O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
PRVNÍ MÁJ S JEDLÝMI RŮŽENKAMI ŠÍPKOVÝMI |
![]() |
![]() |
![]() |
Čtvrtek, 30 duben 2020 | ||||||
Strana 2 z 2
a ještě jeden recept navíc:
Granulovaný cukr jsem neměla kde koupit, tak mi poradila šikovná kamarádka, a se snachou jsme si udělaly tenhle cukr doma. Je to až legračně jednoduché a levné.
Maličké sněhobílé cukrové granulky, kterými sypeme tvarované kousky ze sladkého těsta ještě před vložením do trouby, pečivo dochutí, ale hlavně výrazně ozdobí. Nejhezčí jsou ty bílé, ale můžeme je zabarvit vmícháním kakaa nebo trošky gelových barev do cukru a provonět tím, že použijeme cukr vanilkový.
Suroviny: 50 g cukru (jemný písek nebo cukr moučka) Postup:Cukr rozmícháme se solamylem a vmícháme vodu. Namočenou směs protlačujeme přes dírkovanou odpěňovačku (tato naběračka má několik názvů, ale stačí se podívat na fotografii a pravděpodobně zjistíte, že ji máte doma i vy) na plech s pečícím papírem.
![]() Granulky uschnou během 1-2 dnů volně na vzduchu, ale rychlejší je usušit je v maličko pootevřené troubě (40°C/60-90 minut). Je víceméně jedno, jestli granulky uděláte z cukru písek nebo moučky. Ty z moučkového cukru jsou maličko menší, ale zase sněhově bílé – z pískového cukru jsou bělostné granulky částečně průsvitné, nejsou tolik výrazné.
|
< Předch. | Další > |
---|