O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

HRACHOVÁ KAŠE OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 27 únor 2020
Přejít na obsah
HRACHOVÁ KAŠE OD FLORENTÝNY
Strana 2
Strana 3
Strana 4

 

 

 

 

 

Nicméně dokonalé to stále ještě není. V tuto chvíli by se hrachová kaše dala označit jako všednodenní či rustikální, jak chcete. Hrachová kaše by měla být hladká a hebká a na talíři by z ní neměla vytékat volná tekutina. Za tímto účelem je potřeba k postupu přidat dva další kroky.

 

 

Zahuštění

 

Rozvařený hrách dovede zahušťovat, ovšem jeho schopnost má své meze. Pokud vám záleží na výsledku a nechcete, aby si kaše na talíři neslušně učůrávala, budete se muset uchýlit k jíšce. Jak už jsem psala v článku na téma Jíška – všechno, co jste o ní chtěli vědět, jíška není žádný kuchařský hřích a při správném použití rozhodně nevytvoří špunt do žaludku a nedonutí vás obracet břicho ke stropu. Těžká zahuštěná jídla vznikají nikoli přidáním jíšky, ale její nesprávnou přípravou nebo nesprávným použitím. Jíška vnáší do jídla úroveň a ladnost, nikoli těžkopádnost a nestravitelnost.

 

 

cibulová jíška do hrachové kaše

 

 

U hrachové kaše je potřeba jíšky tak maličko, že když to rozpočtete na jednu porci, nestojí to ani za řeč. Já ráda k hrachové kaši dělám jíšku cibulovou, parádně se s hrachem doplňuje. Když nejde o postní bezmasé jídlo, připravuji ji na sádle, jinak samozřejmě na rostlinném oleji.

 

Jíška potřebuje tekutinu, aby z ní vznikla omáčka, jenomže vařený kašovitý hrách už žádnou tekutinu v podstatě nemá, takže budete muset k jíšce přilít ještě trochu vývaru a takto ji povařit.

 

Klidně jen zeleninového, parádně doplní chuť hrachové kaše.

 

 

Prolisování

 

Uvařené hrachové kaši můžete (spíš měli byste) přidat na hebkosti tím, že ji prožene skrz síto. Uznávám, je to velmi nepopulární opatření, nepříjemný kuchařský krok a svým způsobem protivná záležitost, ale tak už to s poctivými recepty chodí: obvykle obsahují něco, co si musíte v kuchyni odpracovat, jinak dostanete jídlo sice jedlé, avšak postrádající noblesu.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]