O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LETNÍ KUŘE OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Pondělí, 24 srpen 2020
Přejít na obsah
LETNÍ KUŘE OD FLORENTÝNY
Strana 2

 

 

 

 Slibuju, že vám tento recept otevře nové obzory a pohledy na všeobecně známé kuře na paprice.

Výsledná chuť je skvělá, výrazná, a přitom částečně povědomá, barva omáčky bezkonkurenční a cesta zpět takřka neexistující.

 

 

TADY JE PŘESNÝ RECEPT:

 

Suroviny 

 

  • 2–3 velké, masité červené kapie
  • 1 kuře, rozporcované na 8 dílů, anebo 8 ks horních kuřecích stehen
  • 1 cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100 ml vývaru (nebo vody)
  • 1 kelímek smetany ke šlehání (230 ml)
  • 1–2 snítky tymiánu
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

 

  • Nejprve se věnujte přípravě paprikového pyré. Zapněte v troubě gril a rozehřejte ho na maximum, tedy kolem 250 stupňů. Nemáte-li gril, alespoň zapněte troubu naplno, čili opět kolem 230-250 stupňů. Celý proces případně můžete uskutečnit nad hořákem plynového sporáku. Papriky je třeba na povrchu spálit, proto tak vysoké teploty.
  • Papriky položte do pekáčku a umístěte pod horký gril. Pečte celkem asi 10–15 minut, až se na horní straně objeví černé, spálené puchýře. Papriky otočte a vyrobte puchýře i na druhé straně. Bez grilu tento úkon trvá trochu déle a papriky se spíš pečou, než opékají, nečekejte proto na tak výrazné puchýře. Poslední variantou je opékání nad plamenem. Opatrně je držte u stopky a postupně slupku ze všech stran ožehněte dočerna.
  • Opečené, ještě horké papriky dejte bez otálení do misky a pevně uzavřete potravinovou fólií, poklicí nebo alobalem, aby se zapařily.
  • Po 10-20 minutách, jakmile jsou papriky trochu zchladlé a zapařené, je můžete loupat. Slupku lze stáhnout téměř bez námahy pouze rukou, v obtížnějších místech si můžete vzít na pomoc nožík. Nakonec paprikám vyřízněte stopku a jádřinec. Očištěnou dužinu společně s tekutinou, která se z paprik uvolnila, rozmixujte na hladké pyré, jde to velmi snadno i ponorným mixérem nebo smoothie makerem. Pokud se vám mixování nedaří, protože pyré je příliš husté, přilijte 100 ml vody nebo vývaru. Měli byste získat kolem 400 ml hladkého, červenooranžového, vlažného pyré. Jemně ho osolte, ať vám jeho chuť připadá perfektní.
  • V širším kastrolu, který je tak velký, aby se do něj natěsno v jedné vrstvě vešlo všech osm kousků masa, rozehřejte olej. Maso po obou stranách jemně osolte, případně opepřete, a kůží dolů ho vložte do oleje. Mělo by se začít pozvolna opékat, tedy nijak zprudka, přičemž cílem je jen slabé, světlé zhnědnutí kůže, nikoli její důkladné a barevně výrazné propečení. Zhruba po pěti minutách, tedy jakmile kůže začne měnit barvu, maso otočte a stejně tak zvolna ho nechte zatáhnout i z druhé strany.
  • Maso vyjměte a ve výpeku nechte změknout a krátce podusit cibuli, kterou jste ve volné chvíli zvládli oloupat a nakrájet nadrobno.
  • Opečenou cibuli zalijte paprikovým pyré, přilijte taky vodu nebo vývar, pokud jste je již nespotřebovali při přípravě pyré, a do tohoto základu vraťte maso kůží nahoru. Přikryjte pokličkou a zvolna duste 30-45 minut, podle velikosti kousků masa.
  • Poté maso otočte, přidejte tymián a nechte na plotně ještě 15 minut mírně pobublávat. Nyní by již mělo být dostatečně měkké, vyjměte ho stranou a z omáčky seberte tuk, který se vydusil z kůže. Odstraňte také tymián, přilijte smetanu a nechte 2-3 minuty provařit. Pro větší jemnost ještě můžete omáčku rozmixovat. Nakonec ji ještě jednou dochuťte solí.
  • Z masa, které zatím vyčkává někde stranou, můžete sundat kůži, která nepůsobí hezky, jelikož není vypečená. Málokdo by byl ochoten ji v tomto stavu jíst. Podávejte s těstovinami nebo bulgurem, každému strávníkovi po jednom kousku od obou částí kuřete.

 

 

Tak - a nechte si chutnat.

FLORENTÝNA

 


Komentáře (0)add feed
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]