O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PÓREK JE ZDRAVÝ (V KAŽDÉ PODOBĚ) PDF Tisk E-mail
Středa, 05 březen 2008

Ani byste nevěřili, jak roztodivné dotazy do poradny dostávám... Například nedávno mi přišel následující - a máte-li kdo nějaké další vysvětlení, prosím, abyste přispěli svou "troškou do mlýna". "Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu: vsadili jsem se s kamarádem, jak se správně kráji pórek. On tvrdí, že od konce, já zase že od kořínků. Rozsoudíte nás?"

 

 

 

 

 

 

     Záleží na tom, co vaříš. Bílá část je jemnější, zelená už „listovější". Pórek vždy pečlivě oplachujeme. Mezi jednotlivými listy ulpívají nečistoty a občas i drobný hmyz.

 

     Zvláště, pokud během pěstování a před sklizní pršelo. Proto, jestli to recept umožní, pórek podélně rozpůlíme a nečistoty s hlínou vyplavíme pod studenou tekoucí vodou.

 

     Takže můžeš pórek krájet jak na špalíčky (např. pro vaření v páře), nebo kolečka. Tenká, či silnější. Horní, zelená část, se mnohdy krájí na delší užší proužky - např. pro čínu.

 

     Mnohdy se použije pouze dolní část, krájená tedy od kořínků, vrchní, zelená, se pak krájí extra, např. jen na posypání hotového jídla.

 

 

 

 

 

 

d@niela

 

 

 

 

 

 

Nu, a aby toho nebylo málo,

našla jsem zajímavé návody (CO A JAK S PÓRKEM)  

- ten první je "pro pány"

uznejte - co ta s tou pusou dokáže....

 

 

 

 

 

 

Tenhle druhý je "pro dámy".

Ale - ten pozor - je přístupný až po desáté večerní

a až od osmnácti, prosím....

 

 

 

   

 

 

Nu - a pak že zelenina

není zdravá ...

:-))))

 

 

 

 

 

Komentáře (5)add feed
teeeda... : Věraa
jo, to je fakt super, ta finská skupina, která to nahrála, je dobrá. A japonci to dovedli k dokonalosti. Je plno těch remake, znám smilies/tongue.gif
březen 05, 2008 16:51
... : Bara
Na stare kudlance je ode mne jednoduchy a dobry recept na gratinovany porek. Jinak kdo ma problem s diabetes, by mel porek casteji konzumovat. Ja osobne ho krajim od korinku, ta bila cast je mi nejak sympatictejsi, ale zelene casti v zadnem pripade nevyhazuji.
březen 05, 2008 19:40
ta videjka jsou dokonalá : ivanka
smilies/grin.gif
březen 05, 2008 20:08
teeedy.... : takyčtenář
ukazovat intimní místečka? smilies/grin.gif
březen 05, 2008 22:56
já he tedy také krájím od kořínků, ale jím i zelené části : Inka
ale na videa se musím podívat až doma, v práci to není teď možné smilies/undecided.gif
smilies/smiley.gif smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif smilies/angry.gif smilies/sad.gif smilies/shocked.gif
březen 06, 2008 10:32
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]