jak je vaší mlsnosti libo. Původ tohoto salátu, zvaného COLESLAW, sahá do Holandska. Koolsla v holandštině znamená zelný salát. Ovšem nejvíce se proslavil a populární se stal ve Spojených státech amerických, především díky „fastfoodovým“ restauracím. Existuje řada jeho variant, jednu z nich předkládám.

 

 

 

 

Salát Coleslaw

salát coleslaw



1/2 hlávky bílého zelí
1 ks mrkev

1 hlavička celeru

1 ks cibule
200 g majonéza (můžeme přidat smetanu)
40 ml ocet
1 PL citronová šťáva
2 PL krystal. cukr
1 lžička sůl
špetka pepř





Bílé zelí nakrouháme na tenké plátky a ještě příčně překrájíme na asi centimetr velké kousky. Zasypeme přibližně jednou lžící soli, důkladně promícháme a asi 20 - 30 minut ručně mačkáme, aby zelí pustilo co nejvíc šťávy a zkřehlo. Tekutiny částečně slijeme. Podstatné je důkladné ruční promačkání zasoleného zelí.
Mrkev nastrouháme nahrubo, celer najemno a cibuli nakrájíme nadrobno. Vše důkladně promícháme se zelím.

Zálivku si připravíme smícháním cukru a majonézy s prošlehanou smetanou.

Suroviny na salát promícháme, dochutíme octem, pepřem a solí dle potřeby a uložíme do chladničky odpočinout alespoň na hodinu, nejlépe do druhého dne.
Před podáváním opět dobře promícháme.

Tenhle báječný salát Coleslaw podáváme ke smaženým masům nebo i jen tak s pečivem.

 

 

 

d@niela

– taky chcete zhubnout?



Komentáře (1)add feed
... : d@niela
Panebože, co bych dala za velkou mísu dortíčků, talíř obložených chlebíčků...
Zatím si netroufám mít doma cokoliv jedlýho, co se dá "uchovat" v lednici, protože to tam zákonitě vydrží jen velice, velice krátkou dobu.
A tak hledám a lovím recepty, kde vznikne jídlo objemné, dobré a pokud možno co nejmíň kalorické.
Bohužel, je to většinou jen to (mně už odporný) lupení...
smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
září 22, 2020 15:26
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]