O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KUŘE NAPLACATO OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Neděle, 05 červenec 2020
Přejít na obsah
KUŘE NAPLACATO OD FLORENTÝNY
Strana 2
Strana 3
Kuře naplacato, tedy kuře upečené ve zcela placaté podobě, má oproti běžnému pečenému kuřeti několik výhod. Je snadné nechat se jimi uhranout. Takové kuře vypadá neokoukaně, rychleji se propéká a má lepší ochucení. A taky to pro někoho může být zajímavé a nové kuchařské dobrodružství. Zvláštní body za umělecký dojem dostanete za tohle kuře zejména teď v létě, kdy vše, co se tváří jako z grilu, mizí z talíře závratnou rychlostí.

 

Ovšem gril klidně můžete nechat stát v kůlně,

protože tohle kuře se peče v troubě, jen se jako grilované tváří díky suché směsi koření.

 

 

Jak připravit kuře naplacato

 

Prvním krokem na vaší kuchařské cestě za placatým kuřetem bude práce s nožem.

Kuře je třeba zbavit páteře, aby se následně dalo rozevřít. Je to úplně stejné, jako když se chystáte kuře vykostit, ovšem zde ho nebudete muset zbavit všech kostí, ale pouze několika málo z nich.

[Pozn. postup na vykostění kuřete je zde: Jak vykostit kuře.]

 

Položte si celé kuře na pracovní desku prsíčky dolů a páteří nahoru. Zaberte za jedno stehno a zkuste ho trochu vypáčit směrem nahoru, mělo by v kloubu povolit a lupnout, čili se v kyčli vykloubit. Totéž udělejte i s druhým stehnem. Činíte tak proto, že k páteři přiléhá silná pánevní kost, přes kterou se nožem nedostanete; jediná průchodná cesta je skrz kyčel mezi kloubní hlavicí a jamkou, pokud ji takto uvolníte.

Nyní můžete páteř odříznout po obou stranách. Nahoře se proříznete přes tenoučká žebra a dole máte připravenou cestu skrz kyčel. Totéž po druhé straně. Při vyjmutí páteře zbavíte kuře i biskupa a případného krku.

 

 

kuře naplacato

 

 

Kuře otočte a rozložte ho naplacato. Odřízněte poslední, třetí díl křidýlek, není na něm maso a zbytečně by se při pečení připalovalo. Nakonec obraťte stehna tak, aby ohyb směřoval doprostřed.

 

Ještě můžete trochu shora zatlačit na hrudní kost, aby kuře tlakem povolilo a ještě lépe se narovnalo. Máte-li rádi pitvání a vykošťování, lze některé kůstky v oblasti hrudního koše zevnitř vyříznout a docílit tak ještě ploššího tvaru.

 

Já tam tyhle kůstky ráda nechávám, pokud to jde. To proto, že kuřecí prsa jsou na rozdíl od stehen náchylnější na vysušení při pečení, takže cokoli brání průniku tepla do jejich oblasti, brání zároveň i vysušení.

 

 

Jak ochutit kuře naplacato

 

Tady si myslím taky užijete.

Kuře naplacato se dá ochutit všemi myslitelnými způsoby jako klasické pečené kuře. Citron, rozmarýn, bylinky, olivový olej, česnek, paprika, kmín, máslo, sádlo, pepř, sůl, provensálské bylinky, tymián… cokoli si vzpomenete nebo máte rádi.

Já jsem pro vás tentokrát připravila suchou směs koření na kuře, která vám ukáže zase jiné možnosti.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]