O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- TŘI KŘENOVÉ OMÁČKY
- BOLOŇSKÁ OMÁČKA PODLE FLORENTÝNY
- TRESKA FOFREM A LAHODNĚ
- KUSKUS KROK ZA KROKEM
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 1
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 2
- SMAŽENÁ JABLÍČKA
- ŽALUDOVÁ MOUKA - ZNÁTE JI?
- SUŠENKY Z ŽALUDOVÉ MOUKY
- ŽIVOT JE PLNÝ VÝZEV
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 1
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 2
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 3
- DOMÁCÍ ZMRZLINA OD FLORENTÝNY
- SALÁTOVÉ ZÁLIVKY OD FLORENTÝNY
- VVYCHYTÁVKY DO KUCHYNĚ OD FLO
- KŘEHKÝ KOLÁČ OD FLORENTÝNY
- OSOLÍME PODLE FLORENTÝNY
- BÁJEČNÝ KUSKUS - PODLE FLORENTÝNY
- VINNÁ KLOBÁSA PODLE FLORENTÝNY
- CHLEBÍČKY A JEDNOHUBKY PODLE FLO
- SNÍDANĚ U FLORENTÝNY
- MRAMOROVÁ BÁBOVKA
- PŘÍRODNÍ ŘÍZEK PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNKA S CHŘIPKOU
- ZÁKLADNÍ NÁVOD NA DUŠENOU RÝŽI
- VŠECHNO O ZAPÉKÁNÍ OD FLORENTÝNY
- SŮL NAD ZLATO - PODLE FLORENTÝNY
- GRILOVANÁ ZELENINA PODLE FLO
- DOMÁCÍ ZMRZLINA PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA DĚLÁ DOBRÉ MOJITO
- FLORENTÝNA JÍŠKU UMÍ!
- MÍCHANÁ VAJÍČKA OD FLORENTÝNKY
- MEDAILONKY OD FLORENTÝNY
- JÁTROVÁ PAŠTIKA OD FLORENTÝNKY
- PANNA COTTA PRO OSTÝCHAVÉ
- VÍDEŇSKÝ GULÁŠ
- HUMMUS OD FLORENTÝNKY
- TRHACÍ ZÁVIN S MOŽNOSTÍ PRUDKÉHO OSLNĚNÍ
- FLORENTÝNA - VÝBAVA DO KAŽDÉ KUCHYNĚ
- FLORENTÝNA - MANGOLD A JEHO PARTA
- TĚSTOVINOVÝ SALÁT PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA - SVÍČKOVÁ KROK ZA KROKEM
- FLORENTÝNA - CHILLI CON CARNE
- LEČO PAR EXCELLENCE
- DOMÁCÍ MÁSLO KROK ZA KROKEM
- ČOČKOVÝ SALÁT OD FLORENTÝNY
- VANILKOVÉ ROHLÍČKY OD FLORENTÝNY
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- PEČENÍ KROK ZA KROKEM PODLE FLO
- VEPŘOVÝ GULÁŠ SE SLANINOU
- VELIKONOČNÍ JIDÁŠE
- JAK VAŘÍM KOKOSOVÉ KARI?
- ADOPTUJTE HOT DOG!
- PRÁZDNINY V KUCHYNI
- ČOKOLÁDOVÝ MOUČNÍK PRO HŘÍŠNÉ DUŠE
- GUACAMOLE ANEB ETUDA S AVOKÁDEM
- PESTO - UNIVERZÁLNÍ RECEPT
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- DVĚ VEJCE DO SKLA
- SUPERČOČKA OD FLORENTÝNKY
- RECEPT PRO JEDNU PÁNEV A PĚT MINUT ČASU
- KUŘE NAPLACATO OD FLORENTÝNY
- LETNÍ KUŘE OD FLORENTÝNY
- BLBOUN V ČESKÉ KUCHYNI
- DOMÁCÍ VEKA OD FLORENTÝNY
- O BRAMBORÁCÍCH OD FLORENTÝNY
- FLORENTÝNIN HOLANĎAN PRO LABUŽNÍKY
- ŠOULET ANEB POMALU PEČENÉ KROUPY, FAZOLE A MASO
- FLORENTÝNIN LUXUSNÍ NADÍVANÝ BŮČEK
- FLORENTÝNINA ŽEMLOVKA ČILI ZEMLBÁBA
- FLORENTÝNA - BIRCHER MÜSLI KLASIK
- FLORENTÝNINY LUXUSNÍ ŠUNKOFLEKY
- FLORENTÝNINA ZELENINA NA GRILU
Přihlášení
Anketa
HRACHOVÁ KAŠE OD FLORENTÝNY |
![]() |
![]() |
![]() |
Čtvrtek, 27 únor 2020 | ||||||
Strana 3 z 4
Nicméně dokonalé to stále ještě není. V tuto chvíli by se hrachová kaše dala označit jako všednodenní či rustikální, jak chcete. Hrachová kaše by měla být hladká a hebká a na talíři by z ní neměla vytékat volná tekutina. Za tímto účelem je potřeba k postupu přidat dva další kroky.
Zahuštění
Rozvařený hrách dovede zahušťovat, ovšem jeho schopnost má své meze. Pokud vám záleží na výsledku a nechcete, aby si kaše na talíři neslušně učůrávala, budete se muset uchýlit k jíšce. Jak už jsem psala v článku na téma Jíška – všechno, co jste o ní chtěli vědět, jíška není žádný kuchařský hřích a při správném použití rozhodně nevytvoří špunt do žaludku a nedonutí vás obracet břicho ke stropu. Těžká zahuštěná jídla vznikají nikoli přidáním jíšky, ale její nesprávnou přípravou nebo nesprávným použitím. Jíška vnáší do jídla úroveň a ladnost, nikoli těžkopádnost a nestravitelnost.
U hrachové kaše je potřeba jíšky tak maličko, že když to rozpočtete na jednu porci, nestojí to ani za řeč. Já ráda k hrachové kaši dělám jíšku cibulovou, parádně se s hrachem doplňuje. Když nejde o postní bezmasé jídlo, připravuji ji na sádle, jinak samozřejmě na rostlinném oleji.
Jíška potřebuje tekutinu, aby z ní vznikla omáčka, jenomže vařený kašovitý hrách už žádnou tekutinu v podstatě nemá, takže budete muset k jíšce přilít ještě trochu vývaru a takto ji povařit.
Klidně jen zeleninového, parádně doplní chuť hrachové kaše.
Prolisování
Uvařené hrachové kaši můžete (spíš měli byste) přidat na hebkosti tím, že ji prožene skrz síto. Uznávám, je to velmi nepopulární opatření, nepříjemný kuchařský krok a svým způsobem protivná záležitost, ale tak už to s poctivými recepty chodí: obvykle obsahují něco, co si musíte v kuchyni odpracovat, jinak dostanete jídlo sice jedlé, avšak postrádající noblesu.
|
< Předch. | Další > |
---|