O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- TŘI KŘENOVÉ OMÁČKY
- BOLOŇSKÁ OMÁČKA PODLE FLORENTÝNY
- TRESKA FOFREM A LAHODNĚ
- KUSKUS KROK ZA KROKEM
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 1
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 2
- SMAŽENÁ JABLÍČKA
- ŽALUDOVÁ MOUKA - ZNÁTE JI?
- SUŠENKY Z ŽALUDOVÉ MOUKY
- ŽIVOT JE PLNÝ VÝZEV
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 1
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 2
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 3
- DOMÁCÍ ZMRZLINA OD FLORENTÝNY
- SALÁTOVÉ ZÁLIVKY OD FLORENTÝNY
- VVYCHYTÁVKY DO KUCHYNĚ OD FLO
- KŘEHKÝ KOLÁČ OD FLORENTÝNY
- OSOLÍME PODLE FLORENTÝNY
- BÁJEČNÝ KUSKUS - PODLE FLORENTÝNY
- VINNÁ KLOBÁSA PODLE FLORENTÝNY
- CHLEBÍČKY A JEDNOHUBKY PODLE FLO
- SNÍDANĚ U FLORENTÝNY
- MRAMOROVÁ BÁBOVKA
- PŘÍRODNÍ ŘÍZEK PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNKA S CHŘIPKOU
- ZÁKLADNÍ NÁVOD NA DUŠENOU RÝŽI
- VŠECHNO O ZAPÉKÁNÍ OD FLORENTÝNY
- SŮL NAD ZLATO - PODLE FLORENTÝNY
- GRILOVANÁ ZELENINA PODLE FLO
- DOMÁCÍ ZMRZLINA PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA DĚLÁ DOBRÉ MOJITO
- FLORENTÝNA JÍŠKU UMÍ!
- MÍCHANÁ VAJÍČKA OD FLORENTÝNKY
- MEDAILONKY OD FLORENTÝNY
- JÁTROVÁ PAŠTIKA OD FLORENTÝNKY
- PANNA COTTA PRO OSTÝCHAVÉ
- VÍDEŇSKÝ GULÁŠ
- HUMMUS OD FLORENTÝNKY
- TRHACÍ ZÁVIN S MOŽNOSTÍ PRUDKÉHO OSLNĚNÍ
- FLORENTÝNA - VÝBAVA DO KAŽDÉ KUCHYNĚ
- FLORENTÝNA - MANGOLD A JEHO PARTA
- TĚSTOVINOVÝ SALÁT PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA - SVÍČKOVÁ KROK ZA KROKEM
- FLORENTÝNA - CHILLI CON CARNE
- LEČO PAR EXCELLENCE
- DOMÁCÍ MÁSLO KROK ZA KROKEM
- ČOČKOVÝ SALÁT OD FLORENTÝNY
- VANILKOVÉ ROHLÍČKY OD FLORENTÝNY
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- PEČENÍ KROK ZA KROKEM PODLE FLO
- VEPŘOVÝ GULÁŠ SE SLANINOU
- VELIKONOČNÍ JIDÁŠE
- JAK VAŘÍM KOKOSOVÉ KARI?
- ADOPTUJTE HOT DOG!
- PRÁZDNINY V KUCHYNI
- ČOKOLÁDOVÝ MOUČNÍK PRO HŘÍŠNÉ DUŠE
- GUACAMOLE ANEB ETUDA S AVOKÁDEM
- PESTO - UNIVERZÁLNÍ RECEPT
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- DVĚ VEJCE DO SKLA
- SUPERČOČKA OD FLORENTÝNKY
- RECEPT PRO JEDNU PÁNEV A PĚT MINUT ČASU
- KUŘE NAPLACATO OD FLORENTÝNY
- LETNÍ KUŘE OD FLORENTÝNY
- BLBOUN V ČESKÉ KUCHYNI
- DOMÁCÍ VEKA OD FLORENTÝNY
- O BRAMBORÁCÍCH OD FLORENTÝNY
- FLORENTÝNIN HOLANĎAN PRO LABUŽNÍKY
- ŠOULET ANEB POMALU PEČENÉ KROUPY, FAZOLE A MASO
- FLORENTÝNIN LUXUSNÍ NADÍVANÝ BŮČEK
- FLORENTÝNINA ŽEMLOVKA ČILI ZEMLBÁBA
- FLORENTÝNA - BIRCHER MÜSLI KLASIK
- FLORENTÝNINY LUXUSNÍ ŠUNKOFLEKY
- FLORENTÝNINA ZELENINA NA GRILU
Přihlášení
Anketa
HRACHOVÁ KAŠE OD FLORENTÝNY |
![]() |
![]() |
![]() |
Čtvrtek, 27 únor 2020 | ||||||||
Strana 4 z 4
Někdo si pomáhá tím, že umele vařený hrách na masovém mlýnku, taky se dá použít pasírka na zeleninu, pokud ji doma máte, asi by uměl přispěchat na pomoc i mixér (s tím, že po jeho řádění stejně ještě kaši proženete cedníkem, ovšem už s menší potřebnou námahou).
Jak tyto dva kroky fungují dohromady
Jak už tušíte, zvlášť uvaříte hrách doměkka a zvlášť si mezitím nachystáte maličko cibulové jíšky (detailní postup na ni je v receptu níže), kterou zalijete vývarem a společně 15 minut povaříte, aby se jíška dostala do správné kondice. Až bude obojí hotové, smícháte kaši a zajíškovaný vývar dohromady. Vznikne taková dost pochybně vypadající směs.
Tu ochutíte solí, rozetřeným česnekem a sušenou majoránkou a nakonec společně protáhnete cedníkem, čímž máte vyhráno. Pak už vše stačí znovu prohřát, neboť prolisováním hrách ztratí teplo, a můžete podávat. Kuchařské učebnice se zde spokojí pouze s tím, že prolisovaný hrách smíchají s vývarem bez jíšky a takto jim to stačí. Já ale nejsem kuchařská učebnice, takže si můžu dovolit po vás požadovat ještě jíšku navíc. Říká se, že závěr korunuje dílo, a v tomto případě je závěr pomalu opečená cibule.
Nakrájete cibuli na půlměsíčky, doprovoďte velkorysým množstvím sádla a nechte velmi pomalu pobublávat celou dobu, co se vaří a připravuje hrách, tedy zhruba 50-60 minut. Cibule by v sádle měla mírně plavat, tím ji nebudete muset hlídat a míchat.
Za tu dobu cibule změkne a pak postupně zezlátne, aniž byste se jí museli zvlášť věnovat. Občasná pozornost, promíchání a slova obdivu jsou samozřejmě na místě, ale jinou péči cibule nepotřebuje.
S čím hrachovou kaši podávat? Ke klasice stačí vejce, chléb a nakládaná zelenina. Nezapomeňte, že hrachová kaše obsahuje jak spoustu bílkovin, tak i sacharidů, takže obojím byste měli u dalších součástí talíře spíš šetřit.
|
< Předch. | Další > |
---|