O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CO K JÍDLU V HORKU? PDF Tisk E-mail
Středa, 05 srpen 2020
Výsledek obrázku pro Děložní myom

Taky nemáte v horku chuť na žádné těžké jídlo, natož večer? Přesto bychom se neměli odbývat, nebo jen stále chroustat listy zeleného salátu. Mezi námi děvčaty, ale snad i mezi pány, já osobně jsem na vaření už děsně líná.

 
 
Natož, když se cítím jak pod sprchou... Teď je sice pár dnů chladnějších - a díky za ně! - ale koncem týdne opět mají přikvačit třicítky.  Mimo to, léta budou prý čím dál teplejší a tím se změní i životní styl Čechů, tvrdí klimatologové. V pětatřiceti ve stínu si asi těžko někdo dá vepřo knedlo zelo.
 
A co tedy vařit nebo jíst?


Meloun. Ideální do velmi horkého počasí. Vzbuzuje pocit osvěžení a zároveň dodává tělu tekutiny. V poslední době se na trhu objevily melouny bez peciček, takže je mohou vzít na milost i jejich odpůrci, kterým spousta jadérek v nich vadí.

Jogurty, měkké tvarohy a zakysaná mléka. Sklenička či miska nějakého mléčného výrobku ve velkých vedrech osvěží, ale také zasytí, takže pak člověku stačí nějaké lehčí jídlo. Zapomeňme na současné mýty o tom, že mléčné výrobky nejsou zdravé, myslím, že tyhle potraviny by měly být součástí našich jídelníčků a v létě to platí dvojnásob. Já si kupuju měkké tvarohy, protože jsou většinou ve kvalitě, jako býval opravdu tuhý jogurt - :- ))) - a buď si jej umíchám na slano, nebo na sladko. A je to super...

 

 

Lehká a snadná večeře - rané brambory a tvarohem | Vím, co jím

 


Studené polévky.
Obyvatelé střední Evropy na ně nejsou zvyklí, ale kdo cestuje, ví, že v jižních zemích jsou běžné. Například Španělé běžně jedí studenou polévku zvanou gaspacho, Turci tarator, jejich různé obměny se objevují v řadě přímořských zemí. Kdo kdy řekl, že polévka musí být zásadně teplá? V zimě ano, ale v horkém létě nás spíše unaví než potěší.

Bulgur, kuskus… To jsou potraviny, na které si také zvykáme. V zemích, kde je vedro běžné, například v Řecku, Turecku či na Blízkém Východě patří k nejběžnějším potravinám. Proč asi? Protože jsou jídla z nich lehká, dobře stravitelná a člověk se po nich cítí svěže. Lze je připravovat se zeleninou i na sladko, receptů na jejich zpracování se na internetu dají najít stovky.

 

 

 Letní salát s bulgurem - | Prostřeno.cz

 

 

 

Banány.  Ideální kombinací do velkých veder je tak třeba banán smíchaný s jogurtem nebo měkkým tvarohem. Případně ještě přidat nějaké další ovoce.

Osvěží více než přeslazená zmrzlina plná chemie.


A co je hlavní -  čerstvost. Když už v horku jakékoli jídlo připravíme, je třeba ho co nejrychleji zkonzumovat. I chvíli čekající salát s majonézovou zálivkou se ve vedru nad třicet stupňů může stát nebezpečným. V horku nic do zásoby, nenechávejme na sporáku hrnce s jídlem. Předejdeme tak vážným zdravotním komplikacím. 

 

Až vedra pominou a my si dáme zase něco, na co jsme zvyklí: gulášek, řízek, karbanátky, hustou báječnou bramboračku, tak budeme brblat, že je zima a že prší a vzpomínat na to, jak jsme v létě nadávali, že je moc vedro.

 

 CO JÍTE A VAŘÍTE VY?

 

napište, pochlubte se - ANDREA

 

 

 

Komentáře (5)add feed
... : doktor
Jím dle toho jak velkou chuť na jídlo mám a potom je mi to fuk,hlavně,že mi to chutná. Ahojky kudlankový lidičky.
srpen 06, 2020 11:43
... : kyttka
Salát z červené čočky, gazpacho, lososa s mangem, krevety s avokádem, jáhly s fazolkami a krůtím masem. Ale letos je to léto hladnější a deštivější, takže když přijedu na kole z práce promoklá, tak nejlepší je nějaká hutná polévka. Hlavně mi celé vaření už dost leze na nervy, od půlky března denně něco pro dítko je peklo. Ale docela obstojně se za těch pár měsíců naučil vařit pár jídel, takže je to taky k něčemu dobrý.
srpen 06, 2020 15:47
... : NČ
Tak, kudlankový lidičky. Taky napísám svoje písmenka: Nejlepší ze všech zelenineček je prorostlej propečenej vepřovej búúúček s křupavou kůrčičkou.
srpen 06, 2020 16:47
... : d@niela
Brala bych takovej salátek, brala bych i bůček, krásně propečenej, předtím krásně prorostlej, ale především bych brala někoho, kdo by mi talíř s "něčím" přistrčil, a nemusela se s tím dělat.
srpen 07, 2020 07:10
... : Iris
Daniel, přesně tak. Kdo se s tím má v tom vedru patlat?
srpen 07, 2020 16:05
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]