O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK OBALIT A OSMAŽIT – 1. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 03 únor 2020
Tak nejprve si „rozebereme“ návod na řízečky: vepřové maso - nejlepší je krkovička - nakrájíme přes vlákno na plátky. Každý asi o hmotnosti 80 až 100 g. Důkladně je naklepeme, lehce osolíme, opepříme a ještě jednou slabě naklepeme, či spíše rozklepneme do požadovaného tvaru.

 

 

 

 

 

 

 

Maso obsahuje velké procento vody, která se z něj při smažení odpařuje. Proto je nutné předem se přebytečné vody v mase zbavit a to takto: naklepané, osolené a opepřené řízky ihned silně upěchujeme v předem nahřáté hrubé mouce. (Tady musím podotknout, že jsme vždy naivně obalovali řízky v mouce hladké. Po odzkoušení této rady už nebudete jinak :- ) – věřte, poznáte ten rozdíl.)

 

 

Image result for vepřové řízky"

 

 

Po deseti minutách toto pěchování opakujeme a pak už pokračujeme běžným způsobem, kdy řízky namáčíme v rozšlehaném vejci (pozor, nepřidáváme k vejci ani vodu, ani mléko) a nakonec silně upěchujeme plátky masa v čerstvé strouhance.


Při samotném smažení nedávejte na pánev moc řízků najednou, tuk by se zchladil a řízky by olejem nasákly, a nepřikrývejte je pokličkou, vystupující pára se mění na vodu a řízečky by se vám spíše dusily, než smažily. 
 

 

Jak smažíte řízky vy?

Máte nějaké oblíbené triky, které vždycky zaberou?

 

 

 přeju dobrou chuť,

 ANDREA

 

 

Komentáře (0)add feed
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]