O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

HRACHOVÁ KAŠE OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 27 únor 2020
Přejít na obsah
HRACHOVÁ KAŠE OD FLORENTÝNY
Strana 2
Strana 3
Strana 4

 

 

 

 

 

Podívejte se, co se s půleným loupaným hrachem při vaření děje a jak rychlé to je: 

 

250 g loupaného (a propláchnutého) hrachu, malou špetku soli a 500 ml studené vody přiveďte k varu. Nespěchejte, pozvolnější zahřívání luštěninám svědčí, změknou rovnoměrněji. Ve chvíli, kdy hrách začne vařit, se vytvoří pěna. Někdy je jí víc, někdy méně, dost záleží na tom, jak zprudka hrách vaříte.

 

Opět nespěchejte, jakmile voda vře, není kam uhánět. Pokud chcete, pěnu seberte a odstraňte velkou lžící, maličko to zlepší chuť uvařeného hrachu. Jakmile pěnění trochu ustane, můžete v klidu hrách zakrýt poklicí a pokračovat ve vaření. Opět mírněte plotýnku, po zakrytí bude hrachu stačit ještě méně tepla než prve.

 

 

měkký uvařený hrách

 

 

Po 30 minutách je hrách měkký a plave ve zbytkové vodě. Pokud byste chtěli, mohli byste ho nyní scedit a použít třeba do salátu nebo jako vložku do polévek.

 

Na kaši ovšem ještě vhodný není. Vodu nyní osolte, a to velkou špetkou soli. Nyní už nehrozí, že by hrách kvůli přemíře soli špatně změknul. Vařte zvolna a zakryté dál. Po 10 minutách už to začne vypadat mnohem nadějněji. Zbylá voda se zakalí a zlehka se zahustí pomalu se rozvářejícím hrachem.

 

A konečně po dalších 5 minutách už je dosaženo kašovité konzistence. Rázné promíchání způsobí, že se vnější vrstvy hrachu natolik rozpadnou, až zahustí volnou tekutinu. Vznikne hrubá kaše.

 

Tato podoba hrachu by se opět klidně dala podávat k jídlu, stačí jí velmi jednoduché dochucení a bude zcela připravená pro expedici na talíř. Trocha soli, majoránky a rozetřeného česneku z ní udělá velmi zajímavou přílohu.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]