O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

HRACHOVÁ KAŠE OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 27 únor 2020
Přejít na obsah
HRACHOVÁ KAŠE OD FLORENTÝNY
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Hrachová kaše z půleného hrachu má mnohé přídavky, milé i ty méně pěkné. Stejně tak ji často doprovází milé i méně pěkné vzpomínky. Ale musí se jí dát za pravdu, že dovede skvěle zasytit a posloužit tam, kde je maso z jídelníčku dočasně nebo trvale vyloučeno. Bílkoviny z luštěnin umí poskytnout částečnou náhradu za bílkoviny z masa a jsou proto v takových situacích velmi důležité.

 

 

 

 

Abyste u stolu nemuseli argumentovat výživnou hodnotou luštěnin a číslovaným seznamem vitamínů skupiny B v hrachu, dám vám návod, který vede k heboučké, chuťově plné hrachové kaši, jež má velkou šanci být přijata bez výčitek.

 

Strávníkům dojdou slova a vy žádná další nebudete potřebovat.

 

Na hrachovou kaši se bere suchý hrách, ovšem hrách zbavený slupky. Tím se už při loupání rozpadne na poloviny, proto se mu říká hrách loupaný půlený. Dají se koupit dvě základní podoby půleného loupaného hrachu, zelená a žlutá. Vůbec nezáleží na tom, kterou v regálu potkáte, obě jsou stejné a obě se vařením zbarví do podobného odstínu.

 

Mně víc vyhovuje vyjít ze žluté verze, protože kaše ze žlutého hrachu má živější odstín, ale nenechte se tím omezovat.

 

 

hrachová kaše

 

 

Tak jako tak bývá vhodné loupaný hrách přebrat a odstranit z něj případné kamínky, nečistoty a nehrachové příměsi. Luštěniny bez slupky mají obrovskou výhodu. Vlastně hned dvě.

 

Jednak se nemusí předem namáčet, protože namáčení se koná právě kvůli nabobtnání a změknutí slupky a její lepší propustnosti při vaření. A druhak se uvařené půlené luštěniny parádně rozpadají, až v konečném stádiu vytvoří kaši.

 

Což usnadňuje kuchařskou snahu je do podoby kaše dostat.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]