O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

HRACHOVÁ KAŠE OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 27 únor 2020
Přejít na obsah
HRACHOVÁ KAŠE OD FLORENTÝNY
Strana 2
Strana 3
Strana 4

 

 

 

 

 

Někdo si pomáhá tím, že umele vařený hrách na masovém mlýnku, taky se dá použít pasírka na zeleninu, pokud ji doma máte, asi by uměl přispěchat na pomoc i mixér (s tím, že po jeho řádění stejně ještě kaši proženete cedníkem, ovšem už s menší potřebnou námahou).

 

 

Jak tyto dva kroky fungují dohromady

 

Jak už tušíte, zvlášť uvaříte hrách doměkka a zvlášť si mezitím nachystáte maličko cibulové jíšky (detailní postup na ni je v receptu níže), kterou zalijete vývarem a společně 15 minut povaříte, aby se jíška dostala do správné kondice. Až bude obojí hotové, smícháte kaši a zajíškovaný vývar dohromady. Vznikne taková dost pochybně vypadající směs.

 

Tu ochutíte solí, rozetřeným česnekem a sušenou majoránkou a nakonec společně protáhnete cedníkem, čímž máte vyhráno. Pak už vše stačí znovu prohřát, neboť prolisováním hrách ztratí teplo, a můžete podávat.

 

Kuchařské učebnice se zde spokojí pouze s tím, že prolisovaný hrách smíchají s vývarem bez jíšky a takto jim to stačí. Já ale nejsem kuchařská učebnice, takže si můžu dovolit po vás požadovat ještě jíšku navíc. Říká se, že závěr korunuje dílo, a v tomto případě je závěr pomalu opečená cibule.

 

Nakrájete cibuli na půlměsíčky, doprovoďte velkorysým množstvím sádla a nechte velmi pomalu pobublávat celou dobu, co se vaří a připravuje hrách, tedy zhruba 50-60 minut. Cibule by v sádle měla mírně plavat, tím ji nebudete muset hlídat a míchat.

 

 

opečená cibulka na hrachovou kaši

 

 

Za tu dobu cibule změkne a pak postupně zezlátne, aniž byste se jí museli zvlášť věnovat. Občasná pozornost, promíchání a slova obdivu jsou samozřejmě na místě, ale jinou péči cibule nepotřebuje.

 

S čím hrachovou kaši podávat? Ke klasice stačí vejce, chléb a nakládaná zelenina. Nezapomeňte, že hrachová kaše obsahuje jak spoustu bílkovin, tak i sacharidů, takže obojím byste měli u dalších součástí talíře spíš šetřit.

 

 

FLORENTÝNA

 

 

Komentáře (1)add feed
... : *deeres*
Hrachovou kaši, častý objekt vaření ve školní kuchyni, mně zhnusit nedokázali. Tak jí občas vaříme. Dcera tehdy bydlela na Strahově, já u ní byla se psem na návštěvě a uvařily jsem si hrachovu kaši. Nám chutnala a ještě víc chutnala chlupáčovi a tak se pořádně napral. Zpátky domů do Holešovic jsme se psem jeli tramvají. V tramvaji, hned při nástupu všechnu tu sežranou hrachovou kaši pes vyzvracel. Zelená hnusná hromada u dveří.
uzený na hráchu, střílel jsem ho na bráchu
To koukáte, to koukáte,
co jsem měl dnes k obědu.

Já taky koukala, ještě, že jsem měla igelitku a papírové kapesníčky, ale stejně jsme na příští stanici urychleně vystoupili a šli domů pěšky.
únor 28, 2020 10:22
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]