O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
PRVNÍ MÁJ S JEDLÝMI RŮŽENKAMI ŠÍPKOVÝMI |
Čtvrtek, 30 duben 2020 | ||||
Strana 1 z 2 "Zítra je 1. máj, ale pusu pod rozkvetlou třešní určitě nestihneme - ta naše třešinka už dávno odkvetla. I když...před pár lety na to třešňové předčasné kvetení manžel vyzrál - když stromek v dubnu kvetl, ustřihl malou větvičku a schoval ji do mrazáku. A já pak mohla dostat prvomájovou pusu pod sice zmrzlou, ale kvetoucí třešní". Tohle píše Iva Trhoňová, autorka báječné knížky "RUCE V MOUCE", o které jsme také na Kudlance četli.
"Místo třešně nám doma "kvete" ošatka s motanými růženkami. Moc nám chutnaly s máslem a domácí jahodovou marmeládou. Jsou to jemné housky, tvarované jako kytičky, velmi pěkně vypadají, jsou měkké a vláčné. Stejné vydrží do druhého dne, tedy pokud zbudou. Výborné jsou jen tak, samotné nebo třeba s máslem a domácí marmeládou. Nejen, že moc dobře chutnají, u tohoto pečiva se můžete blýsknou domácím granulovaným cukrem, který na pečivu vypadá velmi zdobně."
MOTANÉ RŮŽENKY Suroviny: 180 g vody
Na potření a posyp před pečením: zbytek vejce
Postup:Ve vlažné vodě rozmícháme lžíci cukru, všechno droždí a 3 lžíce mouky (vše z připraveného, odváženého množství surovin) a tento kvásek necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme zbytek všech surovin (majonézu až nakonec) a uhněteme těsto, které bude 45 minut kynout.
Vykynuté propracujeme, rozdělíme na 16 kousků, z každého uděláme pevnou bulku a necháme 5-7 minut odpočinout. Všechny bulky rozválíme na 25-30 cm dlouhý pramen, vytvarujeme jako kytičku a uložíme kynout na plech s pečícím papírem nebo fólií (potřebujeme 2 plechy).
Po cca 45 minutách růženky potřeme vejcem rozmíchaným s mlékem, ve kterém jsme rozpustili cukr. Středy kytiček posypeme granulovaným cukrem a oba plechy najednou upečeme ve vyhřáté troubě do červena (horkovzduch – 180°C/15-20 minut).
|
< Předch. | Další > |
---|